طرز تهیه فندوق قاتوق یا فسنجان فندوق

فندوق قاتوق یک خورشت محلی شبیه به فسنجان است که بجای گردو از فندوق استفاده میشود. البته بعضی افراد در تهیه این خورشت هم از گردو و هم از فندوق استفاده میکنند . این خورشت بیشتر در شرق گیلان طبخ میشود . صرف این غذا با برنج آبکش و کته در کنار سیر ترشی طعم بیاد ماندنی دارد .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد اولیه :
فندق با پوست | یک کیلوگرم |
مرغ | یک عدد |
بادمجان | ۵۰۰ گرم |
رب انار ترش | سه قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | سه قاشق غذاخوری |
آرد | یک قاشق غذاخوری |
گلپر | نصف قاشق چایخوری |
نمک،فلفل، زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه فندوق قاتوق:
جهت تهیه فندوق قاتوق ابتدا فندقها را شکسته و مغز آن را به مدت یک ساعت درون آب گذاشته و تا جایی که میتوانیم پوست دور آنها را میگیریم.
سپس فندقها را شسته و همراه آب درون مخلوطکن میریزیم. (مثلاً دو پیمانه مغز فندق را با شش پیمانه آب مخلوط میکنیم)
وقتی فندقها کاملاً له شدند، آنها را درون قابلمه ریخته نمک، زردچوبه و رب انار را به آن اضافه میکنیم.
مرغ خرد شده را نیز به آن اضافه میکنیم.
رب گوجه فرنگی و آرد را حل کرده و درون خورش میریزیم تا کمی غلیظ شود.
سپس گلپر و فلفل را به آن اضافه میکنیم.
بادمجانها را پوست کنده، سرخ میکنیم .
پنج دقیقه قبل از این که غذا را از روی اجاق برداریم، در خورش میریزیم تا مخلوط کاملاً به خورد بادمجان برود.