شامی رودباری از آن دست غذاهای شمالی معروف است که طرفداران بسیاری دارد. نام این غذا از شهر رودبار استان گیلان برگرفته شده است. شامی رودباری یک غذای کاملا گوشتی است.

شامی رودباری

مواد لازم جهت تهیه شامی رودباری :

گوشت نیم کیلو چرخ کرده
پیاز بزرگ ۲ عدد
گوجه فرنگی نیم کیلو
سبزی خشک معطر(ریحان ، پلنگ مشک ، گلپر و نعناع) هر کدام ۱ قاشق مربا خوری
روغنبه مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه شامی رودباری :

برای تهیه شامی رودباری ابتدا پیاز را رنده می کنیم. سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم.

نمک ، فلفل ، گلپر ، زردچوبه و سبزیجات خشک شده را اضافه کرده و با گوشت وزر می دهیم.

سپس به اندازه یک کف دست برداشته صاف می کنیم و در روغن با حرارت کم سرخ می کنیم.

در ظرف دیگری گوجه فرنگی را پوست گرفته رنده می کنیم و با مقداری نمک ، روغن ، فلفل روی حرارت قرار می دهیم تا جا بیفتد(در واقع یک سسی برای شمای ها تهیه می کنیم). یا اینکه از رب گوجه فرنگی استفاده نمایید

می توانید این سس را روی شامی ها ریخته و سرو کنید و یا در کنار آن قرار دهید. 

نوع دیگر این شامی به این صورت است که پس از سرخ کردن شامی و تهیه سس میتوانید شامی ها را در سس قرار داده و اجازه دهید با این سس مجدد پخته شود.(حدود ۴۵ دقیقه) و مواد کامل به خورد شامی رودباری برود.