
نوبتی هم باشد، نوبت یک نان خوشمزه است. برای این منظور تصمیم گرفتیم برایتان از نانی بگوییم که در خطه ی سبز گیلان طرفداران بسیار زیادی دارد. نان کشتا یا نان خرفه، یک نان اصیل است که هم ساده پخته و آماده می شود و هم بسیار مقوی و خوش خوراک است.
در این مقاله قرار است به طرز تهیه نان کشتا بپردازیم.
مواد لازم
آرد برنج: یک و یک دوم پیمانه
پوره ی کدو حلوایی: 1 پیمانه
آرد گندم: 2 پیمانه
پودر تخم شنبلیله: 1 الی 3 قاشق چایخوری
آب: به میزان لازم
نمک: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه نان کشتا
کم کم برویم و پخت نان کشتا یا نان خرفه را آغاز کنیم.
- یکی از مهم ترین مواد در پخت نان کشتا، کدو حلوایی است. برای این منظور لازم است کدو حلوایی را خرد کنید و داخل آب بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از اینکه کدوها پخته شدند، آنها را از پوست جدا کنید و به وسیله غذاساز یا گوشتکوب برقی، بکوبید تا به صورت پوره در بیاید. حالا کمی زمان لازم است تا پوره ی کدو حلوایی خنک شود.
- بروید سراغ آرد گندم و آرد داخل یک کاسه بریزید و مقداری پودر تخم شنبلیله، نمک و آرد برنج را هم اضافه کنید و همه ی مواد را خوب هم بزنید.
- وسط مواد را کمی گود کنید و پوره ی کدو حلوایی را اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا به خورد مواد برود.
- یک کاسه آب کنارتان بگذارید و کم کم آردها را به خمیر اضافه کنید و ورز دهید. وقتی خمیر لطیف و نرم شد، آن را به صورت گرد داخل یک کاسه قرار دهید و روی آن را به مدت 2 ساعت بپوشانید تا خوب استراحت کند.
- پس از گذشت دو ساعت به سراغ خمیر بروید و آن را به دوازده چانه ی مساوی تقسیم نمایید.
- چانه ها را با وردنه باز کنید. چانه های باز شده به اندازه ی یک دایره ی 20 سانتی متری باشند.
- تابه ی نچسب را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. حالا خمیرهای باز شده را داخل تابه بیندازید. هر وقت که یک طرف نان شما حباب زد، آن را برگردانید تا طرف دیگر پخته شود.
- نان معطر و خوشمزه ی کشتا آماده است. نوش جانتان.