طرز تهیه استانبولی

طرز تهیه استانبولی: استانبولی از جمله غذاهای ساده و اصیل ایرانی است که در شهرهای گوناگون با مواد مختلف تهیه می شود. برنج از جمله مواد پایه و اصلی برای درست کردن آن است. اما هنوز اختلاف نظرهای گوناگونی برای آن وجود دارد و بعضی از افراد این گونه می گویند که خرید برنج برای اینگونه غذا لازم است و همچنین  ترک های ترکیه از مخلوط کردن پلو با گوشت و سبزیجات این غذا را درست کرده اند؛ پس می توان این گونه نتیجه گرفت که این غذا به احتمال زیاد یه غذای خارجی باشد. لوبیا استانبولی یک غذای ایرانی است که به روش های مختلفی طبخ میشود . این غذای خوشمزه را معمولا با ماست چکیده و سالاد شیرازی میل مینمایند. 

استانبولی پلو از جمله غذاهای آسان است که بیشتر افراد طرز و دستور پخت آن را می دانند یا این که خیلی زود می توانند آن را یاد بگیرند. اما هر غذای ساده هم باز فوت و فن های خودش را دارد. در ادامه از این مقاله از وبسایت گیلان کشت شما را با طرز تهیه استانبولی ساده، مشهدی، دونفره، نذری، با گوشت چرخ کرده، پلو با مرغ، مجلسی، ساده برای ۴ نفر، با لوبیا سبز و هویج و با سویا آشنا می کنیم.

مواد لازم جهت طرز تهیه استانبولی ساده ۴ نفره:

 برنج۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم
پیاز متوسطیك عدد، ساطوری شده
لوبیا استانبولیبه مقدار لازم
 سیب‌زمینی متوسط۲ عدد نگینی
 رب گوجه‌فرنگی۳ قاشق غذاخوری
 نمك و فلفل قرمز به میزان لازم
 روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه استانبولی با گوشت مرغ

بهترین روش طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ یا گوشت چرخ کرده :

برای طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده یا مرغ روش های گوناگونی برای پخت آن وجود دارد. که در ادامه ی این مطلب به بهترین روش پخت این غذای خوشمزه و ساده می پردازیم. همراه ما باشید.

مرحله اول

در طرز تهیه استانبولی پلو ساده لازم است ابتدا برنج را چندین مرتبه شسته و سپس روی برنج آب گرم می ریزیم. اجازه می دهیم تا برنج برای مدتی خیس بخورد. 

مرحله دوم

پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد می کنیم. در قابلمه ای روغن ریخته و روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می داده تا پیازها سبک شود. همچنین گوجه ها شسته و اقدام به خرد کردن آن می کنیم.

مرحله سوم

در مرحله ی سوم از طرز تهیه استانبولی با گوجه، پس از طلایی شدن پیازها، رب گوجه را اضافه کرده و مجدد به مدت ۱ الی ۲ دقیقه تفت می دهیم تا روعن به رنگ رب گوجه فرنگی بشود. سپس گوجه های خرد شده به همراه زردچوبه، فلفل و نمک به مواد در حال تفت اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

پس از اضافه نمودن مواد فوق، حرارت را ملایم کرده تا گوجه فرنگی نرم شود. در این حین پس از شست و شو سیب زمینی ها، آن را خرد کرده و داخل کاسه ای از آب ریخته تا سیاه نشود.

مرحله پنجم

پس از نرم شدن گوجه فرنگی ها، برنج را به همراه آب داخل آن به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. مجدد ۱ پیمانه آب گرم به غذا اضافه نموده و با قاشق به آرامی هم زده تا مواد به جوش آبد.

مرحله ششم

در طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی، پس از به جوش آمدن مواد، سیب زمینی هایی که از قبل خرد شده را به غذا اضافه نموده و اجازه می دهیم تا پخته شود. در این مرحله قابلمه را روی حرارت نسبتا زیاد قرار داده تا آب آن بخار شود. اما قابل ذکر است که غذا را به آرامی هم زده تا ته نگیرد.

مرحله هفتم

پس از بخار شدن آب قابلمه، آن را از روی حرارت مستقیم برداشته و شعله پخش کن قرار می دهیم تا غذا ته نگیرد. استانبولی پلو پس از ۳۰ الی۳۵ دقیقه آماده شده و می توانید نوش جان کنید.

انواع طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی

  • بعضی استانبولی پلو را فقط با برنج و گوجه‌ فرنگی درست می‌كنند. این غذا در حقیقت گوجه‌پلوست و از اساس با استانبولی پلو متفاوت است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولی‌ پلو محسوب می‌كنیم.
  • اضافه كردن گوشت چرخ‌كرده به استانبولی پلو از ضروریات نیست. اما بدیهی است كه با وجود گوشت غذا خوشمزه‌تر و پر و پیمان‌ تر می‌شود.
  • اگر قصد طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده را دارید، پیاز را كمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه كرده و آنقدر سرخ كنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.
  • اضافه كردن پیاز در استانبولی پلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا می‌دهد.

نكات تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز و هویج:

  1. اگر از قابلمه تفلون یا شعله‌ پخش‌كن استفاده كنید، ته‌دیگ خوبی به دست می‌آورید، در غیر این صورت رب گوجه‌ فرنگی می‌‌سوزد وته‌ دیگ سیاه و بد مزه می‌شود؛
  2. استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا می‌دهد؛
  3. می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را برای طرز تهیه استانبولی مجلسی، جداگانه سرخ كرده و هنگام سرو لابه‌لای پلو بریزید؛
  4. اگر فقط از گوجه‌ فرنگی استفاده كنید، غذایتان كمرنگ می‌شود و احتمال شفته‌ شدن آن زیاد است؛
  5. بنابراین حتما رب گوجه‌فرنگی را به غذا اضافه كنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد؛
  6. بدیهی است كه استفاده از زعفران غذا را خوشمزه‌ تر می‌كند؛
  7. اگر اهل فلفل‌ دلمه‌ای هستید، نصف فلفل‌ دلمه‌ای سبز یا قرمز را نگینی كرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شكل و ظاهر غذا را بهتر می‌كند.

ترکیبات لازم برای طرز تهیه استانبولی ساده چیست؟

  • از بهترین قابلیت های این غذا این است که می توان آن را با انواع زیتون، ترشی، سالاد و زیتون سرو کرد. اما خوردن آن با ماست، خیار شور و سبزی حس دیگری دارد؛
  • می توانید برای بهتر شدن طعم استانبولی پلو از ادویه پلویی استفاده کنید؛
  • می توانید در انتها پودر دارچین را به آن اضافه کنید؛
  • می توانید برنج دودی را به این ترکیب نیز اضافه کنید.

کلام آخر

در این مطلب شما را با طرز تهیه استانبولی ساده، مشهدی، دونفره، نذری، پلو با مرغ، مجلسی، برای ۴ نفر، با لوبیا سبز و هویج و با گوشت چرخ کرده آشنا کردیم. این غذای خوشمزه را می توان به همراه ترکبیاتی که در مطلب فوق به آن پرداختیم، در مجالس سرو نمایید و تجربه ی طعم بهتری داشته باشید. همچنین شما برای خرید برنج مرغوب که از اصلی ترین مواد در دستور پخت استانبولی پلو است، می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی گیلان کشت اقدام کنید. 

سوالات متداول

ترکیبات در تهیه استانبولی پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی چه می باشد؟

ترکیباتی که می توان به همراه این غذای خوش طعم استفاده نمود، زیتون، ترشی و سالاد می باشد. همچنین می توان ماست یا سبزی نیز به این ترکیب اضافه نمود.

استانبولی را می توان به همراه چه نوع گوشت تهیه نمود؟

این غذا را می توان به همراه گوشت مرغ یا گوشت قرمز چرخ کرده تهیه نمود که هر کدام از آن طعم بی نظیری به غذا می بخشد.