شیرینی برنجی یکی از شیرینی های ثابت سفره های عیدانه گیلانی هاست. عطر و طعم بی نظیر این شیرینی ارتباط مستقیم با آرد برنجی است که استفاده میشود. بهتر است از آرد برنج ایرانی و صد البته برنج هاشمی استفاده کنید .

مواد لازم جهت تهیه شیرینی برنجی :

آرد برنج ۲ پیمانه
روغن جامد یا کره۱ پیمانه
پودر شکر۱ پیمانه
تخم‌مرغ۲ عدد
پودر هل نصف قاشق چایخوری
گلابنصف پیمانه
پودر خرفه برای تزئینبه میزان لازم

 

طرز تهیه شیرینی برنجی :

جهت تهیه شیرینی برنجی ابتدا سفیده و زرده تخم‌مرغ‌ها را جدا کنید و سفیده را در ظرفی بریزید و با همزن برقی، آن را بزنید تا

پفکی شود و از ظرف نریزد.

دو قاشق پودر شکر به سفیده اضافه کنید و مجددا آن را بزنید تا سفیده کشدار شده و سپس هل و بقیه پودر شکر را هم با مواد

مخلوط کنید تا صاف و یکدست شود.

در مرحله بعد زرده‌های تخم‌مرغ و گلاب را به مواد افزوده و مخلوط کنید. آرد برنج را دوبار الک کنید و کم‌کم به مایه شیرینی

اضافه و با قاشق هم بزنید.

خمیر آماده شده را به مدت یک شبانه‌روز در ظرف در بسته استراحت دهید.

فر را از قبل گرم کنید و کف سینی فر را با ورق کاغذ روغنی بپوشانید.

از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و با دست آن را گرد کنید و با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید و کمی دانه خرفه روی آن بپاشید.

شیرینی را به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد در طبقه بالای فر قرار دهید.

بعد از خاموش کردن فر، اجازه دهید شیرینی در فر بماند و خنک شود.

وقتی کاملا سرد شد، از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مناسب چیده و روی آنها را بپوشانید.

*نکته*

لازم به ذکر است می‌توانید به خمیر این شیرینی مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید نان برنجی زعفرانی تهیه کنید.