لوبیا استانبولی یک غذای ایرانی است که به روش های مختلفی طبخ میشود . این غذای خوشمزه را معمولا با ماست چکیده و سالاد شیرازی میل مینمایند. 

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم جهت تهیه پلو استانبولی :

 برنج۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم
پیاز متوسطیك عدد، ساطوری شده
لوبیا استانبولیبه مقدار لازم
 سیب‌زمینی متوسط۲ عدد نگینی
 رب گوجه‌فرنگی۳ قاشق غذاخوری
 نمك و فلفل قرمز به میزان لازم
 روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری

روش تهیه پلو استانبولی :

جهت تهیه استانبولی ۴ قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ و پیاز را در آن تفت دهید.

 رب گوجه‌فرنگی را اضافه كرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید.لوبیا استانبولی را از قبل بپزید و به همراه سیب‌زمینی به مواد

اضافه كرده و با پلو آبکش شده مخلوط كنید.

 برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن کمی آب‌ جوش اضافه كنید، شعله را کم کنید تا دم بکشد.

انواع استانبولی‌پلو

۱ – بعضی استانبولی‌پلو را فقط با برنج و گوجه‌فرنگی درست می‌كنند. این غذا در حقیقت گوجه‌پلوست و از اساس با استانبولی‌پلو متفاوت

است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولی‌پلو محسوب می‌كنیم.

۲ – اضافه كردن گوشت چرخ‌كرده به استانبولی‌پلو از ضروریات نیست.

اما بدیهی است كه با وجود گوشت غذا خوشمزه‌تر و پر و پیمان‌ تر می‌شود.

اگر در استانبولی‌پلو گوشت چرخ‌كرده می‌ریزید، پیاز را كمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه كرده و آنقدر سرخ كنید تا رنگش

عوض شده و آبش تبخیر شود.

۳ – اضافه كردن پیاز در استانبولی‌پلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا می‌دهد.

نكات طبخ بهتر استانبولی :

۱ – اگر از قابلمه تفلون یا شعله‌پخش‌كن استفاده كنید، ته‌دیگ خوبی به دست می‌آورید، در غیر این صورت رب گوجه‌فرنگی می‌‌سوزد و

ته‌دیگ سیاه و بدمزه می‌شود.

۲ – استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا می‌دهد.

۳ – می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را جداگانه سرخ كرده و هنگام سرو لابه‌لای پلو بریزید.

۴ – اگر فقط از گوجه‌ فرنگی استفاده كنید، غذایتان كمرنگ می‌شود و احتمال شفته‌ شدن آن زیاد است.

بنابراین حتما رب گوجه‌فرنگی را به غذا اضافه كنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.

۵ – بدیهی است كه استفاده از زعفران غذا را خوشمزه‌تر می‌كند.

۶ – اگر اهل فلفل‌ دلمه‌ای هستید، نصف فلفل‌ دلمه‌ای سبز یا قرمز را  نگینی كرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شكل و

شمایل غذا را بهتر می‌كند.