این پلو یكی از پلوهای معروف و سنتی استان گیلان است كه در شب عید یا مراسم عروسی با برنج محلی پخته میشود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم جهت تهیه شیرین پلو گیلانی:
برنج | 4پیمانه |
گوشت (تكه ای) | 250گرم |
خلال پسته | 100گرم |
خلال بادام | 100گرم |
خرما | 10عدد |
قیصی | 100گرم |
هویج | 4عدد |
كشمش | 100گرم |
خلال نارنج | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1عدد |
زعفران | به میزان لازم |
برگ بو | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
نمك ، فلفل ، زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرین پلو:
جهت تهیه شیرین پلو ابتدا در ظرفی مناسب برنج را با كمی نمك به مرحله آبكشی رسانده و آن را آبكش كرده و میگذاریم تا دم بكشد.
گوشت را بدون این که خرد كنیم ابتدا كمی در روغن یا كره تفت میدهیم و بعد به همراه دو لیوان آب و با اضافه كردن پیاز درشت خرد شده، برگ بو، نمك و فلف و زردچوبه روی حرارت كم به مدت دو ساعت میگذاریم تا كاملا پخته شود.
وقتی كه تمام آب به خورد گوشت رفت آن را ریشریش میكنیم.
خلال پسته، بادام، خرما بدون هسته و كشمش را جداگانه تفت میدهیم.
سپس قیصیها را به سه قسمت تقسیم كرده و در روغن تفت میدهیم.
هویجها را نیز پخته، رنده كرده و با روغن داغ سرخ میكنیم.
خلال نارنج را سه بار جوشانده آبش را عوض كرده روی آن شكر میپاشیم سپس در روغن تفت میدهیم.
پلو دم كشیده را در ظرف مناسبی ریخته مقداری از پلو را با زعفران مخلوط كرده سپس با مواد آماده شده تزیین و میل میکنیم.
نكات طلایی پخت بهتر شیرین پلو گیلانی:
- هر كدام از مواد را دوست ندارید از غذا حذف كنید
- در صورت تمایل میتوانید مواد را از قبل آماده کنید و در زمان آبکش کردن برنج در لابه لای برنج بریزید.
- بهتر است خلال پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شكر خیس كنید تا خوشمزه تر شود.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره