
قابلی پلو را با نام کابلی پلو نیز می شناسند. این غذا از غذاهای محبوب افغانستان است. اما به دلیل پخت ساده، در بین ایرانیان نیز بسیار پرطرفدار می باشد. در این مقاله از طرز تهیه این غذای خوشمزه خواهیم گفت.
مواد لازم برای 4 نفر
برنج: 4 پیمانه
گوشت گوسفندی: 400 گرم
هویج: 4 عدد
پیاز: 2 عدد متوسط
زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
کشمش پلویی: نصف لیوان
خلال پسته، هل و میخک کوبیده شده، دارچین، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، زنجبیل و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه قابلی پلو
مراحل پخت قابلی پلو بسیار آسان و جذاب است. حالا برویم و شروع کنیم:
برای پخت قابلی پلو، در ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید.
پس از سبک شدن پیاز، هل و میخک و دارچین و زنجبیل و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان بیرون بیاید.
بروید سراغ گوشت ها و آنها را خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت ها تغییر کرد، 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر نمایید تا آب به جوش آید.
پس از به جوش آمدن آب، کف ها را بردارید و دور بریزید. حالا درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت ها بپزند.
پس از پختن گوشت ها، زعفران دم کرده و نمک را به گوشت اضافه کنید.
هویج ها را به صورت خلالی خرد کنید و با کمی روغن یا کره تفت دهید سپس کشمش ها را هم اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این مرحله، آب گوشت را صاف کنید و گوشت را با مواد دیگر مخلوط کنید.
داخل قابلمه آب بریزید و بگذارید که به جوش آید. برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه کنید و پس از 10 دقیقه آبکش نمایید.
در این مرحله کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ سیب زمینی ورقه شده یا نان را کف قابلمه قرار دهید. سپس یک لایه برنج و یک لایه گوشت و مواد دیگر را داخل قابلمه بریزید و این مرحله را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در هر مرحله 2 قاشق از آبِ گوشت را هم روی مواد بریزید.
حالا درب قابلمه را بگذارید و 45 دقیقه صبر کنید تا برنج خوب دم بکشد.
قابلی پلو آماده است. آن را در ظرف بکشید و با خلال پسته تزئین نمایید و نوش جان کنید.