طرز تهیه عدس پلو
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز دهی کاربران
( رای)
عدس جزء حبوبات بسیار مقوی است که خواص بیشماری از جمله تقویت حافظه ، رفع کم خونی ، درمان زخم معده و… دارد .
عدس پلو از آن دسته از غذاهایی است که صرف آن به صورت مدام پیشنهاد میشود .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم :
برنج ایرانی | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
عدس | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
کشمش | ۱ پیمانه |
زرشک | نصف پیمانه |
زعفران | ۳ قاشق غذاخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه عدس پلو ابتدا عدس را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه و نصف پیاز بر روی حرارت قرار دهید تا خامی عدس گرفته شود .
در مرحله بعد پیاز را رنده یا خیلی ریز خورد کنید و درون ماهیتابه ای مناسب بریزید و تفت دهید.
بعد از اینکه پیاز ها رنگشان کمی تغییر کرد گوشت چرخ کرده ،نمک ، فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید و درب ظرف را بگذارید تا
گوشت بپزد. بعد از اینکه گوشت و پیاز کاملا تفت خوردند در صورت تمایل مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید .
این کار باعث خوش رنگ و خوش طعم تر شدن مواد میشود .
برنج را که از قبل خیس کردید به صورت آبکش تهیه کنید یعنی بعد از اینکه دانه های برنج از خامی گرفته شدند ، عدس را درون قابلمه
ریخته و کاملا مخلوط و بعد از حدود ۵ دقیقه آن را آبکش نمایید .
کف قابلمه ای مناسب کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد ته دیگ مورد نظر را درون قابلمه
بچینید ( اینکار باعث ترد شدن ته دیگ میشود ) .
در این مرحله به دو روش میتوانید عدس پلو را تهیه کنید .
روش اول میتوانید مخلوط عدس و برنج را با مواد گوشتی به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و درب قابلمه بگذارید تا دم بکشد .
در روش دوم میتوانید مخلوط برنج و عدس را به آرامی درون قابلمه بریزید و روع آن دمکنی قرار دهید تا دم بکشد و مواد گوشتی را به صورت قلقلی در آورده و یا به صورت عادی در کنار عدس پلو میل کنید .
کشمش و زرشک را ۱ ساعت قبل در آب خیس کنید و به صورت جداگانه در کمی روغن و مقداری دارچین تفت دهید و در کنار این غذای مقوی میل نمایید .
وقتی عدس پلو دم کشید جهت زیبایی مقداری از آن را با زعفران مخلوط و با مواد گوشتی ، کشمش و زرشک تزیین نمایید .
نکات طلایی طبخ بهتر عدس پلو :
اگر گوشت در دسترس ندارید میتوانید از سویا استفاده کنید .
اگر از سویا استفاده کردید حتما نیم ساعت آن را درون آب خیس کنید و در زمان تفت دادن از یک تکه فلفل دلمه جهت خوش عطر شدن غذا استفاده نمایید .
جهت تهیه ته دیگ میتوانید از سیب زمینی ، نان لواش ، کاهو و … استفاده نمایید .