خالی فوتوکه یک غذای محلی استان گیلان است که با گوجه سبز یا آلوچه تهیه میشود .

این غذا در شرق گیلان بیشتر از سایر نقاط تهیه و با نان و برنج میل میشود .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم :

 آلوچه یا گوجه سبز ترش ۱ کیلو
آرد۱ قاشق غذاخوری
سبزی معطر( گشنیز ؛ نعناع ؛ جعفری )۲۰۰ گرم
شکر به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
تخم مرغ ۴ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه خالی فوتوکه ابتدا آلوچه ها را شسته و با مقداری آب روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد .

در این فاصله سبزی های معطر را شسته و ریز خورد کرده و سپس در روغن سرخ نمایید .

بعد از اینکه آلوچه ها پختند آن را از صافی رد کرده و از دانه جدا کنید .

موادی که از صافی رد شد را روی حرارت قرار داده و سبزی های سرخ شده را نیز اضافه نمایید .

آرد را در یک لیوان آب سرد حل کرده و با خورشت مخلوط کنید .

در مرحله بعد به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه به خورشت خالی فوتوکه بزنید .

اجازه دهید خورشت جوش بخورد و سپس آن را بچشید و به مقدار لازم شکر بریزید .

طعم ترش و شیرینی این غذا به ذائقه شما بستگی دارد .

زمانی که به طعم دلخواه رسیدید تخم مرغ ها را درون یک ظرف دیگر شکسته و با چنگال هم بزنید تا سفیدی و زردی تخم مرغ ها مخلوط شوند .

سپس در مرحله آخر تخم مرغ های هم زده را روی خورشت میریزیم و دیگر هم نمیزنیم .

درب قابلمه را گذاشته تا خورشت جا بیوفتد .

 در صورت تمایل میتوانید در این غذا از مرغ فیله شده استفاده نمایید .