خورشت یخنی یک غذای گیلانی است که بیشتر در شرق گیلان تهیه میشود . این غذای خوش طعم و لذیذ بیشتر در زمستان مهمان خانه ی شمالی هاست . این غذا هم لا نان و هم با برنج میل میشود . خورشت یخنی را معمولا با ترب سفید و انواع ترشی صرف میکنند .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم  :

مرغ  ۱ عدد
پیاز درشت ۱ عدد
سیب زمینی متوسط  ۲ عدد
رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق غذاخوری
لوبیا سفید ۱۵۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه خورشت یخنی ابتدا لوبیا سفید را خیس کنید .

پیاز را خلالی خورد کرده و در تابه تفت میدهیم سپس مرغ تکه تکه شده را به پیاز اضافه کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه مجدد تفت میدهیم .

پیاز ، مرغ و لوبیا سفید خیس خورده را با مقداری آب درون قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا نیم پز شوند .

زمانی که مرغ نیم پز شد رب گوجه فرنگی و سیب زمینی های مکعبی خورد شده را درون قابلمه می ریزیم .

درب قابلمه را گذاشته تا خورشت جا بیوفتد .

در صورت تمایل به اینکه دوست دارید آب خورشت شما غلیظ تر شود میتوانید بعد اینکه سیب زمینی و لوبیا کاملا نرم شدند مقداری  را از قابلمه خارج و له کنید سپس به خورشت اضافه نمایید .

 

نکات طلایی طبخ بهتر خورشت یخنی :

این غذا معمولا با جوجه محلی طبخ میشود

بجای رب گوجه فرنگی میتوان از گوجه خام رنده شده استفاده کرد .

این غذا تند صرف میشود .

توصیه میکنم حتما در کنار این غذا ترشی صرف کنید .