طرز تهیه آش ترش

آش ترش
آش

 

آش ترش یک غذای ایرانی است که ریشه طبخ آن به استان های شمالی برمیگردد. اگر این آش را با برنج ایرانی طبخ کنید قطعا یکی از طرفداران ثابت آن میشوید.

 

مواد لازم جهت پخت آش ترش:

سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج ، نعناع) ۱ کیلو
باقالی نیم کیلو
آبغوره یا گوجه سبز ترش ۲ لیوان
برنج نیم کیلو
سیر ۲ بوته

طرز تهیه:

جهت تهیه آش ترش ابتدا برنج و باقالی را خیس کرده و آن را همراه با سبزی می‌‌‌‌‏پزیم به صورتی که برنج کاملا له شود، سیر را له می‌‌‌‌‏کنیم و با مقداری نمک و زردچوبه سرخ می‌‌‌‌‏کنیم تا طلایی شود و بعد به مواد آبغوره اظافه می‌‌‌‌‏کنیم تا جا بیفتد.

نکات طلایی:

بهتره است از باقالی تازه و برنج خرد شده، استفاده کنیم.

آب مواد باید دو برابر سطح برنج، سبزی و باقالی باشد.

در صورت تمایل می توانید از روغن استفاده کنید.

به جای سیر می‌‌‌‌‏توان از موسیر یا پودر سیر استفاده کرد.

این آش برای عصرانه یا خانم های بار دار( به عنوان ویارانه) مصرف می‌‌‌‌‏شود.

در شمال ایران، این آش را با ماهی شور و ترب سفید مصرف می‌‌‌‌‏کنند.