آلوچه فشکن یه دسر محبوب گیلانی است که در فصل بهار که آلوچه یا همان گوجه سبز فراوان است تهیه میشود. طعم بی نظیر آلوچه فشکن باعث میشود که هر فردی فقط با خوردن یک عدد عاشق آن شود.
مواد لازم:
آلوچه یا گوجه سبز | 1 کیلو |
نمک سبز یا درار | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
در گیلان آلوچه فشکن این دسر خوشمزه را در سینی های چوبی یا سفالی به اسم نمک یار تهیه میکنند .
طرز تهیه آن بسیار آسان و راحت است .
ابتدا آلوچه ها را شسته و درون نمکیار یا ظرف مناسب بریزید .
سپس نمک سبز یا درار را روی آلوچه ها ریخته و با سنگ یا گوشتکوب آلوچه ها را له کنید .
بهتر است بعد از اینکه همه ی آلوچه ها را له و آغشته به درار کردید آن را در یخچال قرار دهید تا سرد شود .
توجه داشته باشید ضربه نباید طوزی باشد که دانه آلوچه بشکند .
میتوانید آلوچه فشکن ها را درون لیوان بریزید و یک چوب بستنی درون آن قرار داده و درون فریزر قرار دهید تا یخ بزند و تبدیل به اسکمو بشود .