میرزا قاسمی یک غذای معروف شمالی است که کمتر کسی میشود به شمال کشور سفر کرده باشد و  این غذای لذیذ را تست نکرده باشد. علت نامگذاری این غذا این است که میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان  که در زمان ناصرالدین شاه قاجار والی حاکم رشت بود ابداع شده و توسط وی گسترش یافت و از آن به بعد این غذای خوشمزه به نام او نیز نام گذاری شد. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

 

دستور پخت اول

مواد لازم جهت تهیه میرزا قاسمی:

 بادمجان ۵ عدد متوسط
گوجه فرنگی تازه۲ عدد
سیریک بوته
تخم مرغ۳ عدد
روغن و فلفل و نمکبه مقدار لازم

طرز تهیه میرزا قاسمی :

جهت تهیه میرزا قاسمی ابتدا بادمجان ها را کباب می کنیم.

سپس پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا می کنیم. بادمجان ها را ساطوری می نماییم .

گوجه فرنگی ها را در آب جوش ریخته و پوست آنها را میگیریم و سپس خرد می کنیم.

سیر را کوبیده و داخل روغن داغ که از قبل درتابه و روی اجاق آماده شده است میریزیم تا کمی سیر ها سرخ شود.

سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به همان تابه اضافه کرده و سرخ می کنیم.

این کار را تا زمانی که آب آنها کشیده شده و کمی روغن بیافتد ادامه می دهیم.

حال کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و مایه را در یک طرف تابه قرار می دهیم و در طرف دیگر خالی تابه تخم مرغ ها را شکسته و مخلوط می کنیم و انقدر هم می زنیم تا بسته شده و سرخ شود

بعد بادمجان ها و تخم مرغ ها (یعنی تمام محتویات تابه) را با هم مخلوط می کنیم.

میرزا قاسمی ما آماده شده و می توانید آنرا در دیس کشیده و سرو کنید.

 

دستور پخت دوم

مواد لازم جهت تهیه میرزا قاسمی :

بادمجان شرین و قلمی ۴ عدد
سیر تازه ۱ بوته و اگر تازه نیود نصف بوته
گوجه فرنگی تازه و رنده شده ۵ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱/۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
 لیمو ترش ۱ عدد
تخم مرغ۴ عدد
زرد چوبه۱ قاشق چای خوری پر

طرز تهیه :

ابتدا بادمجان ها را کباب کنید ( تا زمانی که پوست بادمجان ها ذغال نشود میبایست روی آتش بماند و اگر یک سیخ چوبی به بادمجان ها بزنیم به راحتی داخل بادمجان فرو رود)

گوجه را رنده کرده و سیر را ساطوری کنید.

سپس ۱ استکان روغن زیتون یا هر روغن سرخ کردنی داخل تابه بریزید.

تا حدی که روغن زیاد داغ نشود تابه را روی شعله بگذارید بماند.

سپس سیر ساطوری و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و ۱۰ ثانیه با شعله متوسط تفت بدهید.

بادمجان ها را که پوست کنده و ساطوری شده اند را به مواد اضافه کنید.

سپس ۱ دقیقه تفت بدهید و بعد از آن پوره گوجه را به مواد اضافه کنید و درب تابه را گذاشته و شعله اجاق را کمی

پایین بیاورید و اجازه بدهید تا آب مواد کشیده شود.

سپس آب لیمو و رب را اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید. 

تخم مرغ ها را روی مواد شکسته و بدون این که هم بزنید درب تابه را گذاشته و شعله کم کنید تا تخم مرغ ها نیز بسته شود .

بعد از پختن کامل تخم مرغ ها ؛ آنها را تکه تکه کنید و میرزا قاسمی را هم بزنید.

میرزا قاسمی هم اکنون آماده است.