دلمه برگ مو یکی از لذیذ ترین و معروف ترین غذای های ایرانی است که به عنوان پیش غذا و حتی غذای کامل به روی سفره می آید. در فصل بهار به دلیل فراوانی برگ موی تازه بیشترین زمان طبخ و صرف آن است . 

مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو :

 برگ مو  به مقدار لازم
 گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
برنج    یک پیمانه
 سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز  کمی بیشتر ۳۰۰ گرم
 پیاز  متوسط دو عدد
 لپه    یک پیمانه
  نمکبه مقدار لازم

مواد لازم برای چاشنی دلمه :

  آب  یک پیمانه
سرکه  نصف پیمانه
 شکر یک قاشق غذا خوری
نمکبه مقدار کم

طرز تهیه دلمه برگ مو :

جهت تهیه دلمه برگ مو ابتدا باید لپه و برنج رو از قبل خیس بدیم. پیازهارو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن به همراه زردچوبه تفت میدیم. کمی که سبک شد و رنگش طلایی شد گوشت و رو اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم تفتش میدیم.

برنج و لپه ها رو هم نیم پز میکنیم و به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم.

فقط حواستون باشه که تا حد زیادی پخته باشه. بعد هم سبزی رو اضافه میکنیم و اگر دوست داشتین یه قاشق رب گوجه هم به دلمه برگ مو اضافه کنین.

اگر زرشک دوست داشته باشین میتونین به مواد، زرشک هم اضافه کنین و تفت بدین.

نمک هم یادتون نره. مواد داخل دلمه ما آماده است.

مواد رو داخل برگها بپیچین و به پشت در قابلمه بچینید. دلمه هارو کیپ هم بچینین و چاشنی رو روش بریزین.

حواستون باشه که چاشنی خیلی کم هست، در حدی که انتهای قابلمه رو پر کنه و در واقع دلمه ها باید با بخار چاشنی پخته بشن.

در قابلمه رو بگذارید و نیم تا یک ساعتی روی حرارت ملایم باشه تا بپزه.

 

فوت وفن پیچیدن دلمه ها :

برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست. باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.

برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.