خورشت یخنی یک غذای گیلانی است که بیشتر در شرق گیلان تهیه میشود. این غذای خوش طعم و لذیذ بیشتر در زمستان مهمان خانه ی شمالی هاست. این غذا هم لا نان و هم با برنج میل میشود. خورشت یخنی را معمولا با ترب سفید و انواع ترشی صرف میکنند. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
مرغ | 1 عدد |
پیاز درشت | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
لوبیا سفید | 150 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
جهت تهیه خورشت یخنی ابتدا لوبیا سفید را خیس کنید.
پیاز را خلالی خورد کرده و در تابه تفت میدهیم سپس مرغ تکه تکه شده را به پیاز اضافه کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه مجدد تفت میدهیم.
پیاز ، مرغ و لوبیا سفید خیس خورده را با مقداری آب درون قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا نیم پز شوند.
زمانی که مرغ نیم پز شد رب گوجه فرنگی و سیب زمینی های مکعبی خورد شده را درون قابلمه می ریزیم.
درب قابلمه را گذاشته تا خورشت جا بیوفتد.
در صورت تمایل به اینکه دوست دارید آب خورشت شما غلیظ تر شود میتوانید بعد اینکه سیب زمینی و لوبیا کاملا نرم شدند مقداری را از قابلمه خارج و له کنید سپس به خورشت اضافه نمایید.
نکات طلایی طبخ بهتر خورشت یخنی:
این غذا معمولا با جوجه محلی طبخ میشود.
بجای رب گوجه فرنگی میتوان از گوجه خام رنده شده استفاده کرد.
این غذا تند صرف میشود.
توصیه میکنم حتما در کنار این غذا ترشی صرف کنید.
کلام اخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره