طرز تهیه ماهی شکم پر

ماهی شکم پر یا ماهی فویچ یک غذای کاملا سنتی و اصیل گیلانی است که به همراه برنج کته و برنج آبکش میل میشود. مواد اصلی این غذا ماهی؛ گردو و سبزی محلی است. در شرق گیلان این غذا را ترش تر از غرب گیلان پخت میکنند . در قدیم ماهی شکم پر را در قابلمه سفالی یا همان گمج طبخ میکردند ولی امروزه در ماهیتابه و فر  به همراه روعن زیتون هم طبخ میشود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

 

 

موادلازم جهت تهیه ماهی شکم پر :

 

ماهی سفید یا قزل آلا یک کیلوگرم
گردو 200 تا 250 گرم
سبزی معطر (پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالواش، برگ سیر) سه قاشق غذاخوری خرد شده
پیاز متوسط یک عدد رنده شده
رب انار به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

.

طرز تهیه:

 

داخل ماهی را خوب تمیز کرده با نمک و فلفل مزه دار می کنیم . در ضمن روی پوست ماهی را نیز به کمی نمک و فلفل آغشته میکنیم. پیاز را رنده کرده، آبش را گرفته با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم. مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبه های شکم ماهی را روی هم می بندیم.

.

طریقه ی پخت به دو صورت میباشد:

 

اگر بخواهیم ماهی را در تابه سرخ کنیم، ابتدا تهِ تابه را با کره یا روغن چرب کرده، و یک ردیف پیاز حلقه شده تهِ تابه می چینیم، ماهی را روی آن قرار داده، در تابه را گذاشته تا با حرارت ملایم پخته و سرخ شود.

در صورتی که بخواهیم غذا را در فر آماده کنیم. ماهی را در فویل پیچیده و به مدت یک تا یک ساعت و نیم آن را در فر قرار داده و وقتی ماهی آماده شد، فویل را درآورده پوست ماهی را کاملا جدا نموده و ماهی را به روغن و کره آغشته می کنیم و چند دقیقه دیگر در فر قرار داده تا طلایی شود.

.

روش های پخت در نقاط مختلف گیلان:

.

این غذا در شرق گیلان با سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(چوشاق)، خالواش(کوت کوتو) طبخ شده و میزان مصرف گردو بیشتر از سبزی می باشد.

در غرب گیلان از سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(بلش)، برگ سیر یا چند دانه سیر استفاده می شود و مقدار گردو به مانند شرق گیلان بیشتر از سبزی می باشد.

در رشت سبزی های یاد شده در مواد لازم استفاده می شود، اما گردو خیلی کمتر از سبزی می باشد. برای طعم دار کردن پوست ماهی از گلپر و سُماق استفاده می کنند.

در بندر انزلی اشبل ماهی را به مواد شکم پر اضافه کرده. و به همراه مواد داخل ماهی شکم پر قرار می دهند.

 

.

*نکته*

برای بهتر پخته شدن ماهی چند برش روی ماهی ایجاد نمایید.

نوش جان

 

 

پیشنهاد ما

برنج صدری دودی 1.5 کیلویی 1%

برنج صدری دودی 1.5 کیلویی

340,000 تومان
344,000 تومان
برنج هاشمی دودی 10 کیلویی 3%

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی

1,400,000 تومان
1,450,000 تومان
چای سیاه ممتاز بهاره لاهیجان  380 گرمی 3%

چای سیاه ممتاز بهاره لاهیجان 380 گرمی

68,500 تومان
70,800 تومان
برنج صدری دودی 10 کیلویی 1%

برنج صدری دودی 10 کیلویی

2,200,000 تومان
2,230,000 تومان
نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی 8%

نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی

600,000 تومان
650,000 تومان
کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی 7%

کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی

70,000 تومان
75,000 تومان
برنج صدری عطری 1.5 کیلویی 2%

برنج صدری عطری 1.5 کیلویی

302,000 تومان
307,000 تومان
برنج هاشمی دودی 1.5 کیلویی 4%

برنج هاشمی دودی 1.5 کیلویی

202,000 تومان
209,500 تومان
برنج هاشمی عطری 1.5 کیلویی 4%

برنج هاشمی عطری 1.5 کیلویی

202,000 تومان
209,500 تومان
برنج هاشمی دودی 5 کیلویی 1%

برنج هاشمی دودی 5 کیلویی

725,000 تومان
731,000 تومان

نظرات