
زیتون یکی از محصولات و سوغاتی های منطقه رودبار گیلان میباشد. زیتون پرورده از مخلفات اصلی سفره ی مردم شمال کشور است. زیتون پروده را تقریبا با همه ی غذا ها میتوان میل کرد.
مواد لازم جهت تهیه زیتون پرورده:
زیتون بدون هسته | ۵۰۰ گرم |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
رب انار | ۲ پیمانه |
پودر نعناع | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | ۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
دانه انار | ۲ قاشق غذاخوری |
آب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه زیتون پرورده:
جهت تهیه زیتون پرورده در صورتی که زیتونی که تهیه کرده اید شور یا ترش بود بهتر است آن را حدود ۱ ساعت درون آب بخیسانید.
پس از خیساندن زیتون، آنرا آبکشی کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.
در مرحله بعد رب انار را به همراه آبلیمو به زیتون ها اضافه می کنیم و به خوبی با زیتونها مخلوط می کنیم.
گردو را دو بار چرخ می کنیم سپس به زیتون اضافه می کنیم.
نعناع خشک، آویشن خشک، روغن زیتون و دانه انار و آب انار را اضافه می کنیم.
مواد را باید خیلی خوب مخلوط کنیم تا کاملا یکدست شوند.
پس از اینکه مواد را مخلوط کردیم درون یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند.
سپس به همراه غذا های اصلی سرو می کنیم.
نکات مهم:
در صورت تمایل میتوان آبلیمو؛ آویشن و روغن زیتون را حذف کنید.
اگر بخواهیم رنگ زیتون پرورده روشن تر شود از گردوی بیشتری باید استفاد کنیم.