برنج و مرغ گنبدی از آن دسته غذاهایی است که طرفداران بسیاری دارد.

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. 

مواد لازم :

برنج ۴ پیمانه
شکر ۱/۴ پیمانه
سس سویا  ۱/۲ پیمانه
ران مرغ  ۲ عدد
هویج  ۱ عدد
پیاز  ۱عدد
فلفل دلمه ای  ۱ عدد
نمک و فلفل  به مقدار لازم
کلم بروکلی  ۱ شاخه
روغن  به مقدار لازم
روغن کنجد  به مقدار لازم
سیر له شده  ۲ قاشق غذاخوری
زنجبیل  ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ  ۶ عدد
پیازچه  ۲ عدد
سس سویا  ۳ قاشق غذاخوری
کنجد به مقدار لازم


طرز تهیه : 

جهت تهیه برنج گنبدی با مرغ ابتدا شکر و سس سویا را مخلوط نمایید.
ران مرغ را خورد کرده و مقداری از سس از قبل آماده شده را با مرغ مخلوط کنید، سپس رویش را پوشانده و در یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند. هویج، پیاز و فلفل دلمه ای را ریز خورد کرده و در ماهیتابه ی از قبل داغ شده تفت دهید. نمک و فلفل را اضافه مینماییم.
در مرحله بعد نخود فرنگی و کلم بروکلی خورد ‌شده را درون ماهیتابه میریزیم و مجدد تفت میدهیم تا از خامی در بیایند.
در ماهیتابه ای دیگر مقداری روغن ریخته و سیر له شده و زنجبیل را سرخ میکنیم و برنج از قبل پخته شده را اضافه میکنیم.
در این مرحله میتوانید به دو صورت عمل کنید یا اینکه در همان ماهیتابه تخم مرغ هارا سرخ کنید و یا اینکه در ظرفی جداگانه تخم مرغ را َرخ و با برنج مخلوط نمایید.

زمانیکه تخم مرغ کاملا پخته شد با برنج مخلوط میکنیم و در مرحله آخر سبزیجات از قبل تهیه شده را با برنج مخلوط میکنیم.
برنج و مواد مخلوط شده را در قالب از قبل چرب شده میریزیم و رویش را میپوشانیم.
مرغ را در روغن سرخ میکنیم و مابقی سس از قبل آماده شده را روی مرغ میریزیم تا مرغ پخته شود.  کنجد را اضافه و بعد از اینکه مرغ پخته شد حرارت را خاموش میکنیم.
برنج را از قالب خارج کرده و با مرغ تزیین و میل میکنیم.