تمشک یک میوه جنگلی شمالی است که علاوه ببر طعم فوق العاده آن طعم بسیار عالی دارد. این میوه خوشمزه در اواخر بهار و تابستان موجود است. پیشنهاد میکنیم این مربای تابستانه لذیذ را تهیه کنید و لذت ببرید .

میوه تمشک

مواد لازم جهت تهیه مربای تمشک :

شکر۶۵۰ گرم
تمشکیک کیلوگرم
آبلیمو یک قاشق چایخوری
آب ولرم به میزان لازم

طرز تهیه مربای تمشک :

برای تهیه مربای تمشک ابتدا برگ و دم تمشک ها را جدا کنید.

سپس تمشک ها را چند بار با کمک آب سرد بشویید .

تمشک های شسته شده را درون صافی بریزید تا آب اضافی از آن ها خارج شود.

در مرحله بعدی طرز تهیه مربای تمشک درون قابلمه لعابی مناسبی تمشک ها را بریزید.

لا به لای تمشک ها شکر بریزید.

سپس قابلمه را به مدت ۶ تا ۱۰ ساعت در یخچال قرار دهید توجه داشته باشید که حدود ۵۰ گرم از شکر را باید

نگه دارید تا در زمان خارج کردن قابلمه از یخچال باقی مانده شکر را روی تمشک ها بریزید.

در مرحله بعدی دستور تهیه مربای تمشک قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و باقی مانده شکر ها را روی تمشک ها ریخته و آب ولرم را به مخلوط تمشک و شکر بیفزایید.

حرارت گاز را زیاد کنید تا آب مربا به دمای جوش برسد.

سپسس حرارت گاز را کم کنید تا مربا به غلظت مناسب برسد و آبلیمو را به مربا تمشک اضافه کنید.

بعد از گذشت چند دقیقه قابلمه مربا را از روی حرارت گاز بردارید و به مدت چند ساعت اجازه دهید تا مربا درون قابلمه بماند. تا به طور کامل سرد شود و شربت آن غلیظ شود.

مربا را می توانید بعد از خنک شدن درون بطری شیشه ای درب داری بریزید و درب بطری شیشه ای را ببندید سپس مربا را درون یخچال قرار دهید.

نکات طلایی برای پخت بهتر مربا تمشک

بهتر است همه مربا ها به جزء مربای به را درون قابلمه لعابی بپزید.

برای تشخصی اینکه مربا به غلظت کافی رسیده است مقداری از شربت مربا را به کمک قاشق بردارید و بعد از اینکه شربت مربا کمی سرد شد قاشق مربا را برگردانید؛ اگر مربا به غلظت کافی رسیده باشد از قاشق بیرون نمی ریزد.

در طرز تهیه مربای تمشک برای پخت مربا از آب ولرم استفاده کنید زیرا آب ولرم باعث حفظ رنگ تمشک ها می شود.

در هنگام پخت مربا تمشک درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ مربا تیره نشود.

برای جلوگیری از کپک زدن مربا باید در اواخر پخت مربای تمشک به آن مقداری آبلیمو اضافه کنید.

طرز تهیه شیرینی برنجی گیلان