
ترش تره یک غذای معروف و کاملا شمالی است که تعداد زیادی طرفدار دارد. این غذای خوشمزه را در کنار ماهی شور و باقالا و سیر و برنج هاشمی و برنج صدری میل میکنند. با آموزش مرحله به مرحله این غذای لذیذ با ما همراه باشید. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم جهت تهیه ترش تره:
برنج ایرانی | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و کمی نعناع و چوچاق) | 500 گرم |
آرد (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 4 حبه |
تخم مرغ | 3 عدد |
آب نارنج یا آبغوره | 1/2 پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه ترش تره گیلانی (ترشی تره):
برای تهیه ترش تره گیلانی ابتدا باید سیرها را له کرده و با مقدار کمی نمک و زردچوبه تفت دهید.
تخم مرغها را در همان تابهای که سیرها را تفت دادید، شکسته و خوب هم بزنید. و بعد آن را کنار بگذارید.
داخل ظرفی دیگر، برنج را با یک لیوان آب بپزید و صبر کنید تا حسابی نرم و له شود.
سبزیها را ریز خرد کرده و به برنج اضافه کنید.
کمتر از یک لیوان آب نیز اضافه کرده و در ظرف را ببندید.
در صورت تمایل به اضافهکردن آرد، آرد را با کمی آب سرد مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا گلوله نشود. در همین مرحله آرام آرام به خورشت اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود.
بعد از چند دقیقه و وقتی رنگ سبزیها تغییر کرد، آب نارنج، نمک و فلفل را اضافه کنید.
بعد از دو، سه جوش، تخممرغها را به خورشت اضافه کرده و هم بزنید.
خورشت ترش تره گیلانی شما آماده است. این غذا را همراه با برنج کته یا نان و در کنار ماهی دودی یا ماهی شور و انواع مخلفات گیلانی مانند ترب سفید، سیر، باقالی خام و … سرو کنید.
چند نکته مهم درباره خورش ترش تره گیلانی :
اضافهکردن آرد اختیاری است و از آنجا که این خورشت نباید آبکی باشد، برنج یا آرد را به آن اضافه میکنند. ترجیحا یکی از این دو مورد را انتخاب کنید که خورشت خیلی غلیظ و سفت نشود.
ترشی اصلی این غذا آب نارنج است اما در صورتی که آب نارنج در دسترس نیست میتوانید از آبغوره یا آبلیمو نیز استفاه کنید.
میزان ترشی این غذا به ذایقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کمتر و یا بیشتر کنید.
میتوانید مثل میرزاقاسمی، تخممرغ را در آخرین مراحل پخت؛ داخل خورشت بشکنید و هم بزنید که در این صورت باید سیر را با سبزیجات کمی تفت داده و به خورشت اضافه کنید.
اگر از راهی که در اینجا گفته شد استفاده کردید و تخممرغ را با سیر و نمک مخلوط کردید، موقع اندازهکردن نمک غذا حواستان باشد که غذا شور نشود.
در صورتی که سبزیجات محلی گیلانی در دسترس نبود میتوانید آنها را حذف کرده و یا کلا از اسفناج استفاده کنید که در این صورت باز هم خورشت خوشمزهای خواهید داشت. در صورت تمایل چند عدد گوجهسبز نیز به خورشت اضافه کنید.
غذاهای شمالی در شهرها و روستاهای مختلف به سبکهای متفاوتی تهیه میشوند و ممکن است برخی مواد اولیه باهم تفاوت داشته باشند.
انتخاب نوع این مواد اولیه به سلیقه و امکانات شما بستگی دارد. امیدواریم با این توضیحات، ترش تره گیلانی خوشمزه را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
نوش جان
کلام آخر:
این غذای خوشمزه را بهتر است با برنج درجه یک ایرانی میل کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.