رشته و خشکار جز شیرینی های معروف و خاص گیلانی است که تهیه آن به تجربه نیاز دارد. این شیرینی خوشمزه با آرد برنج محلی و مواد میانی آن از گردو و شکر و ادویه های معطر تهیه میشود. اگر به گیلان سفر کردید حتما این شیرینی خوشمزه را امتحان کنید .

مواد لازم جهت تهیه ی شیرینی رشته و خشکار :

آرد برنج ۱ لیوان
آب ۱ لیوان
مغز گردو ساییده شده  ۵ قاشق غذاخوری
پودر شکر  ۴ قاشق غذاخوری
پودر هل نصف قاشق چای خوری
پودر پسته و نارگیلبه مقدار دلخواه
پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت :

آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید. 

از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

طرز تهیه خوشکار :

مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.

طرز تهیه:

جهت تهیه رشته و خشکار ابتدا آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم. 

سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم.

مایه را در ظرف مخصوص شانه خشکار می‌ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است). یا میتوانید از شانه پلاستیکی مخصوص که در لوازم قنادی فروشی ها موجود است استفاده کنید .

یک سینی مسی یا تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم .

مایع را به صورت دورانی در تابه میریزیم

بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم.

بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم .

از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آن را می‌چسبانیم.

تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.

سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم .

سپس در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.

نوش جان