سماق پلو یک غذای لذیذ ایرانی است که به راحتی در خانه تهیه میشود . سماق پلو در کنار گوشت طعمی مانند چلو کوبیده دارد .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید .

مواد لازم :

برنج۴ پیمانه
گوشت چرخکرده ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لبو ۱ عدد
آب نصف پیمانه
پودر سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
سیر له شده نصف قاشق غذاخوری
سماق ۶ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه سماق پلو ابتدا برنج را شسته و در مقداری آب و نمک خیس کنید .

یک لبو را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید .

زمانی که لبو پخت و در قابلمه آب جمع شد آن را خارج کنید .

برنج را به روش آبکش تهیه کنید .

بعد از آبکش کردن ؛ ته قابلمه را ته دیگ مورد نظر را قرار دهید .

در این مرحله یک لایه برنج و لایه دیگر مقدار آب لبو و سماق بریزید سپس بعد از مخلوط کردن تا وقتی که برنج تمام شود ادامه میدهیم .

سماق پلو را با دمکنی با حرارت ملایم دم کنید .

پیاز را رنده ریز کرده و با گوشت، نمک ، فلفل ، پودر سوخاری و سیر له شده خوب ورز دهید .

گوشت ورز داده را ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند .

در  این مرحله میتوان به دو روش گوشت را طبخ کرد .

در  روش اول به صورت کباب های کوچک تهیه کنید و در تابه به صورت کباب تابه ای تهیه نمایید و در کنار سماق پلو میل نمایید .

در  روش دوم میتوان به صورت کوفته تهیه و طبخ نمود .

در   نتیجه سماق پلو دم کشیده را را در کنار گوشت تهیه شده میل کنید .

 

نکات طلایی پخت بهتر سماق پلو :

در صورت تمایل آب لبو را حذف نمایید .

اگر گوشت در دسترس ندارید همین مراحل را با مرغ چرخ شده تهیه کنید .