همه چیز درباره چای لاهیجان

خواص چای لاهیجان

 

چه از یک لیوان خنک و خنک چای لاهیجان سرد لذت ببرید و چه از یک لیوان چای لاهیجان داغ گرم شده، نحوه تولید این نوشیدنی تفاوت را در مورد طعم و عطر آن ایجاد می کند. از زمان برداشت تا خشک شدن، برگ‌های چای دستخوش تغییراتی می‌شوند که می‌تواند طعم وعطری که از آن لذت بخش به آن ببخشد. در ادامه ی این مقاله به معرفی چای لاهیجان و راهنمای خرید آن می پردازیم. شما میتوانید برای خرید انواع چای درجه یک ایرانی مثل چای سیاه و چای سبز به بخش محصولات سایت گیلان کشت مراجعه کنید. با ما همراه باشید.

 

تاریخچه تولید چای لاهیجان

کشاورزان در شهر لاهیجان کشت چای را به تدریج آغاز کرده و سپس به سایر نقاط این استان گسترش پیدا کرد. این گسترش در سال 1319 حدود 600 هکتار زمین به تولید چای لاهیجان اختصاص داده شد. و پس از حدود 20 سال این میزان 32000 هزار هکتار رسید. امروزه ایران به یکی از بزرگترین مصرف کنندگان چای لاهیجان به شمار می آید. در ادامه ی این مطلب به نحوه تولید چای آشنا می شوید.

 

نحوه تولید چای لاهیجان

تولید چای لاهیجان توسط کشاورزان با طی کردن فرایندی به دست می آید که موجب شده تا این نوشیدنی بسیار محبوب شود. در ادامه ی این مقاله شما را با روش های تولید چای لاهیجان و علت طعم خوشایند آن آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.

 

کشت گیاه چای

اولین مرحله تولید چای لاهیجان، کشت گیاه چای است. گیاه کاملیا سیننسیس بوته ای همیشه سبز است که در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. این گیاه برای بهترین شرایط رشد، خاک اسیدی و میزان بارندگی قابل توجهی را ترجیح می دهد. به طور کلی، حدود سه سال طول می کشد تا گیاه چای برگ های مناسب برای تهیه چای تولید کند. پس از این مرحله نوبت به برداشت گیاه چای می رسد.

 

برداشت برگ چای

در این مرحله، برگ چای چیده شده و پس از آن برگ های سالم از برگ های آسیب دیده جداسازی می شود. برگ های سالم برای مرحله پردازش آماده سازی می شود. که در ادامه با آن آشنا خواهید شد.

 

پردازش برگ های چای

در طی این مرحله، برگ ها پژمرده شده و این گونه برگ های تیره به رنگ سیاه و طعم خوشایند چای لاهیجان کمک می کند. در ادامه با دو روش تولید چای لاهیجان می پردازیم.

 

چای لاهیجان

روش های تولید چای لاهیجان

روش ارتدکس

برای روش ارتدکس، برگ‌های چای تحت یک فرآیند 4 مرحله‌ای قرار می‌گیرند که شامل پژمرده شدن، غلتش، اکسیداسیون و خشک شدن می‌شود. در طول تولید، هر مرحله به تولید پروفایل های طعم مرتبط با چای های واقعی تیره تر کمک می کند.

 

پژمرده شدن یا پلاس

برگ های چای ظرف چند ساعت پس از چیدن و دسته بندی از مزارع به کارخانه چای منتقل می شود. برگ هایی که قرار است به چای سیاه لاهیجان تبدیل شوند، به منظور کاهش رطوبت، پژمرده می شوند تا برگ ها بدون پوسته پوسته شدن گرد شوند. برگ های چای برداشت شده معمولاً دارای 75درصد آب بوده که برای غلتاندن و اکسیداسیون به حدود 45٪ کاهش می یابد. آب برگ ها با گذاشتن برگ ها روی سطح مشبک صاف خارج شده و در طول فرآیند خشک شدن، برگ ها به مدت 8 تا 18 ساعت در معرض هوای سرد قرار می گیرند.

 

مرحله مالش

هنگامی که برگها پژمرده شدند، توسط دستگاه های پیشرفته مالش داده تا برگ چای از یکدیگر متلاشی و عصاره چای از آن خارج شود. سپس با استفاده از توری دستگاه غربال مجدد برگ های ریز و درشت جداسازی می شود. در این مرحله برگ چای وارد دستگاه شده و 3 بار مالش داده می شود.

 

اکسیداسیون ( تخمیر)

پس از مرحله ی مالش نوبت به مرحله ی اکسیداسیون یا تخمیر رسیده که در آن فرایندهای شیمیایی اتفاق افتاده و رنگ برگ از سبز به رنگ سیاه می رسد. برای اکسیداسیون یا تخمیر برگ چای در سبد مخصوصی گذاشته و در معرض هوای آزاد قرار می گیرد. طبق نظر کارشناسان این حوزه برگ ها 2 الی 3 ساعت در این مرحله بوده تا به رنگ و طعم دلخواه برسد.

 

خشک کردن

مرحله ی خشک کردن آخرین مرحله ی فرایند های فیزیکی و شیمیایی چای لاهیجان می باشد. برای متوقف کردن فرآیند تخمیر، برگ های چای لاهیجان تحت روش های خشک کردن قرار می گیرند، تا با حرارت رطوبت آن از بین رفته و چای خشک لاهیجان تولید شود. در این مرحله چای با قرار گرفتن 25 تا 30 دقیقه حدودا 5 الی 6 در صد کاهش رطوبت خواهد داشت.

 

روش CTC

فرآیند تولید CTC که به عنوان روش خرد کردن شناخته شده که منجر به خرد شدن برگ‌های چای می شود. تفاوت این روش با روش ارتدکس، در خرد نمودن برگ چای لاهیجان بوده که درون دستگاهی قرار می گیرد و برگ های چای به قطعات کوچک تقسیم می شود.

 

آنچه که باید از فواید مصرف چای لاهیجان بدانید!

همان طور که می دانید مصرف چای به دلیل مواد معدنی و مغذی موجود در آن خواص بی نظیری داشته که موجب شده تا مصرف آن به بسیاری از افراد توصیه شود. از خواص مصرف چای لاهیجان به طور مختصر می توان به ضد سرطان بودن، ضد دیابت، افزایش متابولیسم، تقویت قوای ذهنی، کاهش هورمون استرس، تقویت کننده ی سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب، از بین بردن بوی بد دهان و غیره اشاره نمود.

 

سخن نهایی

چای لاهیجان یکی از بهترین نوع چای ایرانی بوده که طعم و عطر بسیار خوشایندی داشته و با مصرف یک بار از آن، طرفدار طعم و رنگ خاص چای لاهیجان می شود. در صورتی که تمایل به خرید چای لاهیجان دارید می توانید به فروشگاه آنلاین گیلان کشت مراجعه کرده و چای لاهیجان را با قیمت مناسب تهیه نمایید.