مرغ پرتقالی و توپک های برنجی یک غذای فرنگی بسیار خوشمزه است که با برنج ایرانی بسیار عالی میشود .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید

مواد لازم :

برنج۲ پیمانه
آب پرتقال ۱ فنجان
آب مرغ ۱ فنجان
پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق غذاخوری
سرکه برنج یا سرکه سیب۱/۴ فنجان
سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده۱ قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز ۱/۲ قاشق غذاخوری
ران مرغ ۲ عدد
نشاسته ذرت۲ قاشق غذاخوری
آرد گندم ۱ فنجان
روغن به مقدار لازم
دانه کنجد۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم

 :طرز تهیه 

جهت تهیه غذای لذیذ مرغ پرتقال با توپک برنجی ابتدا مرغ را فیله کرده و به ابعاد دلخواه خورد کنید و کنار بگذارید.
آب پرتقال، آب مرغ، سیر رنده شده، سرکه، سس سویا، پوست رنده شده ی پرتقال، شکر، زنجبیل  و فلفل قرمز را در ظرفی باهم مخلوط نمایید.
مواد بدست آمده را به دو نیم تقسیم کنید.
مرغ های فیله شده را به یک قسمت از مواد اضافه نمایید و خوب مخلوط کنید. درب ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید تا مرغ طعم‌ دار شود.
برنج را بهتر از به روش کته تهیه نمایید چون هرچه بافت نرم و چسبنده تری داشته باشد در مراحل بعد کار آسان تر میشود. توجه کنید که برنج نباید شفته شود.
برنج پخته شده را به کمک اسکوپ یا یک قاشق به مقدار لازم برمیداریم و با دست به صورت توپک شکل میدهیم. بهتر است ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در یخچال بماند تا خودش را بگیرد.
مابقی مواد مایع را روی حرارت میگذاریم و با مقداری نشاسته آب شده تفت میدهیم تا حدودی سفت شود.
در ظرفی مناسب مقداری نشاسته، آرد و نمک را باهم مخلوط میکنیم.

سپس مرغ های طعمدار را درون این مواد میریزیم و مخلوط میکنیم تا تمام مرغ آردی شود.
سپس توپک برنج و مرغ را یکی در میان به روی سیخ چوبی میکشیم و در روغن فراوان سرخ میکنیم .
بعد از سرخ کردن روی مرغ و توپک برنجی را با سس از قبل آماده شده آغشته میکنیم .


نکات طلایی طبخ بهتر مرغ پرتقالی و توپک برنجی :

هر کدام از مواد داخل سس را میتوانید حذف کنید .
اگر غذای تند دوست ندارید از فلفل سیاه استفاده کنید .
در صورت در دسترس نبودن زنجبیل تازه از پودر زنجبیل استفاده کنید .
این غذا را میتوانید به عنوان وعده کامل و تزیین سفره استفاده کنید .
سینه مرغ هم در این غذا طعم خیلی عالی میدهد .


نوش جان