طرز تهیه خالی فوتوکه
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز دهی کاربران
( رای)
خالی فوتوکه یک غذای محلی استان گیلان است که با گوجه سبز یا آلوچه تهیه میشود .
این غذا در شرق گیلان بیشتر از سایر نقاط تهیه و با نان و برنج میل میشود .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم :
آلوچه یا گوجه سبز ترش | ۱ کیلو |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر( گشنیز ؛ نعناع ؛ جعفری ) | ۲۰۰ گرم |
شکر | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه خالی فوتوکه ابتدا آلوچه ها را شسته و با مقداری آب روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد .
در این فاصله سبزی های معطر را شسته و ریز خورد کرده و سپس در روغن سرخ نمایید .
بعد از اینکه آلوچه ها پختند آن را از صافی رد کرده و از دانه جدا کنید .
موادی که از صافی رد شد را روی حرارت قرار داده و سبزی های سرخ شده را نیز اضافه نمایید .
آرد را در یک لیوان آب سرد حل کرده و با خورشت مخلوط کنید .
در مرحله بعد به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه به خورشت خالی فوتوکه بزنید .
اجازه دهید خورشت جوش بخورد و سپس آن را بچشید و به مقدار لازم شکر بریزید .
طعم ترش و شیرینی این غذا به ذائقه شما بستگی دارد .
زمانی که به طعم دلخواه رسیدید تخم مرغ ها را درون یک ظرف دیگر شکسته و با چنگال هم بزنید تا سفیدی و زردی تخم مرغ ها مخلوط شوند .
سپس در مرحله آخر تخم مرغ های هم زده را روی خورشت میریزیم و دیگر هم نمیزنیم .
درب قابلمه را گذاشته تا خورشت جا بیوفتد .
در صورت تمایل میتوانید در این غذا از مرغ فیله شده استفاده نمایید .