آش ترش یک غذای ایرانی است که ریشه طبخ آن به استان های شمالی برمیگردد .

اگر این آش را با برنج ایرانی طبخ کنید قطعا یکی از طرفداران ثابت آن میشوید.

مواد لازم جهت پخت آش ترش :

سبزی ( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج ، نعناع)  ۱کیلو
باقالی  نیم کیلو
آبغوره یا گوجه سبز ترش    ۲لیوان
برنج   نیم کیلو
سیر  ۲بوته

طرز تهیه :

جهت تهیه آش ترش ابتدا برنج و باقالی را خیس کرده و آن را همراه با سبزی می‌‌‌‌‏پزیم به صورتی که برنج کاملا له شود، سیر را له می‌‌‌‌‏کنیم و با مقداری نمک و زردچوبه سرخ می‌‌‌‌‏کنیم تا طلایی شود و بعد به مواد آبغوره اظافه می‌‌‌‌‏کنیم تا جا بیفتد.

 

*نکته*

-بهتره است از باقالی تازه و برنج خرد شده، استفاده کنیم.

-آب مواد باید دو برابر سطح برنج، سبزی و باقالی باشد.

-د صورت تمایل می توانید از روغن استفاده کنید.

-به جای سیر می‌‌‌‌‏توان از موسیر یا پودر سیر استفاده کرد.

-این آش برای عصرانه یا خانم های بار دار( به عنوان ویارانه) مصرف می‌‌‌‌‏شود.

– در شمال ایران، این آش را با ماهی شور و ترب سفید مصرف می‌‌‌‌‏کنند.