زیره پلو یک غذای ایرانی است که تاریخچه آن به کرمان برمیگردد . بعد از صرف این غذا عطر دل انگیزش تا چند روز در مشام باقی میماند .

زیره پلو با برنج ایرانی طعم فوق العاده ای دارد .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم :

برنج ایرانی   ۴ پیمانه
زیره ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
 پیاز ۱ عدد
کشمش۱ پیمانه
زرشک ۱ پیمانه
کره  به میزان لازم
روغن و زعفرانبه میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه :

جهت تهیه زیره پلو ابتدا پیاز را رنده کنید و با گوشت درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید .

سپس مقداری روغن و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید .

در صورت تمایل ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را با مواد گوشتی مخلوط کنید . این کار باعث خوش رنگ تر و خوش طعمی غذا میشود .

زرشک و کشمش را در مقداری روغن به صورت جداگانه سرخ نمایید .

زیر را از قبل خیس کنید و بعد از خیس خوردن روی پارچه ای پهن نمایید تا خشک شود .

برنج از قبل خیس خورده را به روش آبکش تهیه نمایید .

بعد از اینکه دانه های برنج از خامی گرفته و نرم شدند درون آبکش بریزید.

کف قابلمه ای مناسب روغن و مقداری زعفران دم کرده بریزید و روی حرارت قرار دهید.

بعد از اینکه روغن داغ شد کف قابلمه را مقداری  زیره ریخته و با برنج مخلوط نمایید .

در این مرحله به دو روش میتوانید تهیه نمایید .

روش اول اینکه بعد از ته دیگ ؛ زیره و برنج را به صورت لایه لایه تا انتها بریزید و مقداری کره آب شده یا روغن را روی برنج بپاشید سپس روی درب را دم کنی قرار داده تا برنج دم بکشد و بعد از دم کشیدن درون ظرف مناسب ریخته و با گوشت قلقلی و زرشک و کشمش تزیین و میل نمایید .

روش دوم اینکه میتوانید بعد از گذاشتن ته دیگ مورد نظر ، مواد گوشتی ؛ زیره و برنج را باهم مخلوط و یا به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و مقداری کره روی برنج ریخته و سپس اجازه دهید برنج دم بکشد .

بعد از دم کشیدن با زرش و کشمش تزیین و میل کنید.