شیرین خورشت یک غذای شمالی است که با پیاز فراوان و معمولا با اردک تهیه میشود . این خورشت لذیذ بیشتر در شرق گیلان طبخ  و با برنج محلی میل میشود .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

شیرین خورشت یا شیرین قاتوق گیلانی

این خورشت در سیاهکل استان گیلان همراه با فسنجان و قیمه در مراسم های مذهبی از قبیل محرم و یا دیگر مناسبات و ایامی مانند عروسیهای قدیم جزء غذاهای اصلی بود.

مواد لازم جهت تهیه شیرین خورشت :

آلو بخارا  ۱پیمانه
پیاز  ۲ عدد
مرغ (سینه)  ۱/۲ قطعه
آلو (سیاه و خورشتی) ۴ عدد
كشمش (پلویی) ۱ پیمانه
قیصی ۱ پیمانه
شکر  ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرین خورشت :

۱- جهت تهیه خورشت شیرین خورشت ابتدا در ظرفی مناسب پیازها را به صورت نگینی خرد كرده و در مقداری كره یا روغن سرخ می‌كنیم سپس نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كرده و مخلوط میكنیم و بعد شعله را ملایم میكنیم و ۱ قاشق شکر را اضافه می نماییم .

۲- آلو بخارا و آلو سیاه را به مدت ۱۰ دقیقه با مقدار كمی آب نیم‌پز می‌كنیم و قیصی را در پنج دقیقه آخر به آلوها اضافه می‌نماییم و در حدی میپزیم كه قیصی له نشود.

۳- سپس آنها را از آب جدا كرده و كشمش را در آب به مدت پنج دقیقه خیسانده و سپس با كمی كره تفت می‌دهیم تا كشمش ها پف كنند. اگر به کشمش دارچین هم اضافه کنید عطر بسیار خوبی به مشام میرسد.

۴- همه مواد را همراه با پیاز مخلوط كرده و تفت می‌دهیم.

۵- سینه مرغ را ابتدا با كمی روغن تفت میدهیم و بعد آبپز میکنیم. در مرحله آخر  همه ی مواد را با هم مخلوط میکنیم. در قابلمه ای مناسب ریخته و ۲ لیوان آب اضافه نمایید و شکر را اضافه کنید. اجازه دهید خورشت شما جا بیوفتد.

معمولا این غذا آب ندارد و تقریبا خشک صرف میشود.

 

طعم این  غذا در کنار فسنجان و قیمه فوق العاده است. 

پیشنهاد میکنیم حتما این غذا را طبخ کنید و از مصرف آن لذت ببرید.