خالی فوتوکه یک غذای محلی استان گیلان است که با گوجه سبز یا آلوچه تهیه می شود. در این مقاله به طرز تهیه خالی آب گیلانی جهت آشنایی بیشتر شما می پردازیم. همچنین قابل ذکر است که این غذا در شرق گیلان به همراه نان و برنج سرو می شود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم جهت طرز تهیه خالی آب گیلانی:
آلوچه یا گوجه سبز ترش | 1 کیلو |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
سبزی معطر (گشنیز، نعناع و جعفری) | 200 گرم |
شکر | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
تخم مرغ | 4 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خولی ابی:
جهت تهیه خالی فوتوکه ابتدا آلوچه ها را شسته و با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد.
در این فاصله سبزی های معطر را شسته و ریز خورد کرده و سپس در روغن سرخ نمایید.
بعد از اینکه آلوچه ها پخته شده اند، آن را از صافی رد کرده و از دانه جدا کنید.
موادی که از صافی رد شده را روی حرارت قرار داده و سبزی های سرخ شده را نیز اضافه نمایید.
آرد را در یک لیوان آب سرد حل کرده و با خورشت مخلوط کنید.
در مرحله بعد به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه به خورشت خالی فوتوکه بزنید.
اجازه دهید خورشت جوش بخورد و سپس آن را بچشید و به مقدار لازم شکر بریزید.
طعم ترش و شیرینی این غذا به ذائقه شما بستگی دارد.
زمانی که به طعم دلخواه رسیدید تخم مرغ ها را درون یک ظرف دیگر شکسته و با چنگال هم بزنید تا سفیدی و زردی تخم مرغ ها مخلوط شوند.
سپس در مرحله آخر تخم مرغ های هم زده را روی خورشت می ریزیم و دیگر هم نمی زنیم.
درب قابلمه را گذاشته تا خورشت جا بیوفتد.
در صورت تمایل می توانید در این غذا از مرغ فیله شده استفاده نمایید.
کلام آخر:
در مقاله ی طرز تهیه خالی آب گیلانی به دستور پخت خورشت خالی آبی پرداختیم. این غذای خوشمزه را بهتر است با برنج درجه یک ایرانی میل کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.