طرز تهیه میگو سوخاری با پلو همراه سس مخصوص
میگو یکی از غذاهای خوشمزه دریایی بوده که از لذیذ ترین و خوشمزه ترین انواع غذای دریایی جنوب کشور می باشد. علاوه بر این برنج از جمله مواد غذایی است که خوردن این غذا را لذیذتر می کند. این غذا خواص بسیار داشته که مصرف آن موجب شده تا مواد لازم بدن را تامین شود. در ادامه ی این مطلب از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت، مرکز خرید برنج درجه یک ایرانی، قصد داریم تا ابتدا درباره خواص میگو برای سلامتی بدن و سپس درباره طرز تهیه میگو سوخاری با پلو به همراه سس میگو بپردازیم. همراه ما باشید!
فواید میگو برای بدن
خواص این ماده غذایی برای بدن بسیار بوده که موجب شده تا مصرف میگو به صورت سوخاری به بسیاری از افراد توصیه شود. خواص میگو به دلیل دارا بودن مواد معدنی همچون فسفر، ید، مس، کلسیم و غیره غیرقابل انگار می باشد. همانطور که می دانید میگو در انواع مختلفی در دریا یافت می شود و انواع میگو خاصیت گوناگونی با یکدیگر دارد. بر خلاف تصور عموم که نگران مضرات میگو برای کودکان هستند، این ماده غذایی به دلیل وجود آهن و سایر مواد معدنی در آن برای کودکان مفید می باشد. در ادامه با خواص بیشتری درباره مصرف میگو آشنا می شوید.
- کاهش وزن
- سلامت چشم
- کمک به سلامت پوست و مو
- رفع خستگی و افزایش انرژی
- پیشگیری از افسردگی
- کاهش ابتلا به کم خونی
- تقویت کننده سیستم ایمنی
- سلامت دندان و استخوان
- جلوگیری از ابتلا به سرطان
- تنظیم کننده هورمون ها
مواد لازم برای طرز تهیه میگو پلو با سس مخصوص برای 4 نفر
- میگو پاک شده: 300 گرم
- برنج: 3 پیمانه
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 3 حبه
- زعفران: 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- گشنیز، شوید و جعفری: نصف پیمانه
- روغن: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه میگو پلو با سس مخصوص:
همان طور که در چند سطر بالاتر دیدید و خواندید، مواد اولیه ی این غذای خوشمزه، خیلی ساده و در دسترس است. در ضمن طرز تهیه میگو پلو ساده بسیار آسان است. علاوه بر این غذای نسبتا ارزانی محسوب می شود. خلاصه که آنچه خوبان همه دارند، میگو پلو یک جا دارد. برویم و ببینیم که ترکیب جادویی این مواد ساده و مغذی، چگونه ما را به میگوپلو با سس مخصوص سبزی می رساند. البته لازم به ذکر است که برای درست کردن میگو سوخاری با سس تارتار و طرز تهیه میگو با سس مایونز باید این شیوه را پیش رفت؛ فقط سس برای ماهی و میگو آن متفاوت است.
مرحله اول
ابتدا پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کنید. آنها را درون تابه بریزید و خوب تفت دهید تا نرم شوند. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سیر و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه ی مواد و ادویه ها با هم ترکیب شوند و به رنگ طلایی درآیند.
مرحله دوم
حالا می رویم سراغ گل سر سبد این غذا که همان میگو است. نکته ی مهمی را که باید در طرز تهیه میگو سوخاری با سس مخصوص به خاطر بسپارید، این است که میگوهای ریزی را برای این غذا انتخاب کنید. میگوها را پس از پاک کردن، خوب بشویید و به ترکیب سیر و پیاز اضافه کنید. در این مرحله مواد باید کاملا با هم مخلوط شوند و طعم ها به خورد هم بروند.
مرحله سوم
در مرحله ی سوم طرز تهیه میگو سرخ شده با برنج پس از اینکه کمی رنگ میگوها تغییر کرد، 2 قاشق غذاخوری رب را به آنها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بو و طعم خامی رب گرفته شود. سس میگو تقریبا آماده شده است. حالا نوبت زعفران است که باید آن را در همین مرحله به همراه یک پیمانه آب جوش اضافه کنید. میزان حرارت را کم کنید و اجازه دهید که سس میگو خوب جا بیفتد و غلیظ شود.
مرحله چهارم
در ادامه درست کردن میگوپلو با سس مخصوص؛ پس از اینکه آب درون تابه تبخیر شد، گشنیز، شوید و جعفری شسته شده و خرد شده را اضافه کنید. مواد را کاملا به هم بزنید تا یکدست شوند. سس میگو آماده است. آن را کنار بگذارید تا برویم سراغ مراحل بعدی.
مرحله پنجم
داخل قابلمه آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. وقتی به جوش آمد، برنجی را که از قبل خیسانده اید، به آب در حال جوش اضافه کنید. بعد از ده دقیقه یک دانه از برنج ها را بردارید و ببینید آماده شده یا نه! دقت کنید که نباید برنج نرم شده باشد. همین که اطراف برنج کمی نرم باشد و مغز برنج کمی سفت باشد، کافی است. برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله ششم
کف قابلمه روغن بریزید و پس از اینکه روغن داغ شد، برای ته دیگ از نان یا سیب زمینی استفاده کنید. حالا وقت آن رسیده که بروید و برنج آبکش شده و سس میگو را بیاورید و کنار دستتان بگذارید. کمی برنج در قابلمه بریزید و سپس لایه ای از سس میگو. دوباره کمی برنج و لایه ای از سس میگو. این کار را تا آنجا ادامه دهید که مواد تمام شوند. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید میگو پلو با سس مخصوص در آرامش بپزد و آماده شود. همچنین می توانید میگو سوخاری در فر قرار داده و منتظر پخت آن شده و سرو نمایید.
در کنار میگو پلو چی بخوریم؟!
یکی از سوالاتی که افراد می پرسند این است که میگو را با چی بخوریم؟ در جواب با میگو پلو چی بخوریم باید گفت که میگو پلو با انواع سس مخصوص به تنهایی بسیار خوشمزه و لذیذ است؛ اما اگر دوست داشتید با ترشی یا سالاد شیرازی هم امتحان کنید. مطمئن باشید لذتش دو چندان خواهد شد.
میگو پلو تند از جمله محبوب ترین غذاهای مردم جنوب کشور است که با فلفل آن را خیلی زیاد تند می کنند. درست کردن سس میگو متفاوت است؛ به عنوان مثال: مردم خوزستان از ماش و سرکه برای آن استفاده می کنند. شما برای طرز تهیه میگو سوخاری با پلو می توانید از تمر برای درست کردن سس آن استفاده کنید؛ تا طعم آن لذیذتر شود.