طرز تهیه دلمه برگ مو
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز دهی کاربران
( رای)
دلمه برگ مو یکی از لذیذ ترین و معروف ترین غذای های ایرانی است که به عنوان پیش غذا و حتی غذای کامل به روی سفره می آید. در فصل بهار به دلیل فراوانی برگ موی تازه بیشترین زمان طبخ و صرف آن است .
مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو :
برگ مو | به مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج | یک پیمانه |
سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز | کمی بیشتر ۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط | دو عدد |
لپه | یک پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
مواد لازم برای چاشنی دلمه :
آب | یک پیمانه |
سرکه | نصف پیمانه |
شکر | یک قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار کم |
طرز تهیه دلمه برگ مو :
جهت تهیه دلمه برگ مو ابتدا باید لپه و برنج رو از قبل خیس بدیم. پیازهارو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن به همراه زردچوبه تفت میدیم. کمی که سبک شد و رنگش طلایی شد گوشت و رو اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم تفتش میدیم.
برنج و لپه ها رو هم نیم پز میکنیم و به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم.
فقط حواستون باشه که تا حد زیادی پخته باشه. بعد هم سبزی رو اضافه میکنیم و اگر دوست داشتین یه قاشق رب گوجه هم به دلمه برگ مو اضافه کنین.
اگر زرشک دوست داشته باشین میتونین به مواد، زرشک هم اضافه کنین و تفت بدین.
نمک هم یادتون نره. مواد داخل دلمه ما آماده است.
مواد رو داخل برگها بپیچین و به پشت در قابلمه بچینید. دلمه هارو کیپ هم بچینین و چاشنی رو روش بریزین.
حواستون باشه که چاشنی خیلی کم هست، در حدی که انتهای قابلمه رو پر کنه و در واقع دلمه ها باید با بخار چاشنی پخته بشن.
در قابلمه رو بگذارید و نیم تا یک ساعتی روی حرارت ملایم باشه تا بپزه.
فوت وفن پیچیدن دلمه ها :
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست. باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.
برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.