زیره پلو یک غذای ایرانی است که تاریخچه آن به کرمان برمیگردد . بعد از صرف این غذا عطر دل انگیزش تا چند روز در مشام باقی میماند .
زیره پلو با برنج ایرانی طعم فوق العاده ای دارد .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم :
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
زیره | 3 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
کشمش | 1 پیمانه |
زرشک | 1 پیمانه |
کره | به میزان لازم |
روغن و زعفران | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه زیره پلو ابتدا پیاز را رنده کنید و با گوشت درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید .
سپس مقداری روغن و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید .
در صورت تمایل 1 قاشق رب گوجه فرنگی را با مواد گوشتی مخلوط کنید . این کار باعث خوش رنگ تر و خوش طعمی غذا میشود .
زرشک و کشمش را در مقداری روغن به صورت جداگانه سرخ نمایید .
زیر را از قبل خیس کنید و بعد از خیس خوردن روی پارچه ای پهن نمایید تا خشک شود .
برنج از قبل خیس خورده را به روش آبکش تهیه نمایید .
بعد از اینکه دانه های برنج از خامی گرفته و نرم شدند درون آبکش بریزید.
کف قابلمه ای مناسب روغن و مقداری زعفران دم کرده بریزید و روی حرارت قرار دهید.
بعد از اینکه روغن داغ شد کف قابلمه را مقداری زیره ریخته و با برنج مخلوط نمایید .
در این مرحله به دو روش میتوانید تهیه نمایید .
روش اول اینکه بعد از ته دیگ ؛ زیره و برنج را به صورت لایه لایه تا انتها بریزید و مقداری کره آب شده یا روغن را روی برنج بپاشید سپس روی درب را دم کنی قرار داده تا برنج دم بکشد و بعد از دم کشیدن درون ظرف مناسب ریخته و با گوشت قلقلی و زرشک و کشمش تزیین و میل نمایید .
روش دوم اینکه میتوانید بعد از گذاشتن ته دیگ مورد نظر ، مواد گوشتی ؛ زیره و برنج را باهم مخلوط و یا به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و مقداری کره روی برنج ریخته و سپس اجازه دهید برنج دم بکشد .
بعد از دم کشیدن با زرش و کشمش تزیین و میل کنید.