فسنجان یکی از معروف ترین غذاهای شمالی است که تقریبا در سراسر ایران تهیه میشود . این خورشت خوشمزه به صورت ترش، ملس و شیرین طبخ میشود و معمولا با پیاز خام و ترشی و برنج محلی صرف میگردد .پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم خورشت فسنجان با اردک یا مرغابی :

مرغابی یا اردک تمیز شده نصف یک عدد
مغز گردو آسیاب شده۳۰۰ گرم
پیاز متوسط  ۲ عدد
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
نمک و دارچین و روغن به میزان لازم

طرز تهیه خورشت فسنجان با اردک یا مرغابی :

جهت تهیه فسنجان با اردک یا مرغابی ابتدا اردک یا مرغابی را در ظرف مناسبی قرار می دهیم.

۵ تا ۶ لیوان آب اضافه و روی حرارت قرار می دهیم وقتی که آب جوش آمد زردچوبه را اضافه می کنیم .

از دو تا پیازی که داشتیم یکی از پیازها را به ۴ قسمت تقسیم و داخل ظرفی که اردک را در آن گذاشته بودیم می ریزیم .

حرارت گاز را روی متوسط قرار می دهیم تقریبا ۱ تا ۱/۵ ساعت طول می کشد تا گوشت اردک بپزد .

یک عدد پیاز دیگری که داشتیم را با رنده ریز رنده و آن را با یک یا دو قاشق غذاخوری روغن تفت می دهیم .

سپس مغز گردو آسیاب شده را اضافه و با حرارت کم تفت می دهیم مواظب باشید مغز گردو نسوزد (۵ تا ۶ دقیقه)

 رب انار را اضافه و با قاشق آن ها را مرتب هم می زنیم  و تفت می دهیم.

بعد آب اردک را اضافه می کنیم و وقتی که چند تا جوش خورد نصف قاشق چایخوری دارچین اضافه می کنیم.

 روی حرارت خیلی کم قرار می دهیم تا کم کم جوش بخورد و به روغن بیافتاد .

(تقریباً ۲ تا ۳ ساعت )‌ هر چه حرارت گاز کمتر باشد فسنجان روغن بیشتری پس می دهد. 

خورشت فسنجان ما آماده است.

فسنجان

 

نوش جان

 

نکات طلایی پخت بهتر فسنجان با اردک :

 اگر می خواهید فسنجان شما روغن پس بدهد و خوشمزه شود زمان بیشتری می برد .

بعد از پخت می توانید پوست اردک را بردارید .

در صورت تمایل میتوانید از دستور همیشگی فسنجان استفاده کنید.

توجه داشته باشید که حتما اردک یا مرغابی را جدا بپزید.

اضافه کردن کمی آب سرد و یا تکه کوچک یخ باعث به روغن افتادن خحورشت شما میشود.