کباب ترش یک غذای گیلانی اصیل است که طعم فوق العاده آن زبانزد همه ی مردم میباشد. ترکیب این غذا در کنار مخلفات متنوع بسیار خوشمزه میباشد .

اگر به گیلان سفر کردید حتما این غذای لذیذ را در کنار برنج محلی میل نمایید . 

پپیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب ترش شمالی :

گوشت گوسفند یا گوساله    ۵۰۰ گرم
رب انار و انار ترش ۳ قاشق غذاخوری
گردو چرخ‌شده  ۱۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
سیر ۲ حبه
سبزی معطر (جعفری، گشنیز،مرزه، ترخون )۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون نیم پیمانه
نمک، فلفل به میزان لازم

طرز تهیه کباب ترش شمالی :

جهت تهیه کباب ترش شمالی ابتدا باید پیاز را رنده کرده و همراه با گردو چرخ‌شده، رب انار رقیق‌شده (با آب انار رقیق کنید)، ۱ قاشق غذاخوری انار ترش ساییده‌شده، سبزیجات معطر همراه با خالواش و بینه (در صورت در دسترس بودن) و مقداری فلفل مخلوط کنید.

گوشت بدون استخوان را به قطعات متوسط یا بزرگ تقسیم کرده و به مدت ۳ ساعت داخل این مواد بخوابانید تا مزه‌دار شوند.

در صورت تمایل می‌توانید بعد از ۳ ساعت، ۱ عدد کیوی رنده‌شده را به همراه میزان مناسبی از نمک به مواد اضافه کنید.

بعد از افزودن نمک باید حدود نیم ساعت دیگر مواد را استراحت دهید.

حالا مواد را به سیخ کشیده و روی منقل کباب کنید.

کباب ترش خوشمزه شما آماده است. می‌توانید این کباب لذیذ را در کنار برنج کته یا چلو ساده همراه با مخلفات گیلانی از قبیل کال کباب ، زیتون پرورده و … سرو کنید.

 

کباب ترش

نکاتی درباره تهیه کباب ترش شمالی :

هرچقدر میزان فلفل این غذا بیشتر باشد طعم بهتری خواهد داشت.

اضافه‌ کردن کیوی برای تردترشدن گوشت کباب است و استفاده از آن کاملا اختیاری است.

سبزی اصلی برای تهیه کباب ترش (چوچاق)  است.

در برخی مناطق شمال کشور از ترکیب خالواش و بینه (سبزیحات محلی شمالی) برای تهیه این کباب استفاده می‌شود.

در صورت در دسترس نبودن سبزیجات محلی شمالی می‌توانید از ترکیب نعناع، جعفری و گشنیز استفاده کنید.

مردم شمال كباب ترش را همراه با كته بدون روغن و کره می‌خورند.

معمولا در كنار كباب ترش زیتون پرورده، سیر ترشی، دوغ، اشپل ماهی به صورت شور، باقلا، ماست موسیر و كره محلی هم سرو می‌شود.

دوغ نوشیدنی محبوب كباب‌خورهاست. برای بهترشدن طعم دوغ می‌توانید مقدار كمی گلپر به آن اضافه كنید.