شامی رشتی یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین شامی های گیلانی است. این شامی معمولا در ماه مبارک رمضان تهیه و میل میشود. توصیه میکنم یکبار هم که شده این شامی لذیذ را تهیه و میل کنید.
مواد لازم:
گوشت | 500 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
نخود | 700 گرم |
لپه | 700 گرم |
لوبیا سفید | 350 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد |
آرد سفید | به مقدار لازم |
جوش شیرین | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه شامی رشتی ابتدا لپه ، نخود و لوبیا سفید را شسته و درون آب ولرم بریزید تا خیس بخورد.
بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهید و 2 الی 3 بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
سپس بعد این که حبوبات خیس خوردند آن ها را در قابلمه ای مناسب ریخته و سیب زمینی پوست کنده را همراه با پیاز و گوشت اضافه نمایید.
به مقدار لازم آب و نمک و فلفل و زردچوبه بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا کاملا بپزد و آب آن خشک شود.
بعد از اینکه همه ی مواد پختند ؛ گوشت را کنار گذاشته و مابقی مواد را با کمک گوشت کوب و یا چرخ گوشت له کنید.
گوشت را ریش ریش کرده و با مواد بالا مخلوط نمایید.
مواد آماده شده تا این مرحله را میتوانید در فریزر نگهداری و هر موقع که خواستید مصرف کنید.
مواد شامی را با 2 عدد تخم مرغ ، مقداری آرد و جوش شیرین ورز میدهیم.
شامی را به شکل دلخواه در آورده و در روغن سرخ نمایید.
نکات طلایی طبخ بهتر شامی رشتی :
هر چه گوشت چربی کمتری داشته باشد شامی خوشمزه تر میشود.
آرد را به اندازه اضافه نمایید تا شامی ترک نخورد.
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:2 ستاره