اناربیج یک غذای اصیل شمالی است که مواد اصلی آن گردو و گوشت و سبزی محلی میباشد.  این غذا شبیه به فسنجان است. طعم این غذا بستگی به ذائقه افراد داد. زیرا هم ترش طبخ میشود و هم ملس. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم جهت تهیه خورشت اناربیج :

مغز گردو۳۵۰ گرم 
 سبزییک کیلو
گوشت چرخ کردهنیم کیلو 
 پیاز متوسط۱ عدد
رب انار ترش یا آب انار ترش به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورشت انار بیج :

جهت تهیه خورشت انار بیج که یک غذای سنتی گیلانی است ابتدا مغز گردو را خوب بسابید تا نرم شود. سبزی های لازم که شامل تره, جعفری, گشنیز و نعناع می باشد را پاک کنید و بشوئید، بگذارید تا آبش برود و سپس ساطوری ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید. پیاز را در گوشت چرخ کرده, رنده کنید. نمک و فلفل را اضافه کرده با هم مخلوط نمائید, حالا با گوشت چرخ کرده کوفته های کوچک قلقلی به اندازه یک گردو درست کنید و کنار بگذارید.

سپس گردوی سائیده شده را با چهار لیوان آب و کمی زردچوبه بگذارید روی حرارت ملایم بپزد تا مثل فسنجان به روغن بیفتد, پس از پخت گردو سبزی را که سرخ کرده اید اضافه نموده باز بگذارید تا بجوشد. سبزی ها پخته شود, بعد از پخت گردو و سبزی، کوفته ها را داخل خورش که در حال جوشیدن است بگذارید حرارت را زیاد کنید تا خورش از جوش نیفتد و کوفته ها باز نشود.

رب انار و یا آب انار ترش ( به میزان نصف لیوان ) را به خورشت انار بیج اضافه کنید.

در مرحله آخر روی حرارت ملایم بجوشد تا  هنگامی که که کوفته ها پخته شود. 

نکات طلایی پخت بهتر خورشت انار بیج :

غلظت خورشت انار بیج باید مثل خورش فسنجان باشد و کم آب شود.

خورشت انار بیج جزو غذای محلی – گیلانی میباشد .

زمان پخت و انتظار این غذا در حدود ۳ ساعت میباشد .

خورش انار بیج را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .