برنج سیاه چیست و چه خواصی دارد ؟

برنج سیاه یکی از ارقام خاص و باکیفیت برنج است. برنج به عنوان یک ماده غذایی مفید جایگاه ویژه ای در سبد غذایی خانوارهای سرتاسر دنیا دارد و به دلیل اینکه ایران یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا شناخته می شود میزان مصرف آن در ایران قابل ملاحظه است.

 

برنج به عنوان یک ماده غذایی مهم در قاره آسیا به شمار می رود و میزان مصرف این ماده غذایی در کشورهای آسیایی بسیار زیاد است زیرا این محصول به عنوان یک ماده غذایی عمدتا در کشورهای آسیایی تولید می شود، و علاوه بر ایران کشورهای ژاپن، کره، چین، بنگلادش، تایلند، تایوان، هندوستان، پاکستان و افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان برنج در قاره آسیا شناخته می شوند.

 

برنج همچنین علاوه بر قاره آسیا در اروپا و آمریکا نیز تولید می شود. این ماده غذایی در انواع و رقم های گوناگونی تولید می شود. که برنج سفید، قهوه ای، قرمز و سیاه از جمله آنها می باشند. ما در ادامه این متن به معرفی برنج سیاه می پردازیم.

 

 

آشنایی با برنج سیاه

 

 

آشنایی با برنج سیاه

برنج سیاه که در بین مردم دنیا به برنج ارغوانی نیز شهرت دارد گونه ای خاص و منحصر بفرد از برنج است. این محصول به دلیل داشتن پوسته ای سبوسی مانند سیاه به این نام خوانده می شود. ما ایرانی ها عمدتا با برنج سفید آشنایی داریم و گاها به دلیل خواص بالای برنج قهوه ای آن را برای موارد درمانی استفاده می کنیم، اما برنج گونه های مختلفی دارد که برنج سیاه به عنوان یکی از کاملترین و مقوی ترین انواع برنج شناخته می شود.

 

این برنج محصولی است که حداقل از چهار قرن پیش از میلاد، مصرف آن در بین جوامع آن روزگار رواج داشته و تا قرن ها در چین به عنوان برنج ممنوعه شناخته می شد. دلیل ممنوع بودن این برنج آن بود که میزان تولید آن بسیار کم و طعم و خواص آن بسیار بالا بود، به همین دلیل فقط خانواده سلطنتی اجازه استفاده از آن را داشتند و به همین دلیل خوردن آن برای افراد معمولی ممنوع بود، و به همین دلیل به آن برنج ممنوعه می گفتند.

 

این برنج به عنوان یکی از رقم های خاص و کمیاب برنج در کشورهای محدودی قابلیت تولید دارد و دلیل اصلی اینکه افراد کمی با آن آشنایی دارند و آن را مصرف می کنند میزان تولید کم آن است. این برنج در کشورهایی مثل چین، فیلیپین، اندونزی و تایلند محبوب است و از آن علاوه بر غذا، خوراکی های مختلف دیگری نیز تولید می شود.

 

این برنج به عنوان کاملترین و مقوی ترین نوع برنج شناخته می شود. به لطف فضای مجازی امروزه آگاهی مردم این با این غلات ارزشمند افزایش یافته و تعداد زیادی از افراد به مصرف این محصول تمایل پیدا کرده اند. برنج سیاه در ایران نیز مصارف مصرف گوناگونی دارد و عمده افرادی که نسبت به خرید برنج سیاه اقدام می کنند، قصد دارند از خواص فوق العاده آن بهره مند شوند.

 

 

خواص و کاربردهای برنج سیاه

 

 

خواص و ویژگی های برنج سیاه

برنج سیاه محصولی است که به دلیل خواص و مواد مقوی بی نظیری که دارد در بین مردم شناخته شده است. این محصول به دلیل رنگدانه های سیاه موجود در پوست آن به این نام خوانده می شود، و در واقع بیشترین خواص برنج سیاه و ویتامین های آن در این قسمت است.

 

این برنج محصولی است که سرشار از مواد آنتی اکسیدان آنتوسیانین بوده و به همین دلیل در بروز و کنترل بسیاری از سرطان ها مفید بوده و به همین دلیل به عنوان یک داروی طبیعی ضد سرطان شناخته می شود. البته آنتی اکسیدان آنتوسیانین در بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز وجود دارد اما آنتی اکسیدان آنتوسیانین موجود در این برنج به دلیل اینکه قابلیت حل در آب داشته به راحتی جذب بدن می شود.

 

برنج سیاه به عنوان یک ماده غذایی مقوی تاثیر بسزایی در کنترل فشار خون و کاهش کلسترول دارد و به همین دلیل تاثیر بالایی بر سلامت قلب دارد و با مصرف منظم و با برنامه و منظم این محصول می توان تا حدود زیادی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کرد. در واقع مصرف برنج سیاه باعث کاهش حدود 50 درصدی پلاک آترواسکلروتیک می شود و این مورد نقش بسزایی در سلامت قلب و بیماری های فشار خون و کلسترول بالا دارد.

 

این برنج محصولی است که سرشار از فیبرها بوده و به همین دلیل نقش بسیار بالایی در تمیز کردن روده ها و همچنین جلوگیری و درمان یبوست دارد. در نتیجه افرادی که از مشکلات دستگاه گوارش رنج می برند می توانند از خواص برنج سیاه برای این قسمت از بدن استفاده کنند.

 

این برنج سرشار از آهن است و به همین دلیل افرادی که از فقر آهن رنج می برند می توانند از این محصول در سبد غذایی خود استفاده کنند. در واقع آهن یکی از موادی است که بدن به آن احتیاج زیادی دارد و در نتیجه می توان با مصرف برنج سیاه که سرشار از آهن است این مواد را به بدن تزریق کرد.

 

 

مهمترین نکات در مورد برنج سیاه

 

 

نکات مهم در مورد برنج سیاه

برنج سیاه به عنوان یک ماده غذایی مقوی کالری بیشتری نسبت به برنج قهوه ای و سفید دارد. برای مثال در 100 گرم از این محصول 8.5 گرم پروتئین، 4.9 گرم فیبر و 3.5 گرم آهن وجود دارد. به همین دلیل با اطمینان می توان گفت ارزش غذایی این محصول بیشتر از انواع برنج مثل برنج سفید، برنج قهوه ای و برنج قرمز است.

 

برنج سیاه روش پخت خاصی دارد برای تهیه و پخت برنج سیاه باید به یکسری نکات توجه داشت. برای مثال مدت زمان پخت این برنج به دلیل داشته پوسته سبوسی بسیار طولانی است و به طور معمول فرآیند پخت آن از یک الی چهار ساعت متغیر خواهد بود. اما اگر زمان بیشتری قبل از پخت این برنج را خیس کنید، در نتیجه زمان پخت آن کاهش می یابد. البته باید در زمان جوشاندن این برنج توجه داشت که آن بیش از حد جوش نخورد و همچنین بیش از حد خام نباشد.

 

برنج سیاه را می توان به مانند برنج سفید به شیوه های گوناگونی پخت و استفاده کرد. به همین دلیل توصیه می شود برای اینکه بتوانید از خواص این برنج به بهترین نحو استفاده کنید، در زمان خرید برنج سیاه از برندهای معتبر خرید خود را انجام دهید.

 

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

[gilankesht-phone-number num=09906644500]

 

 

 

 

پیشنهاد ما

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی 3%

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی

1,400,000 تومان
1,450,000 تومان
نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی 8%

نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی

600,000 تومان
650,000 تومان
برنج هاشمی عطری 10 کیلویی 4%

برنج هاشمی عطری 10 کیلویی

1,300,000 تومان
1,350,000 تومان
زیتون سبز سوپر ویژه رودبار 800 گرمی 3%

زیتون سبز سوپر ویژه رودبار 800 گرمی

150,500 تومان
155,200 تومان
روغن زیتون فرابکر رودبار 1 لیتری 4%

روغن زیتون فرابکر رودبار 1 لیتری

380,000 تومان
395,000 تومان
برنج هاشمی عطری 5 کیلویی 4%

برنج هاشمی عطری 5 کیلویی

650,000 تومان
675,000 تومان
عسل آویشن ارگانیک 650 گرم 3%

عسل آویشن ارگانیک 650 گرم

249,000 تومان
257,000 تومان
برنج صدری عطری 5 کیلویی 2%

برنج صدری عطری 5 کیلویی

975,000 تومان
990,000 تومان
برنج صدری عطری 1.5 کیلویی 2%

برنج صدری عطری 1.5 کیلویی

302,000 تومان
307,000 تومان
برنج صدری دودی 5 کیلویی 1%

برنج صدری دودی 5 کیلویی

1,100,000 تومان
1,115,000 تومان

نظرات

  1. سلام تا حالا نشنیده بودم برنج سیاه هم داریم..جالب بود وسوسه شدم بخرم ممنون از سایتتون

  2. سلام تا حالا نشنیده بودم برنج سیاه هم داریم..خیلی خوبه که استفاده بشه ممنون

    1. بله برنج سیاه هم داریم و در خیلی از کشور ها مورد استفاده قرار میگیره

  3. داخل فروشگااه های معتبر (رفاه) این محصول رو اصلا ندارن نمیدونم دلیلش چی میتونه باشه!

    1. به دلیل اینکه فروشگاه های زنجیره ه ای حاشیه سود حداقل 20 درصد از ما تولید کننده میخوان و از طرفی برنج با قیمت برنج مشخص شده می خوان. برای فروشگاه زنجیره ای فقط میزان فروش مهم و اهمتی نمیده که توی گونی برنج قاطی یا جایگزین باشه. به همین دلیل اگر بخوایم محصولمون رو تو فروشگاه های زنجیره ای عرضه کنیم باید دست به دزدی بزنیم و برنج قاطی بدیدم دست مردم تا قیمتش به اون قیمتی که فروشگاه مبخواد برسه که هرگز حاضر به همچین کاری نیستیم. ولی ما تمام تلاشمون رو داریم میکنیم تا بتونیم با همین کیفیت و سلامت کار توی این فروشگاه ها حضور داشته باشیم.

  4. سلام از نگارنده محترم درخواست میشود نام علمی، زیست بوم، خاک مناسب ،عکسهای مختلفی از خودگیاه ونیز طرز تهیه بذر گیاه را برای دیگرعزیزان بگذارید تا مطالعات جامعی از این گیاه را داشته باشیم و اگر بشود در صورت امکان کشت کوچکی از آنرا بعنوان مطالعه انجام دادبا تشکرفراوان از شما

  5. سلام. مرسی بابت اطلاعاتتون. من در وعده های غذاییم حتما برنج سیاه مصرف میکنم و باید بگم طعم خیلی خوبی داره و بسیار سبک هم هست بطوری که اصلا معده ر اذیت نمیکنه. فقط یک سوال دارم چند بار در ماه مصرف بشه خوبه؟