کوفته یک غذای اصیل ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد . پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم جهت تهیه کوفته :
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
تخم مرغ | تا 2 عدد |
سبزی دلمه و یا (شوید ، تره ، جعفری) خشک | 1 قاشق غذاخوری |
برنج نیم دانه | 1 استکان |
زیره | 1 قاشق غذاخوری |
لپه | 1/2 استکان |
پیاز | 1 عدد درشت |
آلو ( به دلخواه ) | به تعداد کوفته ها |
گلپر | 1 قاشق غذاخوری |
زرد چوبه و فلفل و نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته :
جهت تهیه کوفته ابتدا برنج و لپه را خیس کنید.
پیاز را رنده کرده (رنده ریز) و سپس آب آن را میگیریم
( توجه شود که آب پیاز را داخل ظرف در بسته ای داخل یخچال نگه میداریم ، در مراحل بعد به آن نیاز داریم )
حالا گوشتمان را داخل کاسه ای ریخته و با ادویه جات و پیاز و برنج و لپه مخلوط میکنیم و همچنین تخم مرغ را اضافه میکنیم.
در این مرحله مخلوط را هم میزینیم و سپس ورز میدهیم .
دقت شود که باید میزان چسبندگی در حدی باشد که بعد از استراحت که موادمان خشک تر میشود (به علت جذب رطوبت توسط برنج و لپه ) باز حالت چسبندگی و یکدستی خود را حفظ کند.
اگر احساس میکنید 1 عدد تخم مرغ کم است ، از 2 عدد تخم مرغ استفاده کنید
حدود 5 دقیقه ای ورز داده ، در ظرف را گذاشته و به مدت 1 ساعت استراحت میدهیم .
پیاز را خورد کرده و تا حد طلایی شدن سرخ میکنیم ؛ رب را به نسبت آبی که میخواهیم بریزیم ، میزنیم
بعد از اینکه رب رنگش را به روغن داد ، زرد چوبه و نمک را اضافه میکنیم
توجه شود که نمک را کمتر از همیشه بزنید که بعد از پخت و کم شدن قابل توجه سطح آب با شوری مواجه نشید .
حالا آب جوش را اضافه کرده و مایمون که یکدست شد ، فلفل ، سیر ریز، ریز شده و کمی سبزی مان را اضافه میکنیم،
لپه و برنجمون رو اضافه کرده ، درش را میگذازیم میرویم سر وقت کوفته ها
برای درست کردن کوفته ها نیاز نیست گلوله ها خیلی بزرگ باشند ،
مقداری از مایه رو کف دستمون پهن میکنیم و آلو را وسطش قرار میدهیم ، و اطراف کوفته رو مثل خمیر روش برگردونده جمعش میکنیم، قشنگ گرد که شد کمی تودستمون بالا پایین میندازیمش تا مواد قشنگ باهم چفت شن .
با یکی دوتا درست کردن ، میبینید نیاز نیست که خیلی از مایه کوفته رو هر بار بردارید
تا الان دیگه آب کوفته جوش اومده ، کوفته ها رو به آرومی و از ارتفاع کم توی آبش میندازیم
شعله را کم میکنیم، ولی نه خیلی کم ، آب پیاز رو در این مرحله اضافه میکنیم، در قابلمه را میگذاریم و اجازه میدیم به آرومی بپزه
اگه حس کردین لعاب آبش کمه ، میتونید برنج بیشتری رو توش بریزید .
نوش جان
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره