چای سبز و دمنوش های گیاهی در طب سنتی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند. اما آیا میدانید باید آنها را به همراه چه شیرین کننده هایی استفاده کنید؟ یا میدانید برای حفظ خواص آنها از چه ادویه جاتی باید استفاده کرد؟ آنچه در ادامه این بخش می خوانید معرفی شیرین کننده ها و ادویه جاتی هستند که می توانید به همراه دمنوش های گیاهی استفاده کنید تا خواص آنها را چند برابر کنید. همچنین با مطالعه این بخش به اطلاعات مهمی در خصوص استفاده از دمنوش های گیاهی و خواص آنها دست پیدا می کنید.

 

 

استفاده از چه شیرین کننده هایی برای چای سبز و دمنوش های گیاهی مجاز است؟

 

همانطور که میدانید چای سبز و سایر دمنوش های گیاهی مانند گل گاوزبان، آویشن، رازیانه و… برای بدن خواص بسیار زیادی دارند. به طوری که شما می توانید برای کنترل و درمان بیماری ها از آنها میل کنید تا از خواصشان بهره مند شوید. اما معمولا افراد تمایل دارند تا از شیرین کننده های مختلف برای دمنوش های گیاهی استفاده کنند. اما آیا میدانید چه شیرین کننده هایی مناسب هستند؟

بهترین راه این است که شما مصرف شیرین کننده های مصنوعی مثل قند و شکر را به حداقل برسانید و از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید. در این بخش می خواهیم چند نمونه شیرین کننده مفید و پرخاصیت را به شما معرفی کنیم تا با استفاده از آن بتوانید دمنوش ها و چای سبز خود را با طعم بهتری میل کنید.

 

 

⦁ عسل ارگانیک

 

یکی از بهترین شیرین کننده ها که می توان آن را به چای سبز، آویشن و… اضافه کرد، عسل ارگانیک است. عسل هم برای بدن خواص بسیار زیادی دارد و هم یک شیرین کننده طبیعی است. به همین منظور می توانید کنار دمنوش ها از آن استفاده کنید تا هم طعم بهتری به دمنوش ها بدهید و هم از خواص بی نظیر آن برای بدن بهره مند شوید. اضافه کردن تنها یک قاشق غذاخوری عسل به چای های گیاهی، طعم و مزه بهتری به آن می دهد. همچنین مصرف آن به بدن شما منافع زیادی می رساند.

 

⦁ شیره خرما

 

یکی دیگر از شیرین کننده های طبیعی و پرفایده برای بدن، شما شیره خرما است. شیره خرما طعم و مزه فوق العاده عالی به دمنوش های گیاهی می دهد. همچنین شما می توانید از آن برای شیرین کردن چای و دمنوش ها استفاده کنید. از آنجایی که شیره خرما سرشار از خواص مفید برای بدن است، شما می توانید با استفاده از آن بدنتان را در برابر بسیاری از بیماری ها ایمن کنید. پس استفاده از این شیرین کننده طبیعی به همراه دمنوش های گیاهی را فراموش نکنید.

 

 

⦁ شکر نارگیل

 

نارگیل میوه پرخاصیتی است. با توجه به خواص ارزشمند این میوه، از آن به شکل های مختلفی استفاده می شود. یکی از انواع آن، شکر نارگیل است. شما می توانید از این شکر طبیعی برای کمک به بهتر شدن طعم چای سبز و سایر دمنوش های گیاهی استفاده کنید. این شکر طبیعی دارای مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. به همین علت با استفاده از آن خواص داروهای گیاهی را چند برابر کرده اید و از آن برای سلامت بدنتان بهره برده اید.

 

 

⦁ گیاه استویا

 

از دیگر گیاهان طبیعی، پرخاصیت اما شیرین، گیاه استویا است. تقریبا می توان گفت این گیاه چندین برابر شکر شیرینی دارد. اما طعم شیرین آن برای بدن و سلامتی مضر نیست. شما با استفاده از این گیاه می توانید طعم چای سبز و سایر دمنوش های گیاهی دیگر را هر چه بهتر کنید. زیرا جایگزین مناسبی برای استفاده از قند و شکر است. البته استفاده از استویا برای خانم های باردار و کودکان زیر ۲ سال ممنوع است. اما سایر افراد می توانند از خواص بی نظیر آن برای بدن بهره مند شوند.

 

از چای سبز و سایر دمنوش ها در زمان مناسب استفاده کنید

 

آیا استفاده از شیرین کننده به همراه چای سبز و دمنوش های گیاهی ضروری است؟

 

شاید این سوال در ذهن شما نقش ببندد که استفاده از شیرین کننده های طبیعی به همراه دمنوش های گیاهی ضروری است؟ به طور کلی باید بگوییم این به ذائقه شما بستگی دارد. یعنی هیچ اجباری در استفاده از شیرین کننده برای میل کردن دمنوش های گیاهی وجود ندارد. اما خوب است تا برای استفاده بهتر از دمنوش ها، حتما نوعی شیرین کننده نیز در کنار آنها میل کنید.

 

به عنوان مثال زمانی که شما می خواهید از چای سبز برای کاهش وزن و لاغری استفاده کنید، با اضافه کردن شکر یا قند به آن، قطعا نتیجه خوبی نمی گیرد. پس بهترین راه استفاده از شیرین کننده های طبیعی است. حال در صورتی که به چای سبز، عسل ارگانیک و طبیعی اضافه کنید، قطعا چربی سوزی بیشتر و بهتری در بدن شما اتفاق می افتد. پس این گونه با یک تیر دو نشان می زنید. این تنها مثال کوچکی بود. در خصوص سایر دمنوش های دیگر مانند گل گاوزبان، رازیانه، دمنوش آویشن، دمنوش خارمریم و… نیز این موضوع صدق می کند.

 

 

چه ادویه جاتی را می توان به همراه دمنوش های گیاهی استفاده کرد؟

 

گاهی اوقات افراد مایلند تا از ادویه جات مختلف به همراه چای سبز، گل گاو زبان و… استفاده کنند. آیا میدانید چرا؟ به این دلیل که از خواص ادویه جات نیز در کنار دمنوش ها بهره مند شوند و سریعتر به نتیجه برسند. حال بهتر است تا پس از معرفی شیرین کننده های طبیعی، ادویه جات طبیعی را نیز به شما معرفی کنیم تا با آنها آشنا شوید. از این ادویه جات می توانید به همراه چای و دمنوش های گیاهی استفاده کنید.

 

⦁ زنجبیل

 

اگر از دمنوش های گیاهی برای لاغری و کاهش وزن استفاده می کنید، به آن زنجبیل اضافه کنید. زنجبیل هم سرعت چربی سوزی را در بدن بالا می برد، هم طعم و عطر دمنوش های گیاهی را چند برابر بهتر و دلچسب تر می کند. همانطور که میدانید زنجبیل به صورت پودر، خشک شده و تازه قابل تهیه است.

 

⦁ دارچین

 

دارچین مانند زنجبیل یکی از ادویه جات پر خاصیتی است که شما می توانید آن را به چای سبز، چای سیاه، دمنوش رازیانه و… اضافه کنید. طبیعت دارچین گرم و خشک است. به همین علت افرادی که بلغمی مزاج هستند می توانند از آن استفاده کنند تا مشکلشان برطرف شود. همچنین دارچین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. پس اگر برای درمان سرماخوردگی و عفونت، چای آویشن تهیه کردید، کمی دارچین به آن اضافه کنید تا سیستم ایمنی بدن شما به خوبی تقویت شود.

 

 

⦁ هل

 

اگر به دنبال عطر و بوی خوش و آرامش بخش هستید، حتما هل را به دمنوش های گیاهی، چای سبز، چای سیاه و… اضافه کنید. هل خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. از جمله مهمترین خواص آن برای بدن می توان به تسکین درد و آرام بخش بودن آن اشاره کرد.

 

سخن پایانی

 

در این بخش به معرفی یک سری شیرین کننده های طبیعی و یک سری ادویه جات طبیعی برای استفاده در کنار دمنوش های گیاهی پرداختیم. شما نه تنها برای بهتر شدن طعم و مزه چای سبز و انواع چای گیاهی، بلکه برای برخورداری از خواص این شیرین کننده ها و ادویه جات می توانید از آنها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید این شیرین کننده های طبیعی نه تنها به بدن شما آسیبی نمی رسانند، بلکه به حفظ سلامت عمومی بدنتان کمک می کنند. پس استفاده از آنها را مضر ندانید و مطابق با میل و ذائقه تان از آنها استفاده کنید.