
اگر عاشق غذاهای اصیل و البته خوشمزه هستید، برایتان خبر خوشی داریم. چون قرار است به سراغ یک غذای اصیل و بسیار خوشمزه برویم. بله به سراغ کوفته برنجی. این غذای مفید و پر خاصیت را هم می توانید با نان نوش جان کنید و هم بدون نان.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
برنج: 1 پیمانه
پیاز: 1 عدد
لپه: نصف پیمانه
سبزی کوفته (شامل جعفری، نعناع، پیازچه، تره، مرزه و ترخون): 300 گرم
آرد نخودچی: 1 قاشق غذاخوری
گردو، زرشک و آلو: به میزان لازم
زعفران، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه: به مقدار دلخواه
طرز تهیه کوفته برنجی
و حالا می رویم سراغ قسمت خوشمزه ی ماجرا. می رویم تا کوفته برنجی را گام به گام آماده کنیم و بپزیم.
- اول برنج را شسته و نزدیک نیم ساعت بخیسانید. پس از نیم ساعت آب برنج را دور ریخته و آن را همراه با نمک و آب داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید برنج خوب بپزد و دم بکشد.
- لپه هایی را که از شب قبل شسته و خیسانده اید با مقداری آب، داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید.
- وقتی لپه ها پخته شد آنها را آبکش کنید. برنج های پخته شده و لپه ها را داخل کاسه بریزید. گوشت چرخ کرده و سبزی های ساطوری شده را نیز به مواد اضافه نمایید. حالا ادویه و آرد نخودچی را هم اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
- مقداری از مواد را بردارید و داخل آن را گود کنید و زرشک و گردو و آلو را داخل آن قرار دهید. سپس مواد را روی هم بگذارید و گرد نمایید.
- همه کوفته ها را به همین شکل آماده نمایید و داخل دیس یا سینی بچینید. سینی را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید و داخل آن روغن بریزید تا داغ شود. پیازهای خلالی شده را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید و ادویه را اضافه کنید. سپس کمی آب اضافه کنید تا جوش بیاید.
- وقتی آب جوش آمد، کوفته ها را خیلی آرام داخل آب قرار دهید به گونه ای که روی کوفته ها با آب پوشیده شود.
- اجازه دهید کوفته های به مدت یک ساعت با شعله کم بپزند.
- پس از یک ساعت و نهایتا یک و نیم ساعت، کوفته های شما آماده است. نوش جانتان.