زیره پلو یک غذای ایرانی است که تاریخچه آن به کرمان برمیگردد. بعد از صرف این غذا عطر دل انگیزش تا چند روز در مشام باقی میماند. زیره پلو با برنج ایرانی طعم فوق العاده ای دارد. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
زیره | 3 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
کشمش | 1 پیمانه |
زرشک | 1 پیمانه |
کره | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
جهت تهیه زیره پلو ابتدا پیاز را رنده کنید و با گوشت درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید.
سپس مقداری روغن و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید.
در صورت تمایل 1 قاشق رب گوجه فرنگی را با مواد گوشتی مخلوط کنید. این کار باعث خوش رنگ تر و خوش طعمی غذا میشود.
زرشک و کشمش را در مقداری روغن به صورت جداگانه سرخ نمایید.
زیر را از قبل خیس کنید و بعد از خیس خوردن روی پارچه ای پهن نمایید تا خشک شود.
برنج از قبل خیس خورده را به روش آبکش تهیه نمایید.
بعد از اینکه دانه های برنج از خامی گرفته و نرم شدند درون آبکش بریزید.
کف قابلمه ای مناسب روغن و مقداری زعفران دم کرده بریزید و روی حرارت قرار دهید.
بعد از اینکه روغن داغ شد کف قابلمه را مقداری زیره ریخته و با برنج مخلوط نمایید.
در این مرحله به دو روش میتوانید تهیه نمایید.
روش اول اینکه بعد از ته دیگ: زیره و برنج را به صورت لایه لایه تا انتها بریزید و مقداری کره آب شده یا روغن را روی برنج بپاشید سپس روی درب را دم کنی قرار داده تا برنج دم بکشد و بعد از دم کشیدن درون ظرف مناسب ریخته و با گوشت قلقلی و زرشک و کشمش تزیین و میل نمایید.
روش دوم: اینکه میتوانید بعد از گذاشتن ته دیگ مورد نظر ، مواد گوشتی ؛ زیره و برنج را باهم مخلوط و یا به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و مقداری کره روی برنج ریخته و سپس اجازه دهید برنج دم بکشد.
بعد از دم کشیدن با زرش و کشمش تزیین و میل کنید.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.