شامی رشتی یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین شامی های گیلانی است . این شامی معمولا در ماه مبارک رمضان تهیه و میل میشود . توصیه میکنم یکبار هم که شده این شامی لذیذ را تهیه و میل کنید .

 

مواد لازم :

 

گوشت ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
نخود ۷۰۰ گرم
لپه ۷۰۰ گرم
لوبیا سفید ۳۵۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد
آرد سفید به مقدار لازم
جوش شیرین به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه شامی رشتی ابتدا لپه ، نخود و لوبیا سفید را شسته و درون آب ولرم بریزید تا خیس بخورد .

بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهید و ۲ الی ۳ بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ حبوبات گرفته شود .

سپس بعد این که حبوبات خیس خوردند آن ها را در قابلمه ای مناسب ریخته و سیب زمینی پوست کنده را همراه با پیاز و گوشت اضافه نمایید .

به مقدار لازم آب و نمک و فلفل و زردچوبه بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا کاملا بپزد و آب آن خشک شود .

بعد از اینکه همه ی مواد پختند ؛ گوشت را کنار گذاشته و مابقی مواد را با کمک گوشت کوب و یا چرخ گوشت له کنید  .

گوشت را ریش ریش کرده و با مواد بالا مخلوط نمایید .

مواد آماده شده تا این مرحله را میتوانید در فریزر نگهداری و هر موقع که خواستید مصرف کنید .

مواد شامی را با ۲ عدد تخم مرغ ، مقداری آرد و جوش شیرین ورز میدهیم .

شامی را به شکل دلخواه در آورده و در روغن سرخ نمایید .

 

نکات طلایی طبخ بهتر شامی رشتی :

هر چه گوشت چربی کمتری داشته باشد شامی خوشمزه تر میشود .

آرد را به اندازه اضافه نمایید تا شامی ترک نخورد .