طرز تهیه مربای تمشک وجشی یکی از روش هایی است که می توان اطین میوه را در همه فصول مورد استفاده قرار داد. تمشک یک میوه جنگلی شمالی است که علاوه بر طعم فوق العاده آن خواص بسیاری دارد. این میوه خوشمزه در اواخر بهار و تابستان موجود بوده که می توان با استفاده از روش صحیح تهیه مربا تمشک بدون دانه یا با دانه در سایر فصول سال سرو نمود. در ادامه ی مقاله از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت قصد داریم به طرز تهیه مربای تمشک گیلانی، طرز تهیه مربا و شربت تمشک و نکاتی درباره تهیه ی آن بپردازیم. همراه ما باشید.
مواد لازم جهت تهیه مربای تمشک جنگلی:
شکر | 650 گرم |
تمشک | یک کیلوگرم |
آبلیمو ترش | یک قاشق چایخوری |
آب ولرم | به میزان لازم |
طرز تهیه مربای تمشک مازندران:
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه مربا تمشک ابتدا لازم است تمشک ها را تمیز کرده و سپس داخل قابلمه مناسب بریزید. پس از آن شکر را در بین تمشک ها ریخته و قابلمه را تا 12 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
مرحله دوم
در این مرحله، پس از گذشت زمان معین شده، قابلمه را از یخچال خارج کرده و آب ولرم را به قابلمه اضافه کنید. در ادامه این مرحله قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده تا آب داخل آن جوش آید. پس از جوش آمدن آب، حرارت را کمتر از قبل کنید.
مرجله سوم
در این مرحله از طرز تهیه مربای تمشک بدون دانه، کف های روی آن را کاملا گرفته تا مربا خوش رنگ و شفاف شود. لازم است اجازه دهید تا مربا به قوام و غلظت مناسب برسد.
مرحله چهارم
زمان تقریبی برای ایجاد قوام مربا، 30 تا 45 دقیقه بوده که پس از آن لازم است بررسی کرده تا مربا به غلظت مناسب برسد. در این مرحله از طرز تهیه مربای تمشک یخ زده بهتر است مقدار کمی برای تست آن کنار گذاشته تا دمای آن با دمای محیط یکسان شود.
مرحله پنجم
برای تست آن لازم است مربا را بین انگشتان قرار داده و در صورتی که همانند نخ کشیده شد، نشان دهنده ی آماده شدن مربا تمشک می باشد. همچنین در صورتی که شهد آن آبکی باشد، لازم است مربا روی حرارت بماند تا کاملا آماده بشود. پس از گذر از مرحله آماده سازی، آبلیمو را به آن ترکیب اضافه کرده و از روی حرارت میداریم.
مرحله ششم
در این مرحله لازم است به مربا زمان داده تا کاملا دمای آن با دمای محیط یکسان شده و سپس داخل ظرف شیشه ای یا پلاستیکی ریخته و درب آن را به گونه ای ببندید تا از جریان هوا به داخل ظرف جلوگیری شود. همچنین می توانید در جهت جلوگیری از کپک زدگی داخل یخچال نگهداری کنید. در صورتی که تمایل به نگهداری مربا در مدت زمان بیشتری دارید، می توانید آن را داخل فریزر نگهداری کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر مربا تمشک
بهتر است همه مربا ها به جزء مربای به را درون قابلمه لعابی بپزید.
می توانید برای طرز تهیه مربای تمشک مازندرانی از گلاب و وانیل نیز استفاده کنید.
در صورتی که تمشک مورد نظر طعم ترشی دارد، می توانید آبلیمو را از ترکیب حذف کنید لازم به ذکر است که آبلیمو علاوه بر طعم بخشیدن به مربا، از کپک زدگی آن جلوگیری می کند، که می توانید مقداری کمی نیز از آن استفاده کنید.
بهتر است در طرز تهیه مربای تمشک وحشی از آب ولرم استفاده کرده تا رنگ آن حفظ شود.
در هنگام پخت این مربای خوشمزه بهتر است در قابلمه را باز گذاشته تا رنگ آن تیره نشود.
کلام آخر:
در مقاله ی طرز تهیه مربای تمشک گیلانی تلاش کردیم تا به شما طرز تهیه مربای تمشک مرحله به مرحله را آموزش دهیم. این مربا یکی از خوش طعم ترین و مقوی ترین انواع مربا می باشد. در طرز تهیه مربای تمشک می توان به صورت یخ زده نیز استفاده نمود. در صورتی که تمایل دارید از آموزش بیشتری بهره ببرید، با فروشگاه آنلاین گیلان کشت همراه باشید.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:2 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره
سلام…دوتا پرسش دارم.
۱ غیر از ظرف لعابی مثلا با دیگ رویی نمیشه مربا پخت؟
۲ چرا بعضیا میگن درب قابلمه باید موقع پخت مربا باز باشه تا مربا تیره نشه…یه عده دیگه میگن درب بسته باشه تا تیره نشه،،واقعا کدومش درسته؟؟
ممنونم اگ پاسخ بدین.
سلام
امکان استفاده از ظرف رویی هم هست ولی بهتره از لعابی استفاده کنید .
سلام…بعضی ها میگن بهتره درب قابلمه بسته باشه تا تیره نشه..شما میگید باز باشه..کدوم درسته و به چه دلیل؟
سلام
بله درب باز باشه رنگ بهتری میگیره .
سلام
درب باز باشه رنگ بهتری میگیره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:2 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
سلام ممنون ازآموزشتون.برای ۱۵ کیلو مربای تمشک چقدرآبلیمو اضافه کنیم؟وگلاب ووانیل.ممنون
سلام وقتتون بخیر
به ازای هر کیلو یک قاشق ابلیمو
گللب و وانیل کاملا سلیقه ای هستش