برنج قرمز یکی از گونه های شاخص برنج است که تولید آن در کشورهای مختلفی رواج دارد. برنج به عنوان یک ماده غذایی انواع مختلفی دارد و متاسفانه ما ایرانی ها عمدتا با یک نوع سفید آن آشنایی داریم و با گونه های دیگر برنج مثل برنج قهوه ای و همچنین برنج قرمز ناآشنا هستیم.

 

به طور کلی برنج و گونه های مختلف آن غذای اصلی حدود یک سوم از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، و برنج قرمز یکی از رقم های مفید برنج است که ما ایرانی ها عادت به مصرف و حتی آشنایی با آن نداریم. اما بر طبق تحقیقات انجام شده این گونه در زمره بهترین و مغذی ترین ارقام برنج شناخته می شود، و برنج قرمز یکی از گونه های برنج است که در ایران در زمره گونه های اصیل وحشی به شمار می رود، اما با این حال عمدتا نمونه های چینی، تایلندی و هندی آن را می توان در بازار مشاهده کرد.

 

این برنج یکی از گونه های خاص برنج است که ما در این مقاله قصد داریم شما را با آن و تعدادی از خواص بی نظیرش آشنا کنیم.

 

 

red rice

 

 

برنج قرمز و دلیل نام گذاری آن

برنج قرمز یا همان برنج سرخ یکی از رقم های اصلی برنج در کشورهای شرق آسیا از جمله کشور تایلند به شمار می رود. این برنج علاوه بر تایلند در کشورهایی مثل ژاپن، چین، بنگلادش، بوتان و هند نیز تولید می شود. مرغوبترین و باکیفیت ترین نمونه این برنج مربوط به کشور تایلند و ژاپن است.

 

برنج قرمز یا همان برنج سرخ به دلیل رنگ قرمز مایل به قهوه ای روشن به این نام خوانده می شود. در واقع وجه تسمیه این برنج به این دلیل است که شالیکوبی آن با برنج سفید متفاوت است. برای شالیکوبی این برنج روش خاصی استفاده می شود و همین مساله باعث می شود مقداری از سبوس قرمز رنگ بر دانه برنج باقی بماند و این محصول به شکل قرمز رنگ مشاهده شود.

 

این برنج انواع مختلفی دارد و تقریبا هر گونه آن مختص کشوری خاص است. برای مثال برنج سرخ یا قرمز تایلندی با برنج قرمز مخمر چینی تفاوت هایی دارد، و برنج قرمز ایرانی نیز با هر دو این گونه ها متفاوت است. به همین دلیل در زمان خرید برنج قرمز باید به این نکات توجه کرد.

 

 

خواص برنج قرمز

 

 

خواص و ویژگی های برنج قرمز

این برنج به عنوان یک محصول مقوی دارای خواص زیادی است و در درمان بیماری های مختلف موثر است. یکی از شاخصه های این برنج برای کاهش وزن و لاغری است. افرادی که مشکل اضافه وزن دارند و در کنار آن نمی توانند از خوردن برنج دست بکشند می توانند این محصول را جایگزین برنج سفید کنند. در واقع فیبرهای موجود در این برنج باعث کاهش اشتها و لاغری در افراد می شوند. این فیبرها همچنین نقش مهمی در پاکسازی روده ها دارند. فیبر موجود در برنج قرمز باعث کاهش نفخ معده و جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش از جمله بیماری زخم معده می شود.

 

این برنج برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم نیز بسیار مفید است. این برنج به دلیل داشتن شاخص های گلیسمی و کربوهیدراتی پایین برای کنترل قند سطح خون بسیار مفید است و افراد مبتلا به دیابت نوع دوم می توانند علاوه بر مصرف خوراکی این برنج، قند خون خود را نیز کنترل نمایند.

 

این برنج نقش بسزایی در کاهش فشار و کلسترول خون دارد. برای مثال آنتوسیانین موجود در این برنج نقش زیادی در کاهش کلسترول خون داشته و آنتوسیانین آن هم باعث کاهش فشار خون می شود. این دو عامل در کنار یکدیگر زمینه ساز پیدایش بیماری های قلبی هستند و با مصرف این برنج می توان از بروز این بیماری ها در بدن حتی در سنین بالا جلوگیری کرد.

 

این برنج یکی از مواد غذایی است که سرشار از موادی مثل کلسیم و منیزیم است. این مواد نقش مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان دارند. در نتیجه مصرف این برنج به تمامی خانم ها توصیه می شود. این برنج همچنین در درمان و کنترل بیماری هایی مثل کم خونی، آسم، افسردگی مفید بوده و نقش بالایی در بروز انواع سرطان ها دارد. در نتیجه با دانستن این موارد می توان در خرید برنج قرمز با آگاهی بیشتری اقدام کرد.

 

 

مضرات و زیان های برنج قرمز

 

 

مضرات و زیان های برنج قرمز

این برنج یک ماده غذایی است که سرشار از خواص متعدد می باشد. به همین دلیل نمی توان مصرف آن با زیان و ضررهایی برای بدن برشمرد. اما با توجه به اینکه بدن انسان ها و توان آنها با یکدیگر متفاوت است در نتیجه باید برای مصرف این محصول از ویژگی های بدنی خود اطلاع داشت. برای مثال مصرف بیش از اندازه این برنج نیز برخی از اعتدال های بدن را بر هم زده و زمینه بروز بعضی از بیماری ها را فراهم می کند. برای نمونه مصرف زیاد آن برای زنانی که دوره شیردهی دارند و به دلیل اینکه نوزادان در برابر بعضی ویتامین ها آسیب پذیرند، توصیه نمی شود. آنها باید در مصرف این برنج دقت کنند و اگر کودکان حساسی دارند در دوران شیردهی مصرف این غذا را قطع کنند.

 

این برنج طبعی معتدل و خشک دارد و به همین دلیل برای افرادی که طبع گرمی دارند و یا نسبت به طبع های معتدل و خشک حساس اند مناسب نیست، و افراد مصرف کننده این محصول باید به این موارد توجه داشته باشند.

 

 

روش تهیه برنج قرمز

برنج قرمز یا همان برنج سرخ به دلیل اینکه لایه سبوسی قرمز رنگی دارد، نسبت به برنج سفید دیر پخت تر است. به همین دلیل باید قبل از مصرف آن را یک الی سه ساعت خیس کرده و بعد از آن فرآیند پخت را آغاز کرد. فرآیند پخت این برنج به مانند برنج سفید است و با توجه به تجربه ای که از پخت برنج سفید دارید می توانید این برنج را تهیه کنید. معمولا زمان پخت برنج به میزانی که قرار است پخته شود و همچنین میزان شعله اجاق بستگی دارد، اما به طور معمول زمان ۴۵ دقیقه الی یک ساعت برای پخت این برنج نیاز است.

 

 

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

 

۰۹۹۰۶۶۴۴۵۰۰