کوفته یک غذای اصیل ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد . پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم جهت تهیه کوفته :

گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
تخم مرغ تا ۲ عدد
سبزی دلمه و یا  (شوید ، تره ، جعفری) خشک۱ قاشق غذاخوری
برنج نیم دانه ۱ استکان
زیره۱ قاشق غذاخوری
لپه ۱/۲  استکان
پیاز ۱ عدد درشت
آلو ( به دلخواه ) به تعداد کوفته ها 
گلپر ۱ قاشق غذاخوری
زرد چوبه و فلفل و نمکبه میزان لازم

طرز تهیه کوفته :

جهت تهیه کوفته ابتدا برنج و لپه را خیس کنید.

پیاز را رنده کرده (رنده ریز) و سپس آب آن را میگیریم 

( توجه شود که آب پیاز را داخل ظرف در بسته ای داخل یخچال نگه میداریم ، در مراحل بعد به آن نیاز داریم )

حالا گوشتمان را داخل کاسه ای ریخته و با ادویه جات و پیاز و برنج و لپه مخلوط میکنیم و همچنین تخم مرغ را اضافه میکنیم.

در این مرحله مخلوط را هم میزینیم و سپس ورز میدهیم .

دقت شود که باید میزان چسبندگی در حدی باشد که بعد از استراحت که موادمان خشک تر میشود (به علت جذب رطوبت توسط برنج و لپه ) باز حالت چسبندگی و یکدستی خود را حفظ کند.

اگر احساس میکنید ۱ عدد تخم مرغ کم است ، از ۲ عدد تخم مرغ استفاده کنید

حدود ۵ دقیقه ای ورز داده ، در ظرف را گذاشته و به مدت ۱ ساعت استراحت میدهیم .

پیاز را خورد کرده و تا حد طلایی شدن سرخ میکنیم ؛ رب را به نسبت  آبی که میخواهیم بریزیم ، میزنیم

بعد از اینکه رب رنگش را به روغن داد ، زرد چوبه و نمک را اضافه میکنیم

توجه شود که نمک را کمتر از همیشه بزنید که بعد از پخت و کم شدن قابل توجه سطح آب با شوری مواجه نشید .

حالا آب جوش را اضافه کرده و مایمون که یکدست شد ، فلفل ، سیر ریز، ریز شده و کمی سبزی مان را اضافه میکنیم،

لپه و برنجمون رو اضافه کرده ، درش را میگذازیم میرویم سر وقت کوفته ها

برای درست کردن کوفته ها نیاز نیست گلوله ها خیلی بزرگ باشند ،

مقداری از مایه رو کف دستمون پهن میکنیم و آلو را وسطش قرار میدهیم ، و اطراف کوفته رو مثل خمیر روش برگردونده جمعش میکنیم، قشنگ گرد که شد کمی تودستمون بالا پایین میندازیمش تا مواد قشنگ باهم چفت شن .

 

با یکی دوتا درست کردن ، میبینید نیاز نیست که خیلی از مایه کوفته رو هر بار بردارید

تا الان دیگه آب کوفته جوش اومده ، کوفته ها رو به آرومی و از ارتفاع کم توی آبش میندازیم

شعله را کم میکنیم، ولی نه خیلی کم ، آب پیاز رو در این مرحله اضافه میکنیم، در قابلمه را میگذاریم و اجازه میدیم به آرومی بپزه

اگه حس کردین لعاب آبش کمه ، میتونید برنج بیشتری رو توش بریزید .

 

نوش جان