
فسنجان یک غذای معروف و محبوب شمالی میباشد که در سطح کشور طرفداران بسیاری دارد. افراد مختلف بر اساس ذائقه شخصی این خورشت خوشمزه را به صورت ترش؛ شیرین و ملس طبخ میکنند و با برنج محلی میل مینمایند. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
طرز تهیه فسنجان:
گردو | 400 گرم |
مرغ | 4 تکه |
پیاز | 1 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
رب انار | 5 قاشق غذاخوری |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه فسنجان:
جهت تهیه فسنجان ابتدا گردوها را چرخ کنید، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید.
سپس حرارت را زیاد کنید تا آب بجوش بیاید.
پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 2 – 3 ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملا به روغن بیافتد.
پیاز را ریز کنید و بهمراه تکه های مرغ درون قابلمه ای جداگانه بریزید.
کمی روغن بریزید ، فلفل، نمک، زردچوبه و برگ بوها را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید.
پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد 2 لیوان آب اضافه کنید و 1 ساعت با حرارت ملایم بگذارید مرغ نیم پز شود.
پس از پخت گردوها و زمانی که به روغن افتاد میتوانید رب انار را اضافه کنید.
سپس شکر ، کمی نمک و مرغ پخته را اضافه کنید و حدود 2 ساعت بگذارید مرغ درون فسنجان با حرارت ملایم بجوشد.
پس از این مدت زمان فسنجان را در ظرف بریزید و همراه با برنج سرو کنید.
نکات طلایی:
حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها آزاد شود.
آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید.
مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید.
فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.
میتوانید بجای مرغ از گوشت چرخ کرده قلقلی شده استفاده کنید.
کلام آخر:
این غذای خوشمزه را بهتر است با برنج درجه یک ایرانی میل کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره