لعاب برنج چیست و چه خواصی برای کودکان دارد؟ غذای کمکی غذایی است که بعد از شش ماهگی نوزادان، به رژیم غذایی آن ها، که صرفا شیر مادر است، اضافه می شود. انتخاب غذای کمکی مناسب برای کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا غذا، نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی کودک ایفا می کند و سبب رشد صحیح کودک می گردد.

از طرفی دیگر، استفاده از بسیاری از مواد غذایی برای کودکان و نوزادان ممنوع می باشد. از این رو به دلیل حساسیت بدن کودکان به مواد غذایی مختلف، باید به غذای کمکی و طرز تهیه ی آن توجه شود.

غذای کمکی مفید برای کودکان، غذایی است که علاوه بر خواص فراوان، بسیار زود و آسان هضم می شود. بنابراین لعاب برنج می تواند انتخاب مناسبی باشد.

شیر مادر، غذای اصلی نوزادان تا دو سالگی می باشد. اما از شش ماهگی به بعد، می توان برخی غذاهای مناسب نوزاد را به رژیم غذایی او اضافه کرد؛ به طوری که استفاده از غذای کمکی مانع شیر خوردن نوزاد نشود.

بنابراین، غذای کمکی مناسب برای نوزادان، غذایی سبک، مقوی و با هضم آسان است. برخی از غذاهای کمکی مناسب نوزادان، حریره بادام، لعاب برنج، سوپ میکس شده و فرنی است.

تمامی غذاهای یاد شده به صورت مایع و نرم می باشد و از مواد طبیعی ساده و سالم تهیه می شوند. استفاده از غذای کمکی به گونه ای است که مکمل شیر مادر به حساب می آید و سببِ آماده شدن بدن کودک برای دریافت غذاهای دیگر می گردد.

با رشد بیشتر کودک و بزرگ تر شدن او، می توان غذاهای متنوع تری را طبخ و تهیه نمود. اما لعاب برنج چیست و چه خواصی برای کودکان و نوزادان دارد؟

در ادامه به معرفی لعاب برنج، طرز تهیه ی آن و ذکر خواص لعاب برنج برای نوزادان و کودکان می پردازیم.

 

لعاب برنج چیست و چه خواصی برای کودکان دارد

 

چگونگی تهیه ی لعاب برنج

طبخ و تهیه لعاب برنج امری ساده و آسان می باشد. برای تهیه لعاب برنج برای کودکان و نوزادان، مقداری برنج ایرانی را شسته و به ازای هر یک پیمانه برنج، دو یا سه پیمانه آب را به برنج اضافه کرده و ظرف حاوی برنج و آب را روی حرارت گذاشته و منتظر می مانیم تا برنج پخته شود.

به طوری که آب برنج از بین نرود. برای طعم دار کردن این غذای مقوی و دیگر غذاهای کمکی برای کودکان و نوزادان، هیچ گاه نباید از نمک، عسل، ادویه جات و شیر گاو استفاده کرد. خصوصا اگر کودک، زیر یک سال سن دارد.

در نهایت برای طعم دارد کردن غذای کمکی، یک حبه قند به ظرف اضافه کرده و آن را در ظرف حل می کنیم. پس از پخته شدن برنج، به طوری که مقداری آب در ظرف هنوز باقی مانده باشد، آن را از یک صافی رد کرده به طوری که هیچ دانه ی برنجی از صافی عبور نکند. آن چه که به صورت مایعی سفید رنگ عبور می کند، لعاب برنج می باشد.

پس از خنک کردن آن، می توان لعاب برنج آماده شده را به کودک داد. هنگام طبخ و تهیه ی لعاب برنج، استفاده از برنج ایرانیِ با کیفیت، ضروری است. برنج ایرانی حاوی نشاسته ی طبیعی و دیگر مواد مغذی است که برای حفظ سلامتی بدن نوزادان و کودکان اهمیت ویژه ای دارد. از طرفی، هضم این غذا برای کودک آسان بوده و از این رو، موجبِ ابتلا به درد های شکمی و گوارشی نمی گردد.

از دیگر نکاتی که هنگام طبخ غذای کمکی باید در نظر گرفت، توجه به نکات بهداشتی می باشد. به عنوان مثال، باید برنج را قبل از طبخ، خوب شستشو داد و در ظرفی کاملا تمیز و بهداشتی آن را پخت.

برای صاف کردن برنج، از صافی تمیز با سوراخ های ریز استفاده کرده و از عبور برنج به ظرف غذای کودک خودداری باید کرد. طبخ راحت این غذای کمکی، با صرف زمانی اندک، سبب شده، لعاب برنج یکی از غذاهای کمکی مورد علاقه ی والدین باشد.

 

چگونگی تهیه ی لعاب برنج

 

خواص لعاب برنج برای کودک

اما خواص لعاب برنج چیست و مصرف آن چه ضرورتی برای کودکان و نوزادان دارد؟ برنج از اصلی ترین غذاهای مردم در سراسر جهان می باشد. برنج یکی از سه غلات پر مصرف، پس از گندم و ذرت، در دنیا می باشد.

مردم در سراسر دنیا از برنج و محصولات وابسته به آن، مانند سبوس برنج، برنج قهوه ای و آرد برنج، برای موارد مختلفی استفاده می کنند. یکی از مهم ترین مصارف برنج، طبخ و تهیه غذای کمکی برای کودکان و نوزادان می باشد.

از اصلی ترین دلایل انتخاب برنج برای تهیه ی غذای کمکی کودکان، مقوی بودن و سرشار بودن از مواد مغذی، مواد معدنی ویتامین های مختلف می باشد. از دیگر دلایل انتخاب این ماده ی غذایی ارزشمند به عنوان غذای کمکی نوزادان، هضم آسان آن است.

برنج به دلیل داشتن نشاسته ی فراوان، بسیار مقوی بوده و هضم آسانی برای کودکان دارد. از این رو بسیاری از والدین، لعاب برنج را به عنوان غذای کمکی کودکاش انتخاب می کنند. بهبود برخی از بیماری های مربوط به دستگاه گوارش کودک، یکی از فواید لعاب برنج برای کودکان و نوزادان می باشد.

این غذا به دلیل قوت زیادی که دارد در تقویت بدن کودکان به هنگام ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی، اسهال، آنفولانزا و تب، موثر می باشد و به بهبود کودکان و نوزادان کمک چشمگیری می نماید.

برنج و لعاب آن به دلیل داشتن ویتامین های فراوان، به استحکام استخوان ها و به سلامت پوست و موی کودک کمک کرده و سببِ حفظ سلامت کودکان و نوزادان می شود. آب موجود در لعاب برنج، از مبتلا شدن کودک به یبوست و اسهال جلوگیری می کند و آب از دست رفته ی کودک را به هنگام دچار شدن به اسهال، جبران می نماید.

بسیاری از والدین برای طبخ و تهیه ی دیگر غذاهای کمکی، مانند فرنی، از آرد برنج استفاده می کند و همین امر سببِ مقوی تر شدن آن می گردد. توجه به نکات گفته شده موجب رشد بهتر و حفظ سلامت هر چه بیشتر نوزادان و کودکان می گردد و از مبتلا شدن آن ها به برخی از بیماری ها جلوگیری به عمل می آورد.

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

 

۰۹۹۰۶۶۴۴۵۰۰