رشته و خشکار جز شیرینی های معروف و خاص گیلانی است که تهیه آن به تجربه نیاز دارد. این شیرینی خوشمزه با آرد برنج محلی و مواد میانی آن از گردو و شکر و ادویه های معطر تهیه میشود. اگر به گیلان سفر کردید حتما این شیرینی خوشمزه را امتحان کنید..
مواد لازم جهت تهیه ی شیرینی رشته و خشکار:
آرد برنج | ۱ لیوان |
آب | ۱ لیوان |
مغز گردو ساییده شده | ۵ قاشق غذاخوری |
پودر شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
پودر پسته و نارگیل | به مقدار دلخواه |
پودر دارچین | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شربت:
آب و شکر را مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا قوام بیاید.
از روی حرارت بر میداریم و پودر دارچین را به آن اضافه میکنیم.
طرز تهیه خوشکار:
مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط میکنیم به حدی که چسبندگی میان آنها ایجاد شود.
طرز تهیه:
جهت تهیه رشته و خشکار ابتدا آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط میکنیم و چند ساعتی آن را کنار میگذاریم.
سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی میکنیم.
مایه را در ظرف مخصوص شانه خشکار میریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است). یا میتوانید از شانه پلاستیکی مخصوص که در لوازم قنادی فروشی ها موجود است استفاده کنید .
یک سینی مسی یا تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب میکنیم .
مایع را به صورت دورانی در تابه میریزیم
بعد از چند ثانیه آن را برمیداریم و روی پارچه تمیزی قرار میدهیم.
بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا میکنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی میآوریم .
از مایه وسط روی یک سمت از آن میریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن میآوریم و با کناردست اطراف آن را میچسبانیم.
تمام مایه را به همین روش انجام میدهیم.
سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ میکنیم .
سپس در شربت میغلتانیم و در ظرف مناسبی میچینیم.
نوش جان