باسترما یکی از معروف ترین غذاهای اطراف آستارا میباشد که کمتر کسی میشود به آستارا سفر کند و این غذای فوق العاده را میل نکرده باشد .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم :

 

برنج ۴ پیمانه
اردک ۱ عدد
گردو۳۰۰ گرم
رب انار۱ قاشق
رب آلوچه۱ قاشق
آلو خشک ۱۰ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
سبزی معطر ( جعفری ، نعناع ، چوچاق ، خالواش )  ۳۰۰گرم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه این غذا ابتدا اردک پاک شده را آغشته به رب انار و رب آلوچه کنید و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید . مقداری نمک و فلفل و زردچوبه را به همراه یک پیاز حلقه شده به اردک اضافه نمایید .

برنج را با آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید .

زمانیکه گوشت اردک نرم شد آن را از آب خارج کنید .

پیاز رنده شده ، گردوی آسیاب شده ، سبزی خورد شده ، آلو خشک ، رب انار ، رب آلوچه و نمک و فلفل و مقداری زردچوبه را باهم مخلوط نمایید .

سپس شکم اردک را با مواد بالا پر کنید و انتهای شکم را با نخ و سوزن یا خلال دندان به هم بچسبانید تا مواد بیرون نریزد .

اطراف اردک را مجددا به مقدار کمی رب آلوچه آغشته میکنید .

برنج را به روش آبکش تهیه کنید و زمانیکه آب برنج را کشیدید قابلمه را همراه با روغن روی حرارت قرار داده و بعد از اینکه روغن داغ شد ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه بچینید .

در این مرحله مقداری از برنج را ریخته سپس اردک شکم پر را درون قابلمه قرار دهید و مابقی برنج را روی اردک بریزید تا کاملا پوشانده شود .

درب قابلمه را گذاشته تا برنج بخار بگیرد سپس یک استکان آب جوش را از دیواره قابلمه در اطراف برنج میریزیم . توجه کنید که روی اردک نریزید .

درب قابلمه را دم کنی گذاشته و اجازه میدهیم برنج دم بکشد .

سپس برنج و اردک را درون ظرف مناسب ریخته و سرو کنید .

 

نکات طلایی پخت بهتر باسترما

اگر اردک در دسترس نداشتید از مرغ یا جوجه محلی استفاده کنید .

در صورت نداشتن سبزی محلی از سبزی مخصوص کوکو استفاده کنید .

مقدار ترش و شیرینی این غذا به ذائقه سرو کنندگان بستگی دارد .