لوبیا یک خوراک خوشمزه و لذیذ است که با نان و حتی برنج میل میشود. معروف ترین ترکیب با خوراک لوبیا، کباب لوبیا است. خوراک لوبیا معمولا با کباب چنجه سرو میشود. همچنین میتوانید خوراک لوبیا را با برنج میل نمایید. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم جهت تهیه لوبیا:
لوبیا چیتی | 2 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لازم |
آب | 4 لیوان |
فلفل سیاه، نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه لوبیا پخته گیلانی:
جهت تهیه لوبیا پخته ابتدا بهتر است برای رفع نفخ و سهولت در پخت لوبیا چیتی ، آن را از شب قبل در آب بخیسانیم.
توجه داشته باشید که اگر بتوانید چند بار آب لوبیا چیتی را تغییر دهید به طور کامل نفخ آن برطرف می شود و در زمان پخت به راحتی می پزد.
لوبیا را به همرا آب روی حرارت گذاشته تا به ارامی بپزد.
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با مقداری روغن مایع در یک تابه تفت می دهیم.
پس از اینکه رنگ پیاز طلایی شد نصف آنها را بر میداریم و کنار می گذاریم.
حالا سیر ها و گوجه فرنگی ها را خرد می کنیم و بعد از اضافه کردن به تابه تفت می دهیم.
تفت دادن مواد را تا جایی ادامه می دهیم تا آب گوجه فرنگی ها کاملا تبخیر شود.
در این مرحله مواد تفت داده شده را به لوبیا اضافه میکنیم.
سیب زمینی ها را پوست کنده و دو نصف کنید و به لوبیا اضافه نمایید.
زمانی که سیب زمینی پخته شد آن را از قابلمه خارج کرده و با استفاده از چنگال له میکنیم.
با رب و ادویه و باقی مانده پیاز در تابه تفت میدهیم سپس مجدد به لوبیا اضافه مینماییم.
پس از اضافه کردن مواد به خوراک حدود 1 ساعت و نیم نیاز است تا خوراک لوبیا چیتی جا بیفتد و آماده سرو شود.
پس از اینکه خوراک لوبیا چیتی آماده شد آنرا در ظرف مورد نظر می کشیم و به همراه آبلیمو و نان سرو می کنیم.
نکات تهیه خوراک لوبیا چیتی:
اگر خوراک لوبیا چیتی شما آبکی بود و غلظت نداشت می توانید با این روش غلظت کافی را به آن بدهید.
برای این منظور ۱ قاشق غذاخوری آرد را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و رنگش کرمی شود سپس در زمان اضافه کردن سیب زمینی به خوراک اضافه کنید.
میتوانید سیب زمینی ها را به صورت مکعبی در لوبیا قرار دهید و همانطور سرو کنید.
در صورت تمایل میتوانید از پیاز های درسته اما ریز را در خوراک بریزید و میل نمایید.
اضافه کردن یک سیخ کباب چنجه به لوبیا طعم بینظیری دارد.
در صورت تمایل گوجه فرنگی را حذف کنید.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:2 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:2 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره