کلوچه فومن یک شیرینی اصیل گیلانی است که در شهر زیبای فومن تهیه میشود البته در سایر شهر های گیلان هم این شیرینی خوشمزه پخت میشود . این کلوچه یکی از سوغاتی های خوش طعم و لذیذ گیلان است که کمتر کسی میشود که به گیلان سفر کرده و این شیرینی را تست نکرده باشد .

 

مواد لازم خمیر کلوچه فومن :

آرد سفید گندم ۵۰۰ گرم
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
شیر ۲ پیمانه
کره۱۲۰ گرم
زرده تخم مرغ به میزان لازم
کنجدبه میزان لازم { جهت تزیین }

 

مواد لازم برای قسمت میانی کلوچه :

کره۲ قاشق غذا خوری
دارچین۱ قاشق مرباخوری
جوزهندی رنده شده ۱ عدد
پودر گردو ۲ قاشق غذا خوری
شکر ۴ قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه :

جهت تهیه کلوچه فومن ابتدا کره را با همزن برقی میزنیم تا پفکی شود. در این مرحله شیر را اضافه میکنیم و مجدد با همزن میزنیم .

سپس آرد؛ نمک و بیکینگ پودر را بعد از الک کردن به صورت مرحله ای به کره اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم.

خمیر را در محیط آشپزخانه ۳۰ دقیقه استراحت میدهیم .

سپس مقداری از خمیر را برداشته و کف دست پهن کنید و مواد میانی که از قبل باهم مخلوط کردیم را وسط خمیر گذاشته و اطراف را خوب میبندیم تا مواد بیرون نریزد.

سپس مجدد پهن میکنیم و درون سینی فر میچینیم و روی آن را با زرده تخم مرغ آغشته کنید و اگر مهر در دسترس دارید روی کلوچه را نقش میندازیم.

سپس کنجد میپاشیم و در طبقه وسط فری که با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد از ۱۵ دقیقه قبل روشن کردیم ۱۰ دقیقه میپزیم.

اگر روی کلوچه طلایی نشد چند دقیقه گریل میکنیم تا برشته شود .