باقالی پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در کنار گوشت و مرغ سرو می شود  می توان در طرز تهیه باقالی پلو ساده، استفاده از برنج محلی عطر و طعم بیاد ماندنی به آن ببخشد. این غذا به عنوان غذای مجلسی در مهمانی ها سرو شده و استفاده از روش پخت صحیح، طعم آن را بی نظیر می کند. برای خرید برنج درجه یک به فروشگاه اینترنتی گیلان کشت مراجعه کنید. در ادامه ی این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ساده و گوشت یا بدون گوشت آشنا کنیم. همراه ما باشید.

مواد لازم جهت تهیه باقالی پلو ساده:

مرغبه میزان لازم
هویجیک عدد
فلفل دلمه ای۱/۲
زغفرانبه میزان لازم
برگ بومقدار بسیار کم در صورت تمایل
کره۲۰ گرم 
پیازسک عدد
سیر۲ حبه
زرد چوبه۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه، نمک، پودر لیمو عمانیبه میزان لازم
برنج  ۳ پیمانه
باقلا سبز ( باقلا مازندرانی ) ۴۰۰ گرم
شوید تازه ۱٫۵ پیمانه
زعفران ساییده به میزان لازم
دارچین۱ قاشق چایخوری
روغن ۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ساده:

مرحله اول

در این ابتدایی ترین مرحله طرز تهیه باقالی پلو ساده دو نقره با مرغ لازم است مرغ ها را تمیز نموده و سپس تکه ها را خرد نمایید. همچنین برنج را به همراه نمک خیس نموده و اجازه دهید تا ۳ الی ۴ ساعت در آب و نمک قرار داشته باشد.

مرحله دوم

مرغ را در ظرفی با ابعاد مناسب قرار دهید، و زعفران دم کرده را با میزان لازم به آن اضافه نمایید. سپس مرغ را با زعفران ماساژ داده و درب ظرف را بسته و درون یخچال قرار دهید.

مرحله سوم

مرغ را پس از نیم ساعت از یخچال خارج نموده و فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به آن اضافه می کنید. مجدد همانند مرحله قبل، درب ظرف را بسته و داخل یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم

در مرحله ی چهارم از طرز تهیه باقالی پلو با شوید تازه به همراه مرغ، تابه را به همراه روغن داغ کرده و درون آن تفت دهید تا کامل سرخ شود.

خرید برنج درجه یک برای پخت باقلاپلو بسیار انتخاب مناسبی می باشد.

مرحله پنجم

پیاز را پوست گرفته و پس از شست و شو به صورت خلالی خرد کنید. داخل قابلمه ای پیاز ها را تا حد کاراملی شدن آن ها سرخ کنید.

مرحله ششم

سیر ها را پوست گرفته و رنده کنید. سیر را به همراه پیاز داخل قابلمه سرخ کنید.

مرحله هفتم

فلفل دلمه ای ها را شسته و به صورت نگینی خرد کنید. سپس هویج را پوست گرفته و آن را هم همانند فلفل دلمه ای نگینی خرد کرده و به همراه پیاز تفت دهید.

مرحله هشتم

در این مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ربی نوبت به اضافه نمودن چاشنی های این غذای مجلسی و خوشمزه رسیده است. زرد چوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی را به مواد در حال تفت دادن اضافه نمایید.

مرحله نهم

در این مرحله می توانید رب گوجه فرنگی را در تابه اضافه نموده و تفت دهید. همچنین می توانید برای طعم بهتر، رب گوجه فرنگی را در تابه ایی جدا تفت داده و سپس به مواد درحال سرخ شدن اضافه نمایید.

مرحله دهم

برگ بو را به مواد پیاز اضافه نموده و پس از آن مقداری آب به این مواد اضافه نمایید.

مرحله یازدهم

مرغ های سرخ شده را به مواد آماده شده افزوده و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد. نیم ساعت پایانی پخت مرغ، زعفران دم کرده را به آن اضافه نمایید.

مرجله دوازدهم

درون قابلمه آب ریخته و اجازه دهید تا کاملا جوش آید. سپس برنجی که از قبل خیس نموده و آب آن را خالی کرده اید، را به آب جوش اضافه نمایید.

مرحله سیزدهم

پس از اینکه برنج در آب جوش کمی نرم شد، باقالا را به آن اضافه کنید. و سپس بعد از مدتی اقدام به آبکشی برنج و باقالی کنید.

مرحله چهاردهم

ته قابلمه روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر خود را که می تواند سیب زمینی یا نان بوده را قرار دهید.

مرحله پانزدهم

در این مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی، لایه ای از برنج را روی ته دیگ ریخته و سپس یک لایه شوید روی آن بریزید. و این فرایند را تکرار کنید. در پایان کار به کمک قاشق سوراخ هایی در برنج ایجاد کرده تا برنج به خوبی دم بکشد.

مرحله شانزدهم

در آخرین مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با شوید خشک، کمی برنج را به همراه زعفران ترکیب نموده و پس از دم کشیدن آن می توانید به برنج اضافه نموده یا برای تزئین در ظرف سرو استفاده نمایید. همچنین می توانید این روش از پخت باقالا پلو را در طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش استفاده نمایید.

 

نکاتی برای خوشمزه نمودن باقالی پلو با مرغ

  • جهت تهیه باقالا پلوی به روش سنتی اگر ازباقالی تازه استفاده می کنید حتما پوسته نازک روشن آن را جدا کرده و اگر هم باقلای خشک استفاده می کنید آن را در آب گرم خیس نمایید تا نرم شده و سپس پوست آن را بگیرید؛
  • درصورتی که از باقالی خشک استفاده میکنید لازم است حتما بعد از اینکه پوست آن را کنده، چند دقیقه در آب جوش بپزید تا کمی نرم شود. و بعد از نرم شدن آن را آبکش کنید؛
  • شما می توانید بوقلمون و گوشت ماهیچه را جایگزین مرغ نمایید.

 

خرید برنج صدری درجه 1

مواد لازم جهت تهیه باقالی پلو با گوشت

مرغبه میزان لازم
هویجیک عدد
فلفل دلمه ای۱/۲
زغفرانبه میزان لازم
برگ بومقدار بسیار کم در صورت تمایل
کره۲۰ گرم 
پیازسک عدد
سیر۲ حبه
زرد چوبه۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه، نمک، پودر لیمو عمانیبه میزان لازم
برنج  ۳ پیمانه
باقلا سبز ( باقلا مازندرانی ) ۴۰۰ گرم
شوید تازه ۱٫۵ پیمانه
زعفران ساییده به میزان لازم
دارچین۱ قاشق چایخوری
روغن ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه با رب

مرحله اول

در این مرجله از پخت باقالی پلو با گوشت مجلسی می توانید از ماهیچه، گردن و گوشت ریش ریش استفاده نمایید. پس لازم است گوشت را برای پخت تمیز نمایید.

مرحله دوم

یک عدد پیاز را پوست گرفته و آن را بشورید. سپس به صورت خلالی آن را خرد کرده و داخل تابه ایی جهت سرخ نمودن با روعن بریزید.

مرحله سوم

گوشت ها را به پیاز درحال تفت اضافه کرده تا گوشت تفت داده بشود. سپس ۲ حبه سیر را پوست کنده و به مواد اضافه نمایید.

مرحله چهارم

در این مرحله ادویه هایی اعم از نمک، فلفل سیاه، چوب دارچین و زردچوبه را به گوشت در حال تفت اضافه نمایید.

مرحله پنجم

نوبت به پخت باقالی پلو رسیده که همانند طرز تهیه باقالی پلو با مرغ آماده می کنید. می توانید در این مرحله از شوید تازه یا خشک نسبت به سلیقه و ضایقه ی خود استفاده نمایید.

مرحله ششم

پس از پخت گوشت می توانید آب گوشت را جدا نموده و کنار بگذارید. سپس ۱ عدد پیاز را به صورت خلالی به همراه روعن حیوانی یا روغن زیتون سرخ نمایید.

مرحله هفتم

در این مرحله هویج را حلقه ای خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و شروع به سرخ کردن آن کنید.

مرحله هشتم

فلفل های دلمه ای را نگینی خرد کرده و به مواد بالا اضافه نمایید. سپس ادویجات مورد نظر را به این مواد اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.

مرحله نهم

در صورتی که به طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه با رب علاقه دارید، رب گوجه فرنگی را به همراه زعفران به این ترکیب اضافه نمایید.

مرحله دهم

سپس گوشت ها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید با مواد به خورد گوشت ها برود. پس از آن زعفران دم کرده را نیز به ترکیب اضافه نمایید و اجازه دهید تا گوشت جا بیفتد.

مرحله یازدهم

در آخرین مرحله می توانید آب خورشت را به این ترکیب اضافه نموده و در هنگام سرو در کنار باقالی پلو با گوشت قرار دهید.

 

 

راز خوشمزه شدن باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

  • می توانید در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه گوساله یا گوسفند، از ادویجات دلخوذه استفاده کنید؛
  • برای تجربه ی عالی از طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی از هویج یا فلفل دلمه ای استفاده ننماید؛
  • شما می توانید این غذا را بدون رب هم سرو نمایید.

سخن نهایی

در این مقاله به طرز تهیه باقالی پلو با مرغ و گوشت پرداختیم. این غدا یکی از غذاهای مجلسی بوده که می توان به همراه ماهیچه یا مرغ سرو نمود و طعم بی نظیری را تجربه نمود. همچنین استفاده از برنج ایرانی طعم خوشایندی به آن بخشیده که برای استفاده از آن در مهمانی مناسب می باشد.  قابل ذکر است که با خرید برنج دودی و برنج معمولی از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت در پخت باقالی پلو با مرغ و گوشت مجلسی نقش مهمی داشته باشد.