طرز تهیه خورشت یخنی
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز دهی کاربران
( رای)
خورشت یخنی یک غذای گیلانی است که بیشتر در شرق گیلان تهیه میشود . این غذای خوش طعم و لذیذ بیشتر در زمستان مهمان خانه ی شمالی هاست . این غذا هم لا نان و هم با برنج میل میشود . خورشت یخنی را معمولا با ترب سفید و انواع ترشی صرف میکنند .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم :
مرغ | ۱ عدد |
پیاز درشت | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لوبیا سفید | ۱۵۰ گرم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه خورشت یخنی ابتدا لوبیا سفید را خیس کنید .
پیاز را خلالی خورد کرده و در تابه تفت میدهیم سپس مرغ تکه تکه شده را به پیاز اضافه کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه مجدد تفت میدهیم .
پیاز ، مرغ و لوبیا سفید خیس خورده را با مقداری آب درون قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا نیم پز شوند .
زمانی که مرغ نیم پز شد رب گوجه فرنگی و سیب زمینی های مکعبی خورد شده را درون قابلمه می ریزیم .
درب قابلمه را گذاشته تا خورشت جا بیوفتد .
در صورت تمایل به اینکه دوست دارید آب خورشت شما غلیظ تر شود میتوانید بعد اینکه سیب زمینی و لوبیا کاملا نرم شدند مقداری را از قابلمه خارج و له کنید سپس به خورشت اضافه نمایید .
نکات طلایی طبخ بهتر خورشت یخنی :
این غذا معمولا با جوجه محلی طبخ میشود
بجای رب گوجه فرنگی میتوان از گوجه خام رنده شده استفاده کرد .
این غذا تند صرف میشود .
توصیه میکنم حتما در کنار این غذا ترشی صرف کنید .