طرز تهیه فسنجان

فسنجان یک غذای معروف و محبوب شمالی میباشد که در سطح کشور طرفداران بسیاری دارد . افراد مختلف بر اساس ذائقه شخصی این خورشت خوشمزه را به صورت ترش؛ شیرین و ملس طبخ میکنند و با برنج محلی میل مینمایند .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
طرز تهیه فسنجان:
گردو | ۴۰۰ گرم |
مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد |
برگ بو | ۲ عدد |
رب انار | ۵ قاشق غذاخوری |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل ، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه فسنجان :
جهت تهیه فسنجان ابتدا گردوها را چرخ کنید، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید.
سپس حرارت را زیاد کنید تا آب بجوش بیاید.
پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲ – ۳ ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملا به روغن بیافتد.
پیاز را ریز کنید و بهمراه تکه های مرغ درون قابلمه ای جداگانه بریزید.
کمی روغن بریزید ، فلفل، نمک، زردچوبه و برگ بوها را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید.
پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد ۲ لیوان آب اضافه کنید و ۱ ساعت با حرارت ملایم بگذارید مرغ نیم پز شود.
پس از پخت گردوها و زمانی که به روغن افتاد میتوانید رب انار را اضافه کنید.
سپس شکر ، کمی نمک و مرغ پخته را اضافه کنید و حدود ۲ ساعت بگذارید مرغ درون فسنجان با حرارت ملایم بجوشد.
پس از این مدت زمان فسنجان را در ظرف بریزید و همراه با برنج سرو کنید.
نکات طلایی :
حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها آزاد شود.
آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید.
مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید.
فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.
میتوانید بجای مرغ از گوشت چرخ کرده قلقلی شده استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
امتیاز بینندگان:۱ ستاره
امتیاز بینندگان:۳ ستاره