آلبالو یکی از میوه هایی است که به شدت از گرمازدگی جلوگیری میکند به همین دلیل آلبالو پلو از قدیم الایام جز غذاهای معروف تابستانه بشمار می آید که با برنج ایرانی طبخ میشود. با فریز کردن آلبالو در فصل تابستان میتوانید در سایر فصول هم لذت این غذای خوشمزه را بر سر سفره های خود ببرید. با آموزش این غذای لذیذ با ما همراه باشید. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
آلبالو | 700 گرم |
پیاز | 1 عدد |
شکر | 1 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه و دارچین | به میزان لازم |
خلال پسته و خلال بادام | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه:
جهت تهیه این غذا ابتدا آلبالو ها را در ظرفی ریخته و لابه لای آن را با شکر پر کنید و به مدت 4 ساعت استراحت دهید تا آلبالو ها آب بیوفتد.
برنج را قبل از پخت به مدت 4 ساعت خیس کنید.
بعد از اینکه آلبالو ها آب افتاد ان را روی حرارت ملایم قرار دهید و دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید تا به آرامی بپزد.
در این مرحله توجه کنید که آلبالو ها نباید له شوند و امکان سر ریز شدن آن خیلی زیاد است.
بعد از اینکه آلبالو ها پخته شدند آن را درون آبکش ریخته و شربت را کنار بگذارید.
گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زرچوبه ورز دهید و به صورت قلقلی های کوچک تهیه و درون روغن سرخ کنید.
برنج را به روش آبکش یعنی 7 پیمانه آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید و برنج خیس خورده را درون آب ریخته تا بپزد. سپس آبکش کنید.
ته قابلمه را مقداری روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را بچینید . سپس به صورت یک لایه برنج و یک لایه آلبالو و گوشت مواد را درون قابلمه بریزید توجه کنید که لایه آخر باید حتما برنج سفید باشد تا زمانی که برنج دم کشید از روی آن برداشته و با زعفران مخلوط کنید.
قبل از اینکه لایه آخر را درون قابلمه بریزید مقداری از شربت آلبالو و آب را به صورت دورانی روی برنج بپاشید تا برنج به خوبی دم بکشد و رنگ زیبای آلبالو به خورد برنج برود.
خلال بادام و خلال پسته را در کمی روغن و گلاب تفت دهید.
بعد از دم کشیدن برن آن را ظرف مورد نظر بریزید و با برنج زعفرانی و خلال بادام و خلال پسته تزیین و میل نمایید.
نکات طلایی پخت بهتر آلبالو پلو:
لازم است بدانید در صورت تمایل میتوانید گوشت های قلقلی را با مواد آلبالو پلو مخلوط نکنید و موقع سرو به صورت جداگانه میل نمایید.
اگر گوشت در دسترس نداشتید از مرغ استفاده کنید.
میتوانید مرغ یا گوشت را بپزید و به صورت ریش ریش لابه لای برنج بریزید.
توجه کنید برنج زمان آبکش نباید زیاد نرم شود زیرا به دلیل وجود آلبالو زمان دم کشیدن باعث میشود برنج نرم و بهم بچسبد.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.