عدس جزء حبوبات بسیار مقوی است که خواص بیشماری از جمله تقویت حافظه ، رفع کم خونی ، درمان زخم معده و… دارد .

عدس پلو از آن دسته از غذاهایی است که صرف آن به صورت مدام پیشنهاد میشود .

 پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

 

مواد لازم :

برنج ایرانی ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
عدس ۱ پیمانه
پیاز۱ عدد بزرگ
کشمش۱ پیمانه
زرشک نصف پیمانه
زعفران ۳ قاشق غذاخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم

 

طرز  تهیه :

جهت تهیه عدس پلو ابتدا عدس را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه و نصف پیاز بر روی حرارت قرار دهید تا خامی عدس گرفته شود .

در مرحله بعد پیاز را رنده یا خیلی ریز خورد کنید و درون ماهیتابه ای مناسب بریزید و تفت دهید.

بعد از اینکه پیاز ها رنگشان کمی تغییر کرد گوشت چرخ کرده ،نمک ، فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید و درب ظرف را بگذارید تا

گوشت بپزد. بعد از اینکه گوشت و پیاز کاملا تفت خوردند در صورت تمایل مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید .

این کار باعث خوش رنگ و خوش طعم تر شدن مواد میشود .

برنج را که از قبل خیس کردید به صورت آبکش تهیه کنید یعنی بعد از اینکه دانه های برنج از خامی گرفته شدند ، عدس را درون قابلمه

ریخته و کاملا مخلوط و بعد از حدود ۵ دقیقه آن را آبکش نمایید .

کف قابلمه ای مناسب کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد ته دیگ مورد نظر را درون قابلمه

بچینید ( اینکار باعث ترد شدن ته دیگ میشود ) .

در این مرحله به دو روش میتوانید عدس پلو را تهیه کنید .

روش اول میتوانید مخلوط عدس و برنج را با مواد گوشتی به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و درب قابلمه بگذارید تا دم بکشد .

در روش دوم میتوانید مخلوط برنج و عدس را به آرامی درون قابلمه بریزید و روع آن دمکنی قرار دهید  تا دم بکشد و مواد گوشتی را به صورت قلقلی در آورده و یا به صورت عادی در کنار عدس پلو میل کنید .

کشمش و زرشک را ۱ ساعت قبل در آب خیس کنید و به صورت جداگانه در کمی روغن  و مقداری دارچین تفت دهید و در کنار این غذای مقوی میل نمایید .

وقتی عدس پلو دم کشید جهت زیبایی مقداری از آن را با زعفران مخلوط و با مواد گوشتی ، کشمش و زرشک تزیین نمایید .

 

نکات طلایی طبخ بهتر عدس پلو :

اگر گوشت در دسترس ندارید میتوانید از سویا استفاده کنید .

اگر از سویا استفاده کردید حتما نیم ساعت آن را درون آب خیس کنید و در زمان تفت دادن از یک تکه فلفل دلمه جهت خوش عطر شدن غذا استفاده نمایید .

جهت تهیه ته دیگ میتوانید از سیب زمینی ، نان لواش ، کاهو و … استفاده نمایید .