فندوق قاتوق یک خورشت محلی شبیه به فسنجان است که بجای گردو از فندوق استفاده میشود. البته بعضی افراد در تهیه این خورشت هم از گردو و هم از فندوق استفاده میکنند . این خورشت بیشتر در شرق گیلان طبخ میشود . صرف این غذا با برنج آبکش و کته در کنار سیر ترشی طعم بیاد ماندنی دارد .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد اولیه :
فندق با پوست | یک کیلوگرم |
مرغ | یک عدد |
بادمجان | 500 گرم |
رب انار ترش | سه قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | سه قاشق غذاخوری |
آرد | یک قاشق غذاخوری |
گلپر | نصف قاشق چایخوری |
نمک،فلفل، زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه فندوق قاتوق:
جهت تهیه فندوق قاتوق ابتدا فندقها را شکسته و مغز آن را به مدت یک ساعت درون آب گذاشته و تا جایی که میتوانیم پوست دور آنها را میگیریم.
سپس فندقها را شسته و همراه آب درون مخلوطکن میریزیم. (مثلاً دو پیمانه مغز فندق را با شش پیمانه آب مخلوط میکنیم)
وقتی فندقها کاملاً له شدند، آنها را درون قابلمه ریخته نمک، زردچوبه و رب انار را به آن اضافه میکنیم.
مرغ خرد شده را نیز به آن اضافه میکنیم.
رب گوجه فرنگی و آرد را حل کرده و درون خورش میریزیم تا کمی غلیظ شود.
سپس گلپر و فلفل را به آن اضافه میکنیم.
بادمجانها را پوست کنده، سرخ میکنیم .
پنج دقیقه قبل از این که غذا را از روی اجاق برداریم، در خورش میریزیم تا مخلوط کاملاً به خورد بادمجان برود.