طرز تهیه شله زرد

طرز-تهیه-شله-زرد-نذری

 

مواد لازم جهت تهیه شله زرد:

آب ۷ پیمانه
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده به میزان لازم
شکر ۲ پیمانه
هل به میزان لازم
خلال بادام نصف پیمانه
دارچین به میزان لازم
گلاب نصف پیمانه

 

طرز تهیه شله زرد:

جهت تهیه شله زرد ابتدا برنج را بشویید.

آن را با ۷ پیمانه آب در ظرفی مناسب به مدت چند ساعت خیس کنید.

سپس بعد از چند ساعت برنج را با همان مقدار آب در قابلمه ای مناسبی بریزید و بر روی حرارت گاز قرار دهید تا برنج پخته شود.

ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد.

سپس زیر حرارت گاز را کم کنید.

در حین پخت برنج چند بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از این که برنج پخته شد شکر را به آن اضافه کنید و به صورت مکرر هم بزنید تا برنج له شود.

سپس بعد از یک ساعت که به خوبی لعاب انداخت کره، زعفران، هل و خلال بادام را اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه بدهید تا زعفران به خوبی به برنج و شکر رنگ پس دهد.

بعد از اینکه غلظت شله زرد مناسب شد گلاب را اضافه کنید.

بعد از ۱۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید.

 

نکات مهم برای طبخ بهتر شله زرد نذری:

در پخت شله زرد شکر را حتما بعد از پخته شدن کامل برنج به آن اضافه کنید.

مقدار آب بستگی به نوع برنج دارد.

اگر مقدار آب کم بود می توانید به برنج آب اضافه کنید، و اگر مقدار آب زیاد بود صبر کنید تا آب به خوبی بخار شود.

قبل از اضافه کردن شکر هرگز به آن آب اضافه نکنید، زیرا شکر در هنگام مواجه با حرارت کمی آب می اندازد.

میزان غلظت این غذا باید به اندازه ای باشد، که وقتی آن را در درون سینی می ریزید، به طور کامل پخش نشود و تا حدودی قوام داشته باشد.

در طرز تهیه شله زرد نذری میزان شکر باید دو برابر برنج باشد، و هم چنین آب نیز باید ۵ برابر برنج باشد.

برنج را بهتر است از شب قبل خیس کنید.

می توانید خلال بادام و خلال پسته را باهم مخلوط کنید.

و در ۱۰ دقیقه آخر آن ها را در درون قابلمه بریزید.

لازم به ذکر است در اینجا منظور از برنج همان نیم دانه برنج است.