آش برنج یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در فصل زمستان تهیه میشود . این غذا به دلیل ویتامین های فرارنی که دارد برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. 

مواد لازم :

برنج ایرانی  ۱ پیمانه
لپه۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
سبزی آش ۲۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش برنج :

جهت تهیه آش برنج ابتدا لپه ، عدس و برنج  را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید .

حبوبات خیس شده را آبکش کرده و با ۴ لیوان آب و ۱ عدد پیاز را ریز خورد کرده روی حرارت قرار دهید .

و  در این زمان که حبوبات در حال پخت است مابقی پیاز را خورد کرده و در روغن داغ و مقداری زردچوبه سرخ کنید.

بعد از اینکه حبوبات تا حدودی پخت ، برنج را که از قبل خیس کرده اید را اضافه کنید . اجازه دهید برنج خودش را باز کند و حالت له شدن بگیرد .

در این مرحله سبزی آش را که از قبل خورد کرده ایم را به مواد آش اضافه و سپس نمک و فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید .

در مرحله آخر پیاز داغ را به آش اضافه نمایید و نیم ساعت بعد حرارت را خاموش کنید و در ظرف مناسب بریزید و با مقداری پیاز داغ تزیین نمایید .

 

نکات طلایی پخت بهتر  آش برنج :

برای تزیین و مزه بهتر این آش میتوانید مقداری گوشت چرخ کرده را با پیاز و رب تفت دهید و با آش میل کنید .

هرچه پیاز داغ این آش بیشتر باشد خوشمزه تر است  .

اضافه کردن مقداری فلفل قرمز طعم بهتری به آش میدهد .

اگر زمان لازم برای خیس کردن حبوبات ندارید نگران نباشید بدون خیس کردن آش را طبخ کنید .

در صورت تمایل میتوانید از برنج شکسته یا نیمدانه گیلان کشت استفاده کنید .