زیتون، این طلای سبز را بهتر بشناسیم: زیتون یکی از میوه های پرخاصیت و خوشمزه است که با نام انگلیسی Olive و نام علمی Olea europaea نیز شناخته می شود. این طلای سبز در سراسر دنیا دارای تقریبا 2000 گونه مختلف است که هر کدام از آنها دارای ویژگی ها و خواص متفاوتی می باشند. اما به طور کلی مردم فقط 10 الی 20 گونه معروف آن را می شناسند. همانطور که می دانید در کشور ما زیتون به شکل های مختلفی سرو می شود؛ کنسرو شده، پرورده، شور، تلخ، سیاه و… همگی جزو انواع روش های سرو این میوه ارزشمند هستند که طرفداران خاص خودشان را نیز دارند.
درخت زیتون، تقریبا در اوایل تابستان گل می دهد و به مرور زمان میوه آن تشکیل می شود. مرحله برداشت این میوه پرخاصیت تقریبا از اواخر تابستان شروع می شود و تا اواخر پاییز ادامه دارد. گونه های مختلف این میوه که در شهرهای مختلف و با شرایط آب و هوایی مختلف رشد می کنند، ممکن است دیررس یا زودرس باشند. به همین علت برداشت این محصول تقریبا از شروع تا پایان فصل پاییز است.
خوب است تا بدانید در گذشته زیتون نماد صلح و ثروت بوده است. به همین دلیل شاخه ای از آن در پرچم سازمان ملل متحد وجود دارد تا بیانگر اتحاد و صلح بین کشورها باشد. بنابراین لقب طلای سبز واقعا برازنده این میوه است. زیرا این میوه علاوه بر طعم و مزه عالی که دارد، دارای خواص دارویی و درمانی بسیار زیادی است و در سراسر دنیا از شهرت و محبوبیت خاصی برخوردار است.
زیتون یک میوه پرخاصیت است که در طب سنتی و در کشورهای مختلف ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و مصرف آن به شدت توصیه می شود. مزایای این میوه به قدر زیاد است که حتی از برگ آن نیز برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. این روغن این میوه، هسته، برگ و حتی چوب درخت آن نیز دارای اثرات دارویی و درمانی بسیار زیادی هستند. به همین علت باید با ارزش غذایی و خواص دارویی درمانی این میوه آشنا شوید تا بدانید که دادن لقب “طلای سبز” به این میوه واقعا ارزشش را داشته است!برای خرید زیتون درجه یک طارم و رودبار به بخش محصولات سایت گیلان کشت مراجعه کنید.
بررسی ارزش غذایی زیتون
زیتون دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. این موضوع در طب سنتی، طب پزشکی و در تمامی جوامع امروزی به اثبات رسیده است. بنابراین بهتر است به طور دقیق با حقایقی در مورد ارزش تغذیه ای این میوه آشنا شوید تا بدانید مصرف این میوه تا چه حد با ارزش است.
به طور کلی در این طلای سبز، انواع ویتامین ها، املاح، مواد معدنی و مواد مغذی وجود دارد. ترکیبات آلی موجود در این میوه باعث درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها می شود. همچنین به سلامت جسم و روح کمک زیادی می کند. در ادامه نگاه مختصری به ویتامین ها و ترکیبات آلی موجود در هر 100 گرم زیتون می اندازیم.
ویتامین ها | مقدار |
ویتامین E | 19% |
ویتامین A | 8% |
ویتامین K | 2% |
ویتامین B6 | 2% |
املاح و مواد معدنی | مقدار |
چربی | 24% |
فیبر | 13% |
کالری | 125 |
پروتئین | 2% |
سدیم | 65% |
کلسیم | 5% |
آهن | 3% |
مس | 6% |
با خواص و فواید زیتون برای قلب و عروق آشنا شوید
زیتون برای قلب و عروق بسیار مفید است. قلب یکی از اندام های اصلی بدن است. سلامت این عضو تا حد زیادی بر سلامت سایر اعضای بدن تاثیرگذار است. به همین علت باید از فاکتورهای مهم برای سلامت قلب و عروق استفاده کرد. همانطور که می دانید خطرات و بیماری های بسیار زیادی سلامت قلب و عروق بدن را تهدید می کنند؛ حمله قلبی، سکته قلبی، بسته شدن شریان های اصلی قلب و… همگی جزو آسیب هایی هستند که سلامت قلب را تهدید می کنند.
زیتونیکی از مواد خوراکی بسیار ارزشمند برای کمک به حفظ سلامت قلب و عروق بدن است. این طلای سبز دارای مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب غیر اشباع است که همگی آنها تاثیر بسیار زیادی بر سلامت قلب می گذارند. ریسک ابتلا به چربی و کلسترول خون در کسانی که از این میوه استفاده می کنند، بسیار پایین است. همانطور که می دانید، چربی خون و فشار خون به نوعی مکمل یکدیگر هستند. مصرف این طلای سبز هم از برزو چربی خون و هم از بروز فشار خون در بدن جلوگیری می کند.
خوب است تا بدانید این طلای سبز دارای خاصیت ضد انعقاد خون است. به همین علت از بالا رفتن غلظت خون و لخته شدن خون در عروق جلوگیری می کند. به دنبال این اتفاق در بدن، اکسیژن رسانی به اندام ها و ارگان های بدن به خوبی انجام می شود. به همین علت سایر اندام های بدن نیز می توانند به خوبی به فعالیت خود ادامه دهند.