فسنجان یک غذای معروف و محبوب شمالی میباشد که در سطح کشور طرفداران بسیاری دارد . افراد مختلف بر اساس ذائقه شخصی این خورشت خوشمزه را به صورت ترش؛ شیرین و ملس طبخ میکنند و با برنج محلی میل مینمایند .

 پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

طرز تهیه فسنجان:

گردو ۴۰۰ گرم
مرغ ۴ تکه
پیاز ۱ عدد
برگ بو ۲ عدد
رب انار ۵ قاشق غذاخوری
شکر ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه فسنجان :

جهت تهیه فسنجان ابتدا گردوها را چرخ کنید، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید.

سپس حرارت را زیاد کنید تا آب بجوش بیاید.

پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲ – ۳ ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملا به روغن بیافتد.

پیاز را ریز کنید و بهمراه تکه های مرغ درون قابلمه ای جداگانه بریزید.

کمی روغن بریزید ، فلفل، نمک، زردچوبه و برگ بوها را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید.

پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد ۲ لیوان آب اضافه کنید و ۱ ساعت با حرارت ملایم بگذارید مرغ نیم پز شود.

پس از پخت گردوها و زمانی که به روغن افتاد میتوانید رب انار را اضافه کنید.

سپس شکر ، کمی نمک و مرغ پخته را اضافه کنید و حدود ۲ ساعت بگذارید مرغ درون فسنجان با حرارت ملایم بجوشد.

پس از این مدت زمان فسنجان را در ظرف بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

 

نکات طلایی :

حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها آزاد شود.

آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید.

مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید.

فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.

میتوانید بجای مرغ از گوشت چرخ کرده قلقلی شده استفاده کنید.