عدس جزء حبوبات بسیار مقوی است که خواص بیشماری از جمله تقویت حافظه، رفع کم خونی، درمان زخم معده و… دارد. عدس پلو از آن دسته از غذاهایی است که صرف آن به صورت مدام پیشنهاد میشود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
عدس | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
کشمش | 1 پیمانه |
زرشک | نصف پیمانه |
زعفران | 3 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه:
جهت تهیه عدس پلو ابتدا عدس را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه و نصف پیاز بر روی حرارت قرار دهید تا خامی عدس گرفته شود.
در مرحله بعد پیاز را رنده یا خیلی ریز خورد کنید و درون ماهیتابه ای مناسب بریزید و تفت دهید.
بعد از اینکه پیاز ها رنگشان کمی تغییر کرد گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید و درب ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.
بعد از اینکه گوشت و پیاز کاملا تفت خوردند در صورت تمایل مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید. این کار باعث خوش رنگ و خوش طعم تر شدن مواد میشود.
برنج را که از قبل خیس کردید به صورت آبکش تهیه کنید یعنی بعد از اینکه دانه های برنج از خامی گرفته شدند، عدس را درون قابلمه ریخته و کاملا مخلوط و بعد از حدود 5 دقیقه آن را آبکش نمایید.
کف قابلمه ای مناسب کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد ته دیگ مورد نظر را درون قابلمه بچینید (اینکار باعث ترد شدن ته دیگ میشود).
در این مرحله به دو روش میتوانید عدس پلو را تهیه کنید.
روش اول: میتوانید مخلوط عدس و برنج را با مواد گوشتی به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و درب قابلمه بگذارید تا دم بکشد.
در روش دوم: میتوانید مخلوط برنج و عدس را به آرامی درون قابلمه بریزید و روع آن دمکنی قرار دهید تا دم بکشد و مواد گوشتی را به صورت قلقلی در آورده و یا به صورت عادی در کنار عدس پلو میل کنید.
کشمش و زرشک را 1 ساعت قبل در آب خیس کنید و به صورت جداگانه در کمی روغن و مقداری دارچین تفت دهید و در کنار این غذای مقوی میل نمایید.
وقتی عدس پلو دم کشید جهت زیبایی مقداری از آن را با زعفران مخلوط و با مواد گوشتی، کشمش و زرشک تزیین نمایید.
نکات طلایی طبخ بهتر عدس پلو:
اگر گوشت در دسترس ندارید میتوانید از سویا استفاده کنید.
اگر از سویا استفاده کردید حتما نیم ساعت آن را درون آب خیس کنید و در زمان تفت دادن از یک تکه فلفل دلمه جهت خوش عطر شدن غذا استفاده نمایید.
جهت تهیه ته دیگ میتوانید از سیب زمینی، نان لواش ، کاهو و … استفاده نمایید.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:1 ستاره