
غذاهای شمالی، طعم های دلپذیر و هیجان انگیزی دارند. در این میان طعم های ترش طرفداران خاص خود را دارند. به خصوص اگر این طعم متعلق به غذای ترش شامی یا همان شامی ترش باشد.
قرار است در این مقاله به طرز تهیه ترش شامی بپردازیم.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
گوجه فرنگی: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد بزرگ
آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
گشنیز، جعفری و نعناع خشک: هر کدام 1 قاشق چایخوری
آب نارنج: نصف پیمانه
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه ترش شامی
حالا برویم سراغ ترش شامی خوش طعم و محبوب گیلانی.
- در آغاز کار پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. حالا پیاز را داخل کاسه بریزید.
- گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به کاسه اضافه کنید. در همین مرحله جعفری و گشنیز و نعناع خرد شده را هم همراه با آرد نخودچی، داخل کاسه بریزید و چند دقیقه ورز دهید تا یکدست و چسبناک شوند.
- روی کاسه سلفون بکشید و آن را برای مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
- بعد از یک ساعت کاسه را از یخچال بیرون بیاورید. یک تابه مناسب را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید.
- بروید سراغ مایه شامی و به اندازه یک نارنگی کوچک از این مایه جدا کنید. آن را به صورت گرد در بیاورید و داخل روغن داغ بیندازید تا خوب سرخ شود.
- وقتی یک طرف ترش شامی سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
- همه شامی ها را به همین ترتیب سرخ کنید و کنار بگذارید.
- پس از اتمام کار، داخل تابه روغن ریخته و گوجه فرنگی های نگینی شده را داخل تابه بریزید و خوب تفت دهید تا روغن بیندازند و سرخ شوند. سپس آنها را از تابه بیرون بیاورید.
- رب گوجه فرنگی را با کمی فلفل سیاه، نمک و زردچوبه تفت دهید.
- حالا یک لیوان آب به تابه اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، شامی ها را داخل تابه بچینید. نیم ساعت صبر کنید تا شامی ها کاملا مغزپخت شوند.
- 10 دقیقه از قبل از خاموش کردن شعله، آب نارنج را افزوده و بعد هم گوجه فرنگی های سرخ شده را اضافه کنید. 10 دقیقه زمان بدهید تا غذا کامل جا بیفتد.
- ترش شامی شما آماده است. آن را همراه با کته نوش جان کنید.