شیربرنج جز غذاهایی است که هم به عنوان دسر و هم یک وعده غذای کامل میل میشود . طعم شیر برنج با برنج محلی گیلان کشت بی نظیر است  .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید

مواد لازم :

برنج نیمدانه  ۱ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
آب ۲ لیوان
شکر  نصف پیمانه
گلاب  نصف پیمانه
پودر  هل نصف قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه شیربرنج :

جهت تهیه شیربرنج بهتر است برنج را ۱ الی ۲ ساعت در آب خیس کنید . البته اگر زمان لازم برای خیس کردن ندارید مشکلی ایجاد نمیکند .

برنج خیس خورده را به همراه دولیوان آب روی حرارت قرار دهید . بعد از اینکه برنج نرم شد و لعاب داد ؛ شیر را اضافه میکنیم . توجه داشته باشید که درب قابلمه را جفت نکنید زیرا ممکن است شیر سر برود . در مرحله آخر وقتی شیر برنج غلیظ شد گلاب و پودر هل را اضافه و هم میزنیم . بعد از ۵ الی ۱۰ دقیقه شیر برنج را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب بریزید و روی سطح شیربرنج شکر بپاشید و با دارچین و گل محمدی تزیین و میل نمایید .

 

نکات طلایی پخت بهتر شیربرنج :

اگر قصد تهیه شیر برنج قالبی را دارید ، اجازه دهید آب آن کاملا خشک شود و قالب را چرب کرده سپس شیربرنج را در قالب ریخته و با قاشق فشار دهید . در مرحله آخر در یخچال قرار دهید تا سفت شود .

اگر شیربرنج شیرین دوست دارید شکر را همراه با شیر با به برنج اضافه کنید .

عسل و نبات را میتوانید جایگزین شکر کنید .

بهتر است از برنج نیمدانه جهت طبخ این غذا استفاده کنید ولی اگر نیمدانه در دسترس نداشتید برنج تازه را بیشتر خیس کرده و طبخ کنید .

اگر برگ گل محمدی خشک شده در دسترس دارید میتوانید برای طعم بهتر در شیربرنج اضافه کنید .