درمان سنگ کلیه با سبوس برنج : محققان متوجه شده اند که خوردن روزانه ۲۰ گرم سبوس برنج برای جلوگیری از تشكیل سنگ كلیه و درمان سنگ کلیه بسیار موثراست.محققان این رژیم سبوس برنج را بر روی هفتاد نفر نمونه كه در عین حال از خوراكی های سرشار از كلسیم تغذیه میکرند، آزمایش کرده اند. تمامی داوطلبان در مدت زمان سه ماه تا سه سال طبق دستور از مقدار لازم سبوس برنج استفاده كرده اند. با استفاده از این رژیم میزان كلسیم در ادرار آنها به شدت كاهش یافته و به تعداد کمی از آن ها دارای سنگ كلیه با تركیبات كلسیم بودند.

محققان تاثیرات سبوس برنج را در این مورد در ردیف تاثیرات دارو ها و مواد شیمیایی ضد سنگ کلیه می دانند با این تفاوت كه این دارو ها و این مواد دارای عوارض جانبی نیستند. حال، تركیبات مواد فیتیك اسید یا مواد فیتات های موجود در سبوس برنج، عملکرد جذب روده ای كلسیم را به طور چشم گیری مسدود میکند. در نتیجه این ماده به داخل ادرار ورود نمیکند و سنگ کلیه تشكیل نخواهد شد.

یکی از نشانه های تشكیل سنگ كلیه از نوع كلسیم، وجود مقدار زیادی كلسیم در ادرار می باشد. این عملکرد را به اصطلاح پزشكی هایپر كلسیوریا نام گزاری کرده اند. ماده معدنی فیتیک اسید موجود در سبوس، جذب کلسیم از روده را کاهش میدهد و همچنین خطر ابتلاء به سنگ کلیه را کم می کند.

 

سبوس برنج چگونه باعث درمان سنگ کلیه می شود

سبوس برنج نیز ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند، چون روغن حاوی موادی است که ممکن است جذب کلسترول را کاهش داده و حذف کلسترول را افزایش دهد. مواد موجود در سبوس برنج ممکن است جذب کلسیم را کاهش دهد؛ این موضوع ممکن است به کاهش تشکیل انواع خاصی از سنگ ‌های کلیه کمک کند.

برنج یک گیاه است. لایه خارجی دانه (سبوس) و روغن ساخته ‌شده از سبوس برای دارو مورد استفاده قرار می‌گیرند. روغن سبوس برنج به عنوان “روغن سالم” در ژاپن، آسیا و به ویژه هند محبوب است. مراقب باشید که سبوس برنج را با دیگر اشکال سبوس مانند جو و سبوس گندم اشتباه نگیرید.

سبوس برنج برای درمان دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، اعتیاد به الکل، چاقی، و ایدز استفاده می‌شود؛ برای جلوگیری از بیماری ‌های قلبی و رگ، برای افزایش انرژی و بهبود عملکرد ورزشی؛ برای بهبود عملکرد کبد و به عنوان یک آنتی‌اکسیدان هم استفاده میشود.

 

درمان سنگ کلیه

درمان سنگ کلیه با سبوس برنج

 

 

سنگ کلیه حجم بزرگی است که از کریستال ‌های ریز تشکیل شده ‌است. یک ارائه کننده خدمات بهداشت ممکن است از شما بخواهد برای درمان سنگ کلیه اقدام ‌های لازم را انجام دهید یا از بازگشت آن‌ ها جلوگیری کنید.

 

جلوگیری از سنگ کلیه 

نوشیدن آب اضافی و مایعات دیگر

خوردن بیشتر غذا های مفید و کاهش غذا های مضر

مصرف دارو برای کمک به پیشگیری از سنگ

استفاده از دارو برای درمان

 

سبوس برنج چگونه سنگ کلیه را درمان می کند

 

سنگ کلیه چیست؟

سنگ کلیه، ماده جامدی است که در کلیه بدن شکل می‌گیرد. سنگ می‌تواند به همان اندازه که از کلیه عبور میکند، در کلیه گیر کند. این ماده می‌تواند در مثانه و یا مجرای پیشاب (لوله که ادرار را از مثانه تان به بیرون بدن حمل می‌کند) وجود داشته باشد.

 

سنگ کلیه ممکن است به اندازه یک مروارید یا حتی بزرگ ‌تر باشد. یک سنگ می‌تواند جریان ادرار شما را مسدود کند و باعث ایجاد درد زیاد شود. یک سنگ هم چنین ممکن است شل شود و از طریق مجرای ادرار شما تراه خروج از بدن تان را بدون ایجاد درد زیاد پیدا کند.

 

چهار نوع سنگ کلیه وجود دارد

کلسیم رایج ‌ترین نوع سنگ است. کلسیم می‌تواند با دیگر مواد، مانند نارساخوانی (شایع‌ترین ماده)ترکیب شود تا سنگ را شکل دهد.

یک سنگ اسید اوره ممکن است زمانی شکل بگیرد که ادرار شما حاوی اسید بسیار زیادی باشد.

یک سنگ struvite ممکن است بعد از عفونت در سیستم ادرار شما شکل بگیرد.

سنگ‌های cystine کمیاب هستند. این بیماری باعث می‌شود که سنگ‌ های cystine در خانواده‌ ها حرکت کنند.

 

مایعات

نوشیدن مقدار زیادی مایع برای درمان و جلوگیری از انواع سنگ ‌های کلیه مهم است. مرطوب نگه داشتن (داشتن مایعات به اندازه کافی در بدن)باعث می‌شود که ادرار شما رقیق شود.

 

آب

شما همچنین می‌توانید آبجو زنجبیل، سودای لیمو ترش و آب ‌میوه بنوشید.

مایعات به اندازه کافی در طول روز بنوشید تا حداقل ۲ گالن (۲ لیتر) ادرار در هر ۲۴ ساعت داشته باشید.

به اندازه کافی بنوشید تا ادرار روشن داشته باشید. ادرار زرد تیره نشانه آن است که شما به اندازه کافی آب مصرف نمی‌کنید.

قهوه، چای و کولا را به ۱ یا ۲ فنجان ۲۵۰ یا  ۵۰۰ سی سی محدود کنید. کافئین ممکن است باعث شود که شما مایعات را خیلی سریع از دست بدهید، که این می‌تواند باعث شود که شما آب بدن خود را کم کنید.

 

 

درمان سنگ کلیه با سبوس برنج

درمان سنگ کلیه با سبوس برنج

رژیم غذایی و کلسیم

اگر دارای سنگ کلیه باشید از این رهنمود ها پیروی کنید:

مایعات زیادی به خصوص آب بنوشید.

نمک کم بخورید. غذا های چینی و مکزیکی، عصاره گوجه ‌فرنگی، غذا های کنسرو شده معمولی و غذا های فرآوری شده اغلب دارای نمک بالایی هستند.

تنها ۲ تا ۳ وعده غذایی با مقدار زیادی کلسیم، مانند شیر، پنیر، ماست، صدف و پنیر سویا داشته باشید.

لیمو یا پرتقال بخورید یا لیموناد تازه بنوشید. تغذیه در این غذا ها از تشکیل سنگ جلوگیری می‌کند.

میزان پروتئینی که می‌خورید را محدود کنید. گوشت بدون چربی را انتخاب کنید.

 

یک رژیم کم‌ چرب بگیرید

کلسیم و یا ویتامین D اضافی مصرف نکنید مگر این که دکتر که  سنگ کلیه شما را درمان می‌کند آن را توصیه کند.

مراقب antacids باشید که حاوی کلسیم بیشتری هستند. از دکتر خود در این باره سوال کنید.

بدن شما هنوز به مقدار نرمال کلسیم نیاز دارد که شما از رژیم غذایی روزانه خود دریافت کنید. اما محدود سازی کلسیم ممکن است در واقع احتمال تشکیل سنگ را افزایش دهد.

پیش از گرفتن ویتامین سی و یا روغن ماهی از دکتر خود سوال بپرسید. آن ‌ها ممکن است برای شما مضر باشند.

میوه ‌ها: ریواس، کشمش، سالاد میوه، توت‌فرنگی، و Concord انگور

سبزیجات: چغندر، leeks، اسکواش تابستان، سیب ‌زمینی شیرین، اسفناج و سوپ گوجه

نوشیدنی: چای و قهوه فوری

غذا های دیگر: grits، پنیر سویا، آجیل و شکلات و سبوس برنج

 

 

سنگ کلیه

درمان سنگ کلیه با سبوس برنج

 

 

در صورت داشتن سنگهای اسید اوریک از این غذاها خودداری کنید:

الکل

آنچوی ها

مارچوبه

پخت یا مخمر آبجو

گل كلم

حبوبات (لوبیا خشک و نخود فرنگی)

قارچ

روغنها

گوشت (جگر ، کلیه)

ساردین

اسفناج

 

پیشنهادات دیگر برای رژیم غذایی شما عبارتند از:

در هر وعده بیشتر از ۳ اونس (۸۵ گرم) گوشت میل نکنید.

به میزان لازم سبوس برنج میل کنید

از غذا های چرب مانند سس سالاد ، بستنی و غذا های سرخ شده خودداری کنید.

به اندازه کافی کربوهیدرات بخورید.

لیمو و پرتقال بیشتری بخورید و لیموناد بنوشید زیرا سیترات موجود در این غذا ها از تشکیل سنگ جلوگیری می کند.

مقدار زیادی مایعات، به ویژه آب بنوشید.

اگر وزن کم می کنید، آن را به آرامی انجام دهید. کاهش سریع وزن ممکن است باعث ایجاد سنگهای اسید اوریک شود.

در صورت داشتن این گونه علائم با دکتر خود تماس بگیرید:

درد بسیار بد در ناحیه پشت یا پهلو شما که از بین نمی رود

خون در ادرار شما

تب و لرز

استفراغ

ادرار که بوی بدی دارد

احساس سوزش هنگام ادرار کردن

 

سبوس برنج معجره ای برای درمان سنگ کلیه

 

خواص دارویی و فواید سبوس برنج 

 

هضم و دستگاه گوارش

همانطور که میدانید فیبر موجود در سبوس برنج ده برابر بیشتر از اسفناج میباشد و این ماده غذایی یکی از غنی ترین منابع فیبر موجود در انواع مواد غذایی است و به تنظیم حرکات روده کمک میکند همچنین برای درمان اختلالات روده همچون یبوست و نفخ و گاز روده بسیار مفید و تاثیر گذار می باشد

 

کبد چرب

در گذشته مواد مغذی ای که در سبوس برنج وجود دارند از جمله اینوزیتول، روغن، اسید فولیک، گاما اوریزانول، استرول های گیاهی و موادی دیگر، به درمان بیماری های شدیدی همچون سرطان های مختلف، کبد چرب و بیماری های قلبی کمک شایانی میکرد.

 

کاهش کلسترول

ماده ی مغذی سبوس برنج سرشار از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی فراوانی میباشد و به کاهش کلسترل بد خون به شدت کمک میکند و کنترل آن را به دست میگیرد. مصرف سبوس برنج پروفیل های لیپید پلاسما را بهبود میبخشد و به کاهش کلسترول پلاسما و کاهش تری گلیسیرید و همچنین افزایش کلسترول های خوب در بدن به شدت کمک می کند. فیبر موجود در سبوس برنج عملکرد بدن را بهبود میبخشد، عمل سم زدایی را در بدن انجام میدهد و جذب چربی در بدن را به شدت کاهش می دهد.

 

سلامت قلب

سبوس برنج با کاهش کلسترول بد خون به سلامتی و عملکرد قلب کمک میکند و فیبر موجود در سبوس برنج خطر بروز حملاتی که به قلب وارد میشود را کاهش می دهد.

 

تقویت سیستم ایمنی

ماده ی سبوس برنج دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و سرشار از ویتامین های مفید برای بدن است که با رادیکال های آزاد مقابله میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند تا از بدن در برابر انواع بیماری ها محافظت کند.

 

لاغری و کاهش وزن

سبوس برنج یک ماده غذایی کم کالری است که ارزش غذایی بالایی دارد و به دلیل فیبر فراوان داخل این ماده غذایی باعث سیری طولانی مدت و کاهش اشتها و گرسنگی در شخص میشود همچنین به کنترل وزن کمک می کند و از چاقی و افزایش چربی بدن پیشگیری می کند.

 

ضد پیری

سبوس برنج منبع غنی ویتامین های مختلف همچون ویتامین های ب است. این ویتامین ها روند پیری را کاهش میدهند و برای اشخاص مبتلا به بیماری های مختلف از جمله دیابت، آرتریت و چاقی بسیار مفید و تاثیر گذار می باشد. ویتامین های ب ۵ و ب ۶ موجود در سبوس برنج به تقویت حافظه کمک میکند و در برابر بیماری های مرتبط با سن همچون زوال عقل مقاومت میکند و از بدن محافظت میکند.

 

سایر خواص سبوس برنج برای سلامتی

سبوس برنج منبع طبیعی فیتوسترول ها نیز می باشد که به کاهش و از بین بردن سنگ کلیه، کنترل قند خون، سلامت و سالم ماندن پروستات در مردان و متابولیسم چربی خون به شدت کمک میکند. ماده ی غذایی سبوس برنج فاقد لاکتوز و گلوتن است و مصرف این ماده ی غذایی برای افراد مبتلا به سلیاک و کسانی که به این مواد حساسیت دارند ضرری ندارد.

سبوس برنج از تشکیل و شکل گرفتن سنگ کلیه پیشگیری میکند و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد و از بدن محافظت میکند.

 

خواص سبوس برنج برای پوست

توجه داشته باشید: قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا پماد برای مراقبت پوستی روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از پماد را ماسک را روی بخشی از پوست دست تست کنید و ۲۰ دقیقه منتظر باشید تا مطمئن شوید که پوست شما حساسیتی ندارد.

 

روشن کننده پوست

ماده غذایی سبوس برنج منبع شناخته شده آنتی اکسیدان هایی همچون گاما اوریزانول است که با کاهش سطح ملانین به روشن شدن پوست شما کمک شایانی میکند و با تنظیم سطح تولید چربی بدن، خشکی پوست را برطرف کرده و از آن مراقبت میکند.

 

جوانسازی پوست

ماده غذایی سبوس سرشار از آنتی اکسیدان توکوترینول است که با خنثی کردن عملکرد و فعالیت های رادیکال های آزاد بدن به کاهش علائم و مضرات پیری زودرس پوست شما بسیار کمک می کند. از ترکیبات ویتامین ب موجود در ماده غذایی سبوس  از جمله تیامین، نیاسین و پیریدوکسین برای سلامت پوست ضروری هستند و به تولید سلول های جدید و ترمیم آسیب های پوستی کمک خواهد کرد.

 

سبوس که منبع خوبی از پروتئین و چربی است، در حال حاضر به عنوان یک ماده غذایی مورد استفاده قرار نمی گیرد.

پتانسیل تولید سبوس برنج در سطح جهانی ۲۷٫۳ میلیون تن است. وجود آنزیم لیپاز در سبوس برنج باعث زوال سریع روغن به اسید های چرب آزاد و گلیسرول می شود. تکنیک های مختلف تثبیت شامل عملیات حرارتی، ذخیره سازی در دمای پایین، درمان شیمیایی، کنترل رطوبت نسبی در حین ذخیره سازی و فرز همزمان و استخراج برای غیرفعال کردن لیپاز انجام شد.

اشکال مختلفی از لیپاز سبوس برنج مشخص شده است. طبقه بندی کسری پروتئین ها درصد بالایی از آلبومین ها و گلوبولین ها را نشان می دهد.

پروتئین ها را می توان از سبوس  پر چرب یا چربی زدایی با استخراج قلیایی و رسوب اسید یا گرما استخراج کرد.

روشهای استخراج بر پروتئین کنسانتره تأثیر می گذارد، که در غلظت های آن از ۴/۱۹ تا ۷۶٫۱ درصد در کنسانتره از سبوس برنج پرچرب و ۵/۱۷ تا ۸۵٫۰ درصد در کنسانتره از این ماده دفع شده بود.

خواص مختلف عملکردی کنسانتره پروتئین این ماده نیز مورد بررسی قرار گرفته است که مشخص می شود تحت تأثیر تکنیک خشک کردن و درمان تثبیت این ماده قرار گرفته است.

این ماده در مواد غذایی پرچرب ، این ماده دفع شده و به شکل روغن سبوس و کنسانتره پروتئین استفاده می شود.

این ماده پر چرب و دفع شده در محصولات نانوایی، غلات صبحانه و ویفر به عنوان یک مکمل پروتئین، مواد تشکیل دهنده اتصال دهنده گوشت و کالباس و به عنوان پایه نوشیدنی استفاده شده است.

ترکیب ترکیبات پروتئین در نان و نوشیدنی، شیرینی پزی و مواد غذایی شیرین مورد مطالعه قرار گرفته است.