طرز تهیه استانبولی
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز دهی کاربران
( رای)
لوبیا استانبولی یک غذای ایرانی است که به روش های مختلفی طبخ میشود . این غذای خوشمزه را معمولا با ماست چکیده و سالاد شیرازی میل مینمایند.
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم جهت تهیه پلو استانبولی :
برنج | ۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط | یك عدد، ساطوری شده |
لوبیا استانبولی | به مقدار لازم |
سیبزمینی متوسط | ۲ عدد نگینی |
رب گوجهفرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
نمك و فلفل قرمز | به میزان لازم |
روغن مایع | ۸ قاشق غذاخوری |
روش تهیه پلو استانبولی :
جهت تهیه استانبولی ۴ قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ و پیاز را در آن تفت دهید.
رب گوجهفرنگی را اضافه كرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید.لوبیا استانبولی را از قبل بپزید و به همراه سیبزمینی به مواد
اضافه كرده و با پلو آبکش شده مخلوط كنید.
برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن کمی آب جوش اضافه كنید، شعله را کم کنید تا دم بکشد.
انواع استانبولیپلو
۱ – بعضی استانبولیپلو را فقط با برنج و گوجهفرنگی درست میكنند. این غذا در حقیقت گوجهپلوست و از اساس با استانبولیپلو متفاوت
است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولیپلو محسوب میكنیم.
۲ – اضافه كردن گوشت چرخكرده به استانبولیپلو از ضروریات نیست.
اما بدیهی است كه با وجود گوشت غذا خوشمزهتر و پر و پیمان تر میشود.
اگر در استانبولیپلو گوشت چرخكرده میریزید، پیاز را كمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه كرده و آنقدر سرخ كنید تا رنگش
عوض شده و آبش تبخیر شود.
۳ – اضافه كردن پیاز در استانبولیپلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا میدهد.
نكات طبخ بهتر استانبولی :
۱ – اگر از قابلمه تفلون یا شعلهپخشكن استفاده كنید، تهدیگ خوبی به دست میآورید، در غیر این صورت رب گوجهفرنگی میسوزد و
تهدیگ سیاه و بدمزه میشود.
۲ – استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا میدهد.
۳ – میتوانید سیبزمینیها را جداگانه سرخ كرده و هنگام سرو لابهلای پلو بریزید.
۴ – اگر فقط از گوجه فرنگی استفاده كنید، غذایتان كمرنگ میشود و احتمال شفته شدن آن زیاد است.
بنابراین حتما رب گوجهفرنگی را به غذا اضافه كنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.
۵ – بدیهی است كه استفاده از زعفران غذا را خوشمزهتر میكند.
۶ – اگر اهل فلفل دلمهای هستید، نصف فلفل دلمهای سبز یا قرمز را نگینی كرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شكل و
شمایل غذا را بهتر میكند.