همانطور که میدانید نوشیدن انواع چای برای ما ایرانی ها بسیار محبوب است. زیرا چای پرطرفدارترین نوشیدنی گرم در ایران می باشد. چای سیاه که یکی از خوش عطرترین و خوش طعم ترین انواع چای محبوب در ایران است، برای رفع خستگی و کسلی بسیار سودمند است. همچنین استفاده از چای سبز برای چربی سوزی و لاغری توصیه می شود. آیا میدانید به چه علت؟ زیرا انواع چای دارای خواص زیادی هستند که همگی آنها برای بدن مفیدند. اما نه در هر شرایط! می پرسید چرا؟ در ادامه این بخش همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم.

 

آیا با نوشیدن چای سیاه و انواع چای از خواص آن بهره مند می شویم؟ – خواص انواع چای برای بدن

 

چای سیاه، چای سبز، چای سفید، چای سرخ و… همگی از جمله انواع چای هستند که برای بدن خواص بسیار زیادی دارند. شما با نوشیدن انواع چای مقدار زیادی آنتی اکسیدان دریافت می کنید. همچنین نوشیدن چای به دفع سموم بدنتان کمک زیادی می کند و باعث افزایش ترشح هورمون های شادی در بدن شما می شود. به همین علت شما پس از نوشیدن انواع چای احساس سبکی و شادابی می کند.

خوب است تا بدانید انواع چای حاوی مقادیر مختلفی کافئین هستند. کافئین که خود نوعی محرک به حساب می آید، به افزایش نیرو و انرژی در بدن شما کمک زیادی می کند. همچنین چای های مختلف و به خصوص چای سیاه باعث آرامش اعصاب می شوند و شما با نوشیدن آنها آرامش می گیرید. به همین علت پس از سپری کردن یک روزکاری سخت، نوشیدن یک فنجان چای حسابی شما را سرحال می کند. اما معمولا این سوال برای افراد به وجود می آید که آیا با نوشیدن چای از تمام این مزایا و خواص بهره مند می شویم؟ در پاسخ باید کاملا قاطعانه بگوییم نه در هر شرایطی! زیرا اگر شما نحوه صحیح دم کردن چای سیاه، چای سبز و یا هر چای دیگر را به درستی ندانید، قطعا ناخواسته باعث از بین رفتن مقدار زیادی خواص چای می شوید.

 

 

 

همانطور که چای خواص بسیار زیادی برای بدن دارد، باید به گونه ای آن را تهیه کنید که خواصش حفظ شود و از بین نرود. در غیر این صورت بدن شما از مزایای نوشیدن چای بهره مند نمی شود. این را به خاطر داشته باشید که شاید روش دم کردن انواع چای با یکدیگر یکسان باشد، اما قطعا یک سری نکات ریز و مهم وجود دارد که باعث می شود طریقه دم کردن آنها با یکدیگر متفاوت باشد. حال می خواهیم در ادامه طریقه صحیح دم کردن انواع چای را به شما آموزش دهیم تا با آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.

 

بدن شما به خواص چای نیاز

 

طریقه صحیح دم کردن انواع چای- چگونه چای را دم کنیم تا خواص آن حفظ شود؟

 

برای اینکه بتوانید از خواص و مزایای چای سیاه، چای سبز، چای سفید و… بهره مند شوید، باید آنها را با شیوه صحیح دم کنید. در این بخش می خواهیم شما را با نکات مهم در خصوص دم کردن چای آشنا کنیم.

 

⦁ خرید چای مرغوب و با کیفیت

 

یکی از مهمترین مواردی که باعث می شود شما از مزایای انواع چای بهره مند شوید و طعم دلچسب آن را حس کنید، خرید چای مرغوب و با کیفیت است. شما باید از نمونه های ارگانیک، اصل و با کیفیت چای خریداری کنید تا محصول مورد نظرتان برای بدن شما خواص و فواید زیادی داشته باشد. این موضوع باعث می شود هم از مزایای نوشیدن چای بهره مند شوید و هم عطر و طعم واقعی چای را حس کنید.

 

 

⦁ دمای آب برای دم کردن چای

 

یکی از اصلی ترین و مهمترین مواردی که باید برای حفظ خواص چای خصوصا چای سبز و چای سیاه به آن توجه داشته باشید، دمای آب است. البته کیفیت آب نیز تاثیر بسیار زیادی در طعم و خاصیت آن دارد. به عنوان مثال بهتر است از آبی که کاملا تصفیه شده است، برای دم کردن چای استفاده کنید. حتی استفاده از آب معدنی نیز برای تهیه چای خوش طعم و با کیفیت بسیار مفید است. موضوع مهمی که پس از انتخاب آب برای دم کردن چای وجود دارد، دمای آب است. اگر می خواهید چای سبز، چای سفید و یا اولونگ دم کنید، هرگز با آب در حال جوش آنها را تهیه نکنید. زیرا باعث از بین رفتن خواص چای می شود. بهترین کار این است که شما اجازه دهید آب کمی از جوش بیفتد و سپس چای را دم کنید. بهترین دما برای تهیه این چای ها، بین ۸۰ تا ۹۰ درجه است. یعنی زمانی که آب از جوش افتاده است. برای چای سیاه و سایر چای های دیگر می توانید از آب در حال جوش و با دمای ۱۰۰ درجه استفاده کنید.

 

 

⦁ از آب تازه برای دم کردن چای استفاده کنید

 

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا بعضی از چای هایی که می نوشیم، چقدر تازه و دلچسب هستند؟ دلیلش استفاده از آب تازه برای تهیه چای است. بسیاری از افراد از آبی که بارها و بارها جوشیده و سرد شده، برای دم کردن انواع چای استفاده می کنند. به خاطر داشته باشید این کار فقط باعث از بین رفتن طعم دلچسب چای می شود. بهترین کار این است که شما از آب تازه برای دم کردن چای استفاده کنید و اگر از قبل آبی داخل سماور، کتری یا سایر وسایل دیگر مناسب برای تهیه چای بود، آن را دور بریزید.

 

⦁ به مقدار مناسب چای دم کنید

 

برای اینکه بتوانید از خواص چای بهره مند شوید، باید به اندازه مناسب چای دم کنید. حال می خواهد قصد تهیه چای سیاه را داشته باشید یا چای سفید. در هر صورت شما باید به مقداری گیاه چای را در قوری بریزید که طعم و مزه واقعی آن را از بین نرود. در صورتی که این کار را انجام ندهید، فقط طعم و مزه تلخی در دهان شما باقی می ماند و به دنبال این اتفاق شما از نوشیدن یک فنجان دیگر چای صرف نظر می کنید.

 

 

چای سیاه محبوب ترین نوشیدنی ایرانی

 

⦁ از ادویه جات دلخواه برای خوش عطر کردن چای استفاده کنید

 

بعضی از ادویه جات باعث خوش عطر شدن و خوش طعم شدن چای می شوند. به طور مثال استفاده از گل محمدی، دارچین، هل و… همگی به خوش عطر شدن چای کمک زیادی می کنند. همچنین باعث می شوند تا شما در عین حال از خواص این ادویه جات نیز بهره مند شوید. به طور مثال اگر به چای سیاه هل اضافه کنید، باعث آرامش بخشی و افزایش نشاط شما می شود هم هل و هم چای سیاه این خواص را دارند. اما ترکیب آن دو با هم قطعا موثرتر و قوی تر عمل می کند. یا استفاده از دارچین برای دم کردن چای سبز، باعث کمک به افزایش میزان چربی سوزی در بدن می شود.

 

 

چقدر زمان می برد تا چای کاملا دم بکشد؟

 

اگر بلافاصله پس از دم کردن چای بخواهید آن را بنوشید، قطعا از خواص آن بهره مند نمی شوید. همچنین ممکن است طعم و مزه واقعی چای را حس نکنید. حتی اگر دیرتر از این هنگام نیز اقدام کنید، طعم و مزه چای تغییر پیدا می کند و ممکن است تلخ تر و یا سیاه شود. به ویژه در خصوص چای سیاه این اتفاق بسیار شایع است. بهترین راهکار این است که شما اجازه دهید چای حدودا ۵ دقیقه دم بکشد و سپس آن را میل کنید. این کار به شما کمک می کند تا به خوبی از طعم و از خواص انواع چای بهره مند شوید.