برنج سیاه یکی از ارقام خاص و باکیفیت برنج است. برنج به عنوان یک ماده غذایی مفید جایگاه ویژه ای در سبد غذایی خانوارهای سرتاسر دنیا دارد و به دلیل اینکه ایران یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا شناخته می شود میزان مصرف آن در ایران قابل ملاحظه است.

 

برنج به عنوان یک ماده غذایی مهم در قاره آسیا به شمار می رود و میزان مصرف این ماده غذایی در کشورهای آسیایی بسیار زیاد است زیرا این محصول به عنوان یک ماده غذایی عمدتا در کشورهای آسیایی تولید می شود، و علاوه بر ایران کشورهای ژاپن، کره، چین، بنگلادش، تایلند، تایوان، هندوستان، پاکستان و افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان برنج در قاره آسیا شناخته می شوند.

 

برنج همچنین علاوه بر قاره آسیا در اروپا و آمریکا نیز تولید می شود. این ماده غذایی در انواع و رقم های گوناگونی تولید می شود. که برنج سفید، قهوه ای، قرمز و سیاه از جمله آنها می باشند. ما در ادامه این متن به معرفی برنج سیاه می پردازیم.

 

 

آشنایی با برنج سیاه

 

 

آشنایی با برنج سیاه

برنج سیاه که در بین مردم دنیا به برنج ارغوانی نیز شهرت دارد گونه ای خاص و منحصر بفرد از برنج است. این محصول به دلیل داشتن پوسته ای سبوسی مانند سیاه به این نام خوانده می شود. ما ایرانی ها عمدتا با برنج سفید آشنایی داریم و گاها به دلیل خواص بالای برنج قهوه ای آن را برای موارد درمانی استفاده می کنیم، اما برنج گونه های مختلفی دارد که برنج سیاه به عنوان یکی از کاملترین و مقوی ترین انواع برنج شناخته می شود.

 

این برنج محصولی است که حداقل از چهار قرن پیش از میلاد، مصرف آن در بین جوامع آن روزگار رواج داشته و تا قرن ها در چین به عنوان برنج ممنوعه شناخته می شد. دلیل ممنوع بودن این برنج آن بود که میزان تولید آن بسیار کم و طعم و خواص آن بسیار بالا بود، به همین دلیل فقط خانواده سلطنتی اجازه استفاده از آن را داشتند و به همین دلیل خوردن آن برای افراد معمولی ممنوع بود، و به همین دلیل به آن برنج ممنوعه می گفتند.

 

این برنج به عنوان یکی از رقم های خاص و کمیاب برنج در کشورهای محدودی قابلیت تولید دارد و دلیل اصلی اینکه افراد کمی با آن آشنایی دارند و آن را مصرف می کنند میزان تولید کم آن است. این برنج در کشورهایی مثل چین، فیلیپین، اندونزی و تایلند محبوب است و از آن علاوه بر غذا، خوراکی های مختلف دیگری نیز تولید می شود.

 

این برنج به عنوان کاملترین و مقوی ترین نوع برنج شناخته می شود. به لطف فضای مجازی امروزه آگاهی مردم این با این غلات ارزشمند افزایش یافته و تعداد زیادی از افراد به مصرف این محصول تمایل پیدا کرده اند. برنج سیاه در ایران نیز مصارف مصرف گوناگونی دارد و عمده افرادی که نسبت به خرید برنج سیاه اقدام می کنند، قصد دارند از خواص فوق العاده آن بهره مند شوند.

 

 

خواص و کاربردهای برنج سیاه

 

 

خواص و ویژگی های برنج سیاه

برنج سیاه محصولی است که به دلیل خواص و مواد مقوی بی نظیری که دارد در بین مردم شناخته شده است. این محصول به دلیل رنگدانه های سیاه موجود در پوست آن به این نام خوانده می شود، و در واقع بیشترین خواص برنج سیاه و ویتامین های آن در این قسمت است.

 

این برنج محصولی است که سرشار از مواد آنتی اکسیدان آنتوسیانین بوده و به همین دلیل در بروز و کنترل بسیاری از سرطان ها مفید بوده و به همین دلیل به عنوان یک داروی طبیعی ضد سرطان شناخته می شود. البته آنتی اکسیدان آنتوسیانین در بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز وجود دارد اما آنتی اکسیدان آنتوسیانین موجود در این برنج به دلیل اینکه قابلیت حل در آب داشته به راحتی جذب بدن می شود.

 

برنج سیاه به عنوان یک ماده غذایی مقوی تاثیر بسزایی در کنترل فشار خون و کاهش کلسترول دارد و به همین دلیل تاثیر بالایی بر سلامت قلب دارد و با مصرف منظم و با برنامه و منظم این محصول می توان تا حدود زیادی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کرد. در واقع مصرف برنج سیاه باعث کاهش حدود ۵۰ درصدی پلاک آترواسکلروتیک می شود و این مورد نقش بسزایی در سلامت قلب و بیماری های فشار خون و کلسترول بالا دارد.

 

این برنج محصولی است که سرشار از فیبرها بوده و به همین دلیل نقش بسیار بالایی در تمیز کردن روده ها و همچنین جلوگیری و درمان یبوست دارد. در نتیجه افرادی که از مشکلات دستگاه گوارش رنج می برند می توانند از خواص برنج سیاه برای این قسمت از بدن استفاده کنند.

 

این برنج سرشار از آهن است و به همین دلیل افرادی که از فقر آهن رنج می برند می توانند از این محصول در سبد غذایی خود استفاده کنند. در واقع آهن یکی از موادی است که بدن به آن احتیاج زیادی دارد و در نتیجه می توان با مصرف برنج سیاه که سرشار از آهن است این مواد را به بدن تزریق کرد.

 

 

مهمترین نکات در مورد برنج سیاه

 

 

نکات مهم در مورد برنج سیاه

برنج سیاه به عنوان یک ماده غذایی مقوی کالری بیشتری نسبت به برنج قهوه ای و سفید دارد. برای مثال در ۱۰۰ گرم از این محصول ۸٫۵ گرم پروتئین، ۴٫۹ گرم فیبر و ۳٫۵ گرم آهن وجود دارد. به همین دلیل با اطمینان می توان گفت ارزش غذایی این محصول بیشتر از انواع برنج مثل برنج سفید، برنج قهوه ای و برنج قرمز است.

 

برنج سیاه روش پخت خاصی دارد برای تهیه و پخت برنج سیاه باید به یکسری نکات توجه داشت. برای مثال مدت زمان پخت این برنج به دلیل داشته پوسته سبوسی بسیار طولانی است و به طور معمول فرآیند پخت آن از یک الی چهار ساعت متغیر خواهد بود. اما اگر زمان بیشتری قبل از پخت این برنج را خیس کنید، در نتیجه زمان پخت آن کاهش می یابد. البته باید در زمان جوشاندن این برنج توجه داشت که آن بیش از حد جوش نخورد و همچنین بیش از حد خام نباشد.

 

برنج سیاه را می توان به مانند برنج سفید به شیوه های گوناگونی پخت و استفاده کرد. به همین دلیل توصیه می شود برای اینکه بتوانید از خواص این برنج به بهترین نحو استفاده کنید، در زمان خرید برنج سیاه از برندهای معتبر خرید خود را انجام دهید.

 

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

۰۹۹۰۶۶۴۴۵۰۰