برنج طلایی چیست؟

برنج طلایی یکی از ارقام خاص برنج است که در سال‌های گذشته کشت آن در نقاط مختلف دنیا انجام می‌گیرد و توانسته بنا به دلایل مختلف ازجمله مزایایی که در مورد آن عنوان‌شده نظر مساعد مشتریان و مصرف‌کنندگان را جلب کند. برنجیکی از مهم‌ترین کالاهای اساسی مردم ایران و بسیاری از کشورهای دنیا است و دلیل این موضوع استفاده گسترده برنج در سبد غذایی خانوارهای ایرانی و بسیاری از مردم دنیا می‌باشد. در قاره آسیا قوت غالب مردم بسیاری از کشورها مخصوصاً کشورهای شرقی برنج و یا فرآورده‌های حاصل از آن است.

در ایران نیز برنج به‌عنوان مهم‌ترین محصول کشاورزی مناطق شمالی به شمار می‌رود و بیشترین میزان برنج ایران در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان تولید می شود. برنج‌هاشمی، علی کاظمی، حسنی، صدری و طارم ازجمله محبوب‌ترین ارقام برنج ایرانی شناخته می شوند که به دلیل استقبال زیاد از آن‌ها، به صورت وسیعی کشت می شوند. علاوه بر این ارقام در دهه‌های گذشته ارقام اصلاح شده‌ای توسط مراکز تحقیقاتی تولیدشده‌اند و ما در ادامه این متن با معرفی مختصر تعدادی از آن‌ها کیفیت و سلامت این محصولات را مورد بررسی قرار می‌دهیم. برای خرید برنج درجه یک ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری، انواع برنج دودی و برنج قهوه ای به بخش محصولات سایت گیلان کشت مراجعه کنید.

 

 

برنج طلایی چیست؟

 

 

آشنایی با برنج تراریخته، پیش مقدمه معرفی برنج طلایی

برنج طلایی یک محصول از خانواده برنج‌های ترا ریخته می‌باشد. ترا ریخته‌ها محصولاتی هستند که دی ان ای آن‌ها توسط آزمایشگاه‌های تخصصی تغییر می‌یابد و پس از تغییر دوباره به داخل سلول محصول منتقل می شود و محصول نهایی پس از کشت با خواص و ویژگی‌های جدیدی مشاهده می شود. اولین محصول ترا ریخته دنیا گوجه فرنگی بود که در حدود سال 1970 بازار فروش راه یافت.

در حوزه تولید برنج نیز اولین برنج تراریخته دنیا در ایران تولید شد و در حال حاضر ایران به‌عنوان یکی از کشورهای موفق در زمینه برنج تراریخته به شمار می‌رود و رقم‌های مختلفی از این محصول تولیدشده‌اند که ازجمله آن‌ها می‌توان به برنج شیرودی، فجر، نعمت، ندا و غیره اشاره کرد.

در مورد مصرف برنج‌های تراریخته نقل و قول‌ها و اختلاف‌نظرهای فراوانی وجود دارد و هنوز هم بین محققان و کارشناسان تغذیه در مورد مصرف این برنج‌ها اختلاف‌نظرهایی وجود دارد. این‌گونه اختلاف‌نظرها در بین مراکز نهادهای بهداشتی و حمایتی نیز وجود دارد.

برای مثال در ایران وزارت کشاورزی به‌عنوان متولی امر تولید برنج‌های تراریخته از سلامت و کیفیت این محصولات دفاع می کند و معتقد است با کشت این برنج‌ها می‌توان نیاز بازار کشور را به این کالای اساسی تأمین نمود و به صادرات برنج امیدوار بود؛

اما سازمان محیط‌زیست در مورد این محصولات نظر منفی داشته و اعتقاد دارد که این محصولات آسیب‌های جدی به محیط‌زیست و مخصوصاً گونه‌های مختلف حشرات وارد می‌کنند. همچنین وزارت بهداشت به‌عنوان یکی از متولیان در این زمینه سلامت نمونه‌های ایرانی این محصولات را تائید کرده و با مجوز این نهاد، کشت ارقامی از برنج تراریخته در ایران رواج یافته است. سازمان جهانی بهداشت نیز کیفیت و سلامت این محصولات را تائید کرده است؛

اما نکته‌ای که دراین‌باره وجود دارد این است که برخی از ارقام برنج تراریخته، مثل برنج طلایی تاکنون نتوانسته‌اند نظرات مثبت جامعه‌ای در مورد خود کسب کنند. ما در ادامه متن در این مورد توضیحات تکمیلی ارائه می‌دهیم.

 

 

آشنایی با برنج ترا ریخته، پیش مقدمه معرفی برنج طلایی

 

 

برنج طلایی یکی از محصولات مهندسی ژنتیک غیر ایرانی

برنج طلایی یکی از محصولات مهندسی ژنتیک است. امروزه مصرف برنج در ایران و دیگر کشورهای دنیا نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته و این موضوع باعث شده که کشاورزی به روش‌های سنتی در تولید برنج، پاسخگوی نیاز بشر نباشد و به همین دلیل محققان مهندسی ژنتیک رقم‌های جدیدی از برنج را تولید کرده‌اند که میزان بازدهی آن‌ها در هکتار نسبت به برنج‌های سنتی بیشتر است و می‌توان با کشت وسیع آن‌ها نیاز جامعه را تأمین کرد.

امروزه تحقیقات در حوزه برنج و تولید رقم‌های جدید یکی از اقدامات مهم وزارت جهاد کشاورزی به شمار می‌رود. تحقیقات در حوزه برنج و تولید رقم‌های سازگار با آب و هوای کشور، قدمتی چند دهه دارد و اولین رقم تولیدی برنج ایرانی به‌وسیله مهندسی ژنتیک و در سال 1345 و با نام برنج فیروزکنده رونمایی شد و تا سال‌ها در استان مازندران کشت می شد و از این طریق بخشی از نیاز کشور به برنج تأمین می شد. از آن سال به بعد تحقیقات بر روی برنج‌های مختلف انجام شد و هر دهه شاهد آن هستیم که رقم‌های جدیدی از برنج تولیدشده و در اختیار کشاورزان قرار می گیرند.

هر کدام از این برنج‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. ازجمله این برنج‌ها ایرانی می‌توان به رقم شیرودی، فجر و نعمت اشاره کرد؛ اما در مورد برنج طلایی باید گفت که این محصول در جایی به غیر از ایران تولیدشده است و به همین دلیل نمی‌توان در مورد سلامت و کیفیت آن به صورت مطمئن سخن گفت، ما در ادامه این متن ابتدا برنج طلایی را مصرف می‌کنیم و سپس کیفیت و سلامت آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.